عمومیکسب و کار ایرانیان

تجهیزات قالب فلزی بتن و انواع آن

امروزه استفاده از قالب فلزی بتن به منظور ساخت انواع سازه های بتنی مرسوم شده است و جایگزین مناسبی برای قالب های چوبی، آجری و … محسوب می شود. انواع قالب های فلزی بتن برای ساخت اعضای ساختمان بتن آرمه، جدول بتنی، سقف، تونل راه و آب و … مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور نصب و اجرای قالب های فلزی بتنی باید متعلقات و تجهیزات مرتبط را نیز تهیه کرد. حال اگر تصمیم دارید از قالب فلزی بتن پیچ و مهره برای اجرای انواع سازه های بتنی استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی بیشتر تا انتها با ما همراه باشید.

شرکت ما تولید کننده و فروشنده انواع قالب فلزی و کلیه تجهیزات و متعلقات قالب بندی بتن (پین و گوه ، گیره قالب بندی ، لوله و پروفیل ، بولت ، بلت عصایی ، مهره بلت ، واشر دولوله ، واشرکاس و..) ، انواع اسپیسر و میان بلت آب بند،مهره بولت قالب بندی ، کله قندی قالب ، مهره بلت ، بلت تمام رزوه ، بلت عصایی ، بولت دو سر رزوه ، رزوه و مهره چدنی جک سقفی ، رزوه جک سقفی ساختمان ، گوه نر و ماده ، واشر دو لول ، واشر تخت ، میان بولت آب بند چدنی ، مهره خروسکی ، واشر دولوله ، پیچ تنظیم ، چنگک قالب بندی بتن ، گیره لوله به قالب ، متعلقات قالب بندی ، رزوه جک های سقفی ساختمانی، چنگک ، میان بلت آب بند کننده ، تجهیزات صنعتی ساختمان ، ابزار آلات ساختمانی ، قالب بندی ساختمان ، وسایل قالب بندی بتن نو و دست دوم ، لوازم قالب بندی بتون میباشد.

تجهیزات قالب بندی فلزی بتن

پیمانکاران و کارفرمایان برای اجرای ساختمان ها و سازه های بتنی از قالبهای فلزی بتن ریزی استفاده می کنند. به منظور نصب این قالب های فلزی باید تجهیزات و متعلقات مربوط به آن ها را نیز تهیه کرد. برای ایجاد اتصال میان قالب های تسمه ای و مهار آن ها باید تجهیزات مختلفی را استفاده کرد که از جمله این اتصالات قالب بندی می توان به سولجر، تسمه بولت، براکت، اسکافلد، ، انواع بولت(عصایی، دو سر دنده و تمام رزوه)، گیره بلند و متوسط، لوله های داربست، پیچ و مهره چدنی جک سقفی، جک سقفی، پایه جک سقفی قابل رگلاژ، میان بولت آب بندی چدنی و فلزی، پیچ و مهره، واشر کاس و مهره خروسکی و … اشاره کرد.

اگر درزمینهٔ ساخت وساز فعال باشید خوب میدانید که یکی از پراهمیت ترین مراحل و عملیات های اجرای سازه های بتنی، قالب بندی می باشد. می تواند تأثیرگذارترین بخش از فرآیند اجرای سازه بتنی از منظر اقتصادی و زمانی اجرا به شمار آید. ازاین رو رعایت نکات اجرایی، نگهداری، کیفیت اجرا، به کارگیری بهترین نوع قالب و هماهنگ با نوع پروژه، تأثیر فراوانی بر کل پروژه دارد. با توجه به همین مسئله نیز در این بخش از وبلاگ پرشین سازه جامع ترین بانک اطلاعات ساختمان کشور به سراغ انواع قالب های بتن رفته و به طور تخصصی شمارا با قالب های فلزی بتن آشنا می کنیم. پس همراه ما باشید.

قالب بتن چیست؟

درواقع قالب بتن یک سازه موقت محسوب می شود که پس از انجام وظیفه موردنظر از سازه جدا می گردد. قالب های بتن در انواع مختلف چوب، آجر و یا فلز می باشد که انتخاب نوع قالب موردنظر بستگی به نوع پروژه، هزینه برآورد شده و زمان در دسترس جهت اتمام پروژه دارد. قالب فلزی بتن شامل ظروفی می باشد که با شکل و شمایل خاص خود جهت نگهداری آرماتور و بتن خیس تا زمان شکل گرفتن و خشک شدن بتن مورداستفاده قرار می گیرد. معمولاً از قالب فلزی بتن جهت پروژه های با عمق پی زیاد، قالب بندی فونداسیون، ستون های بتن، دیوارها و حتی اتوبان سازی استفاده می کنند چراکه دارای استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به سایر قالب ها دارند.

در حالت کلی جالب است بدانید که قالب بندی بتن قسمت عمده ای از مخارج ساخت و اجرای اسکلت های بتنی و اجزای بتنی ساختمان را به خود اختصاص می دهد. چراکه هزینه مصالح، ساخت و اجرای قالب های بتنی بستگی به شکل قالب بتن و دشواری ساخت آن و نوع مصالح مصرفی دارد و در برخی موارد ممکن است قالب بندی بتن تا بیش از ۷۵ درصد هزینه یک عضو بتنی را به خود اختصاص دهد که در ادامه این مقاله از پرشین سازه به ارائه اطلاعاتی بیشتر در باب این موضوع خواهیم پرداخت.

آشنایی با رویه استفاده از قالب های فلزی بتن

همان طور که در سایر مقالات از سری نوشتارهای پرشین سازه همواره به آن اشاره کردیم، بتن یکی از پرکاربردترین مصالح در ساختمان سازی است که از سیمان و مصالح درشت تشکیل شده و به عنوان اتصال دهنده در ساختمان سازی کاربرد دارد. در همین راستا نیز طریقه قرارگیری بتن در این قالب ها به این صورت است که ابتدا بتن را به حالت خیس و نرم درآورده و سپس در قالب فلزی بتن قرار می دهند. درواقع می توان مطرح کرد که از مهم ترین گام های احداث سازه های بتنی، انجام قالب بندی است و طبیعتاً در کنار آن پایداری نیز از مهم ترین خصوصیاتی است که باید در قالب بندی رعایت شود؛ بنابراین به منظور اینکه این قالب ها محکم باشند و به مرورزمان دچار شکاف نشوند عمدتاً بدون درز طراحی و تولید می شوند.

قالب فلزی بتن از متریالی تهیه می شود که چسبندگی به دیواره های قالب به حداقل برسد که این امر مانع از خوردگی قالب می شود؛ بنابراین طول عمر قالب فلزی بتن نسبت به سایر قالب ها بیشتر است. قالب های فلزی معمولاً با انواع داربست به کار می رود؛ اما آنچه بیش از تمامی این موارد در کیفیت قالب های فلزی بتنی مؤثر می باشد، نحوه نصب این قالب ها می باشد؛ چراکه توجه و دقت در نصب قالب های فلزی است که سبب تداوم این قالب ها می شود. درواقع همبندی دقیق و مستحکم قالب های فلزی در کیفیت قالب فلزی بتن از نقشی مؤثر برخوردار می باشد.

آشنایی با انواع قالب های بتن

به طورکلی چهار مدل اصلی از قالب های بتن در بازار وجود دارند که در این بخش به بررسی تک تک این موارد می پردازیم:

۱. قالب بتن مدولار

قالب فلزی مدولار بتن، قالبی است که طراحی و ساخت آن با توجه به ابعاد عرضی ۵ سانتی متر صورت گرفته است. در حال حاضر این قالب، ابعاد و اندازه های گوناگونی دارند که به راحتی در بازار در دسترس می باشند. این قالب با توجه به تنوع زیادی که دارد به جرئت می توان گفت که در قالب بندی قسمت های مختلف سازه های بتنی بیشترین کاربرد و نقش را دارد. این قالب ها به طورکلی دارای ارتفاع ۱، ۱.۵ و ۲ متر و عرض های ۱۰ تا ۵۰ سانتی متری هستند که با ابعاد استاندارد تولید و عرضه می شوند. علاوه بر این، این امکان وجود دارد تا قالب مدولار بتن با توجه به نیاز مشتری و بر اساس ابعاد سفارشی آن نیز تولید شود. زمانی که برای اجرا و ساخت سازه ها از قالب مدولار بتن استفاده شود، درنهایت سازه ای بسیار زیبا و استوار ایجاد خواهد شد که از عمر طولانی برخوردار می باشد.