اهمیت تاثیر حسابدار در کسب و کارها
فرض کنید شما صاحب یک کسب و کار نو پا هستید، قطعاً داشتن میزان سود، زیان و یا هزینهها به پیشرفت کسبوکار شما، کمک شایانی میکند؛ به عبارت دیگر برای اینکه بتوانید یک چشم انداز و تصمیم گیری درستی در مورد شرکت داشته باشید، به سیستمی نیاز دارید که اطلاعات دقیقی در مورد سود و زیان شرکت به شما ارائه دهد. این نیاز را آموزش حسابداری اصفهان برطرف میکند.
در این مقاله به بررسی نقش حسابداری در کسبوکارها و دلایل آن میپردازیم. از پرتکرارترین واژههایی که در انواع کسبوکارها به گوش میخورد، حسابداری است. به طور کلی حسابداری به ثبت سیستماتیک و جامع تراکنشهای مالی یک کسبوکار اشاره دارد. اطلاعاتی که با انجام فرآیند حسابداری در کسبوکارها ثبت میگردد، برای مدیریت، سهام داران و تصمیم گیریهای اقتصادی، اهمیت حیاتی داشته و به تصمیم گیریهای استراتژیک کمک کرده و برای رشد یا نفوذ به بازارها موثر است.
نیاز به حسابداری در کسبوکارهای مختلف
به طور کلی، هر جایی که تبادلات مالی وجود داشته باشد، نیاز به حسابداری احساس میشود. گزارشهای مالی حسابداری، موقعیت فعلی شرکت شما را نشان داده و همچنین در تصمیمگیری های مالی به شما کمک میکند. همچنین حسابداری در کسب و کارها به منظور شفافیت بیشتر برای ارائه به ، اسناد مالی ارائه میکند؛ مانند ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان های نقدی، اظهارنامه مالیاتی و … .
به همین دلیل است که وجود حسابداری در کسب و کارها تبدیل به نیاز مبرم برای کسب و کارها گردیده است. به علت تخصصی بودن حسابداری در کسبوکارها، در بسیاری از موارد، انجام این کار برون سپاری میشود. استفاده از خدمات یک مطمئن، مزایای زیادی را برای کسبوکارها به همراه خواهد داشت.
۸ دلیل اهمیت حسابداری در کسبوکارها
۱. برنامه ریزی برای بودجه
بودجه بندی برای کسبوکارهای مختلف، یک عامل کلیدی است. برنامه ریزی بودجه، باعث تصمیمگیری بهینه، کنترل هزینهها و مشخص شدن هزینههای مازاد میگردد. انجام فرآیند بودجهبندی در کسب و کارها، مصرف منابع مالی کسب و کار را کنترل میکند. بودجهبندی نیازمند اطلاعاتی پیرامون سوابق مالی کسب و کارها بوده و انجام این کار در صورتی امکان پذیر است که سوابق مالی از طریق حسابداری نگهداری شوند.
در نتیجه حسابداری، مبنای برنامهریزی برای بودجه در کسبوکارهاست. همچنین در انتهای سال کاری هر سازمان، حسابدار یا مجموعهای که خدمات حسابداری به آن برون سپاری شده است، حسابهای مالی را برای بودجه بندی سال مالی بعد بررسی میکند. در این زمان میزان توزیع سود بین سرمایه گذاران، پرداخت بدهیها، ذخیرهی نقدینگی برای توسعه و انجام کارهای لازم در آینده مشخص میشود.
۲. دریافت خدمات و تسهیلات مانند وام از بانکها
اگر بخواهید از خدمات و تسهیلات بانکی مثل وامهای بانکی برای رشد و توسعهی کسب و کار خود استفاده کنید، حتماً به صورت حسابهای مالی خود نیاز دارید. برای تهیه این صورت حسابها باید یک سیستم حسابداری مناسب داشته باشید که در آن سوابق مختلف مانند سود، هزینهها، دارایی و بدهیها، مالیاتهای پرداخت شده و … ثبت شده باشند.
پس از بررسی این موارد، بانکها و موسسات مالی و اعتباری مختلف نیز میتوانند برای اعطای وام به شما اقدام کنند. نگهداری از سوابق مالی یکی از مهمترین نقشهای حسابداری در کسبوکارهاست.
۳. جذب سرمایه گذاران
علاوه بر دریافت تسهیلات، جذب سرمایههای خارجی نیز برای گسترش و پیشبرد اهداف کسبوکارها دارای اهمیت بالایی است. بسیاری از سرمایه گذاران برای اینکه سرمایهی خود را جهت سرمایهگذاری و کسب سود به کسبوکاری اختصاص دهند، به اطلاعات مالی مانند سود و زیان سرمایه گذاران قبلی، طلبکاران، مالیاتها، بدهکاران، مشتریان و …. نیاز دارند.
۴. تصمیم گیریهای کلیدی
قبل از اینکه شما برای کسب و کار خود تصمیمی کنید، بهتر است که بدانید کسب و کار شما در چه وضعیت مالی قراردارد. به طور مثال اگر بخواهید نسبت به خرید تجهیزات جدید اقدام کنید، اول از همه باید اطلاعات دقیق و شفافی از شرکت خود داشته باشید. در این صورت فقط با حسابداری میتوانید این اطلاعات را به دست آورید. به همین دلیل حسابداری در کسبوکارها برای تصمیم گیریهای خرد و کلان، نقش کلیدی دارد.
۵. گزارش سود کسبوکار
هدف اصلی یک کسبوکار، دستیابی به سود است. برای اینکه بفهمید کسبوکار شما سود ده است یا خیر، به صورت سود و زیان کسب و کار خود نیاز دارید. شما میتوانید با بررسی صورت سود و زیان خود کاملاً آگاه شوید و همچنین برای آینده مالی شرکت نیز تصمیم درست و به جایی بگیرید.
۶. نظارت بر جریان نقدینگی
به ورود و خروج پول در کسبوکار، جریان نقدینگی میگویند. برای مدیریت سرمایه در گردش و نیاز نقدی در یک شرکت، شما به یک سیستم حسابداری نیاز دارید تا نسبت به میزان پول ورودی و خروجی در کسب و کارتان مطلع باشید.
۸. شفافیت
یکی از مهمترین دلایل اهمیت حسابداری در شرکتها و کسبوکارهای مختلف، ایجاد شفافیت است که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم. تصمیماتی مالی که گرفته میشود، باید به طور کامل برای سرمایه گذاران و مدیران واضح و قابل درک باشد. چرا که سرمایه گذار در مورد صورتهای مالی ناقص و پیچیده ریسک نمیکند.
هر گونه اطلاعاتی مانند سود قبل از بهره و مالیات، سود پس از مالیات و استهلاک، اطلاعاتی هستند که برای مدیران و سهامداران اهمیت داشته و در ثبت این موارد، باید دقت کافی وجود داشته باشند. بنابراین شفافیت یک عامل کلیدی برای نشان دادن این اطلاعات بوده که تنها در صورتی امکانپذیر است که تمام معاملات تجاری در سیستم حسابداری ثبت و نگهداری شود.
نقش حسابداری در موفقیت کسب و کار:
به طور کلی حسابداری اطلاعات به دست آمده از جریان های مالی، درآمد ها، و مالیات شرکت و سازمان را دسته بندی نموده و آنها را در اختیار مدیران شرکت و سایر ذی نفعان قرار می دهد. با توجه به این موضوع می توان گفت که صحت اطلاعات جمع آوری شده دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد زیرا تصمیمات و رویکردهای بعدی سازمان با توجه به این اطلاعات اخذ می گردد.
با توجه به وجود کسبوکارها در زمینه های مختلف، اقدامات مربوط به حسابداری آنها نیز میتواند متفاوت باشد. به طور مثال حسابداری یک داروخانه با حسابداری یک شرکت تولید پوشاک، بسیار تفاوت دارد. برای دریافت خدمات حسابداری میتوانید از بهترین آموزشگاه حسابداری اصفهان کمک کنید
نحوه تاثیر حسابدار بر مدیریت داخلی شرکت:
در موارد زیادی حسابداران شرکت می توانند بر سیستم مدیریت داخلی سازمان تاثیر گذار باشند که از جمله آنها می توان به موضوعات زیر اشاره نمود:
- مدت زمان گذشته از حساب های دریافتی
- گزارش هایی از میزان موجودی شرکت
- گزارش هایی در خصوص میزان فروش ماهانه شرکت
- گزارش هایی در خصوص وضعیت حساب های قابل پرداخت
این گزارش ها بایستی به طور دقیق و به موقع تهیه شوند که تاثیر مهمی در تهیه و تخمین میزان بودجه مورد نیاز برای آینده شرکت دارد و باعث می شود که شرایط مالی شرکت پیش بینی گردد. بنابراین می توان گفت که شرکت، نقش مهم و حیاتی در بهبود شرایط شرکت به عهده دارند.
اهمیت داده های حسابداری در تصمیم گیری مدیران سازمان:
در راستای پیشرفت کسب و کار، دسترسی به اطلاعات و داده های مهم در مورد دارایی ها، بدهی ها، صورت سود و زیان و … از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که داشتن این دیتاها برای مدیران و سرمایه گذاران باعث می شود که از بروز هر گونه کسری بودجه و مشکل مالی در آینده جلوگیری به عمل آید.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که حسابدار و چگونگی کار آن با و همچنین بهره گیری از ، باعث می شود که اطلاعات به صورت دقیق تهیه شده و در اختیار ذی نفعان قرار گیرد.
نقش حسابداری در برآورد های مالیاتی کسب و کارها:
هر شخص با راه اندازی یک کسب و کار بایستی قوانین و مقررات را نیز در نظر بگیرد یکی از این قوانین مهم، مربوط به مالیات می باشد که لازم است در خصوص ارائه دقت نمود.یکی دیگر از نقش های حسابدارها در سازمان، بررسی و تجزیه و تحلیل میزان سود و زیان و سازمان ها است که این عمل توسط حسابدارها و با بهره گیری از نرم افزار های حسابداری و همچنین صورت می گیرد.
دقت و وقت شناسی در انجام امور مالیاتی شرکت یکی از مهم ترین اقدامات حسابدار می باشد که باعث جلوگیری از بروز ضرر و می شود. بنابراین تمامی کسب و کار ها و شرکت ها موظفند در خصوص ارائه مشخصات و صورت حساب های مالی، دقت عمل داشته باشند که جز مهمی از به شمار می روند.
نقش حسابداری در کسب و کارها و اهمیت آن در موفقیت کسب و کار
نقش حسابداری در کسب و کارها در شرکت ها بر اساس نوع داده ها و اطلاعاتی که جمع آوری کرده و ارائه می دهند به انواع مالی و مدیریتی تقسیم بندی می کنند. حسابداری مدیریتی در بهبود اداره کسب و کار اهمیت دارد و حسابداری مالی نیز در مورد چگونگی عملکرد مالی شرکت گزارش ارائه می دهد. با توجه به این موضوع می توان گفت که صحت اطلاعات جمع آوری شده دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد زیرا تصمیمات و رویکردهای بعدی سازمان با توجه به این اطلاعات اخذ می گردد.
اهمیت حسابداری در برنامه ریزی برنامه های شرکت ها و تامین مالی
تمامی کسب و کارهایی که در کار خود موفق هستند و به درجه و جایگاهی رسیده اند برای خود برنامه ریزی کرده اند.
بخش با کمک و یاری حسابداران با تجربه یا بهره گیری از آموزش حسابداری تمامی داده و پیشینه شرکت را بررسی کرده و براساس داده های موجود در خصوص چشم انداز پیش رویی شرکت پیش بینی هایی را صورت می دهد.
تامین بودجه جزء بخش های اساسی برای داشتن یک تجارت موفق و روبه رشد می باشد. نقش حسابداری در کسب و کارها این است که بررسی بیلان های مالی شرکت و هزینه های موجود، میزان بودجه مورد نظر را پیش بینی کرده و راهکارهایی را برای تامین بودجه ارائه می کنند.
نداشتن حسابدار در کسب و کارها چه مضراتی را به دنبال دارد؟
نقش حسابداری در کسب و کارها و خصوصاً برآورد میزان بازدهی که دارند بسیار تاثیرگذار است. حتی در مشاغلی کوچک تری که اقدام به استخدام حسابدار نکرده اند نیز نقش حسابداری به نرم افزار ها و جزوه حسابداری محول شده است.صاحبان کسب و کارها و مشاغل به خوبی می دانند که در صورت نداشتن حسابدار و در اختیار نداشتن گزارش های شفاف مالی و عملکردی، شرکت آن ها با چه خطرات احتمالی روبه رو است و ضرر نداشتن حسابدار بیشتر از هزینه ایست که باید برای تقویت و راه اندازی این بخش بپردازد.
با توجه به مواردی که در بالا در خصوص نقش حسابداری در کسب و کارها به آن اشاره شد، تمامی این اطلاعات و گزارش ها می توانند در راستای موفقیت و افزایش بازده شرکت ها مورد استفاده قرار بگیرند و حتی می توان گفت در مواردی اهمیت این گزارش ها و دقت و به موقع بودن آن ها ارتباط مستقیمی با سود و ضرر کسب و کارها دارد. .آموزش حسابداری 0 تا 100 رایگان در فرداد نیاز شما را به علم حسابداری برطرف میکند .