عمومیکسب و کار ایرانیان

آموزش نحوه تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت

آموزش نحوه تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت

نحوه تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت به چه شکل خواهدبود؟ آیا میتوان با آموزش های یوتیوب اینکار را انجام داد ؟ مسائل مربوط به تهویه مطبوع را باید قبل از ساخت خانه و در مرحله طراحی در نظر گرفت. اگر قصد دارید خانه‌ای بسازید یا در خانه قدیمی تعمیرات اساسی انجام دهید، اطلاع از اینکه سیستم اسپلیت کانال چیست و چگونه کار می‌کند، بسیار حائز اهمیت خواهدبود. در این مقاله، شما همه چیز را در مورد مشخصات ساختاری و اصل عملکرد تجهیزات کنترل آب و هوای کانال را خواهید آموخت.

سیستم داکت اسپلیت چیست؟

یک سیستم تهویه مطبوع داخلی موثر، در خدمات رسانی به مراکز تولیدی، عمومی و سرگرمی خود را ثابت کرده و ویژگی اصلی آن پوشش مساحت بزرگ است. اما اکنون اغلب برای تجهیز کلبه‌های خصوصی یا آپارتمان‌هایی با سقف بلند نیز استفاده می‌شود. اما سیستم‌های تقسیم کانال از نظر طراحی ساده تر و از نظر اندازه کوچکتر هستند، ولی اصول اساسی عملکرد آنها با سایر سیستم‌های تهویه مطبوع یکسان است.

تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت

برای بسیاری از کاربران این سوال پیش می‌آید که آیا امکان تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت وجود دارد یا خیر؟ این موضوع نیازمند بررسی تخصصی با توجه به مدل دستگاه و شرایط دیگر خواهدبود و توصیه می‌کنیم در صورتی که قصد انجام این کار را دارید، با یک متخصص در تهویه‌ سان مشورت کنید. همچنین در صورت تبدیل کانال کولر به داکت اسپلیت، سعی کنید تجهیزات جانبی آن مانند دریچه زیر داکت اسپلیت و دریچه فن کویل را از نوع باکیفیت انتخاب کرده و کیفیت را فدای قیمت نکنید.

طراحی داکت اسپلیت

تهویه مطبوع نوع داکت، مانند سایر طرح‌های مشابه، برای حفظ یک میکروکلیم راحت در محل طراحی شده‌اند. ویژگی آنها این است که برای خدمات رسانی به مناطق بزرگ طراحی خواهندشد که اغلب به بخش‌های جداگانه تقسیم می‌شوند.

طراحی تهویه مطبوع کانال به طور کامل ساختار سیستم تقسیم سنتی را تکرار می‌کند؛ یعنی یک واحد در داخل ساختمان نصب شده است و یک واحد نیز در خارج قرار دارد. تفاوت اصلی این است که سازه‌های داخلی در بالای سقف‌های کاذب قرار می‌گیرند و فقط روی دیوار ثابت نمی‌شوند. همچنین مدل‌هایی وجود دارد که به راحتی می‌توان آنها را در کمد قرار داد و کولرهای تعبیه شده در دیوار نیز در بازار موجود هستند.

گزینه سیستم تقسیم کانال

طراحی سیستم تقسیم کانال، متشکل از 2 بلوک است که اتصال بین قطعات توسط ارتباطات فریون و سیم‌های برق پشتیبانی می‌شود. واحد خارجی نیز دارای اندازه و طراحی استاندارد و شامل تجهیزاتی است که مسئول خنک سازی و عملکرد بی وقفه هستند:

  • کمپرسور
  • کندانسور با مبدل حرارتی
  • پنکه
  • فیلترهای هوا
  • حسگرها
  • اتوماسیون
  • واحد خارجی کولر گازی کانالی

این دستگاه مستقیماً از بیرون دیوار بر روی براکت‌ها یا بر روی یک پایه محکم نصب می‌شود تا از اشعه ماوراء بنفش و بارش محافظت گردد. یونیت‌های داخلی نیز شامل وادهای زیر خواهدبود:

  • اواپراتور با مبدل حرارتی
  • فن
  • جمع کننده میعانات
  • برد الکترونیکی با سنسور

فن دستگاه کانال بسیار قدرتمند است؛ زیرا برخلاف مدل محوری معمولی که هوا آزادانه از آن عبور می‌کند، باید جریان‌های حجمی را با کشش آیرودینامیکی افزایش دهد.

طرح گردش مبرد در داخل سیستم

اصل کار بر اساس حرکت مبرد، عملکرد پمپ حرارتی و کندانسور است و فریون به لطف کمپرسور داخلی در یک مدار بسته بین دو رادیاتور داخلی و خارجی گردش می‌کند. یک دریچه گاز را فشرده می‌کند در قسمت بیرونی مدار نصب شده و در نتیجه، گاز متراکم شده و به مایع تبدیل خواهدشد. هنگامی که به داخل اتاق می‌رسد، وقتی خود را در یک منطقه کم فشار می‌یابد، گرم شده و تبخیر می‌شود و به حالت گاز باز می‌گردد. همچنین بد نیست بدانید که رادیاتور خارجی کندانسور، و داخلی نیز اواپراتور نامیده می‌شود.

اما برخی از سیستم‌های مدرن طبق یک طرح دوگانه کار می‌کنند، یعنی در طول فصول سرد، می‌توانند دمای داخل ساختمان را به میزان محدودی افزایش دهند. محدودیت‌ها به دمای بیرون بستگی دارد و حداکثر پارامترها معمولاً توسط سازنده در دستورالعمل‌های عملیاتی نشان داده می‌شود.

انواع کولر گازی توکار

سیستم‌های تقسیم کانال بر اساس پارامترهای فنی مختلف طبقه بندی می‌شوند، اما نیرو یا فشاری که بر حسب پاسکال اندازه گیری می‌گردد، اصلی ترین آنها در نظر گرفته خواهدشد.

با توجه به نیروی فشار سازه به 3 گروه تقسیم می‌شوند:

فشار کم – تا 40-50 Pa

متوسط ​​- تا 100-150 Pa

فشار بالا – 250-300 Pa یا بیشتر

سیستم‌های کم فشار ارزان ترین و آسان ترین مدل‌ها برای نصب هستند و در اماکن خانگی، ادارات، خانه‌های شخصی و… نصب می‌شوند.

سیستم تقسیم کانال یونیت داخلی

سیستم‌های فشار قوی در سالن‌های رستوران، سینما، بیمارستان‌ها، کارخانه‌ها، سوپرمارکت‌های چند سطحی و مراکز ورزشی بزرگ نصب شده و همچنین سیستم‌های تهویه مطبوع کانالی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

معمولی

اینورتر

کمپرسور سیستم‌های معمولی تنظیم نمی‌شود، بنابراین آنها همیشه با قدرت یکسان کار می‌کنند و برای کنترل آب و هوای داخلی از یک قابلیت خاموش شدن خودکار ساده استفاده می‌شود. اما یک اینورتر، که به شما امکان می‌دهد به آرامی قدرت را تغییر دهید.

مقایسه داکت اسپلیت و کولرآبی

داکت اسپلیت یکی از مدرن ترین سیستم های تهویه مطبوع است که هوای مطبوع و تصفیه شده یک دستی را در واحدها منتشر می کند. در حال حاضر برخی از افراد با تعصب علاقمند به مصرف سیستم های سرمایشی سنتی مانند کولر آبی هستند. ما در اینجا تفاوت های داکت اسپلیت و کولر آبی را برای شما برمی شماریم:

داکت اسپلیت ها رطوبت محیط را جذب می کنند در صورتی که در کولرهای آبی رطوبت به محیط منتقل می شود. به همین دلیل بعد از مدتی از استفاده کولرآبی ها افراد احساس کرختی و گرفتگی در دست و پای خود می کنند.

میزان تنظیم و کنترل دما در داکت اسپلیت ها وجود دارد در صورتی که در کولرهای آبی تنها امکان تنظیم دور تند و کند موتور وجود دارد و میزان تنظیم دما با محیط با جزییات دلخواه وجود ندارد.

داکت اسپلیت ها دارای سیستم سرمایشی و گرمایشی هستند در صورتی که کولرهای آبی تنها دارای سیستم های تک منظوره سرمایشی هستند.

بازدهی انرژی در داکت اسپلیت ها بالاتر از کولرآبی است.

مصرف برق در داکت اسپلیت ها بالاتر و مصرف آب در کولر آبی ها بالاتر است.

میزان بازدهی سرمایشی در داکت اسپلیت ها بسیار باکیفیت تر از کولر آبی است.

آیا امکان تبدیل کانال کولر آبی به داکت اسپلیت وجود دارد؟

یکی از متداول ترین سوالات برای تغییر کاربری سیستم های سرمایشی از کولر آبی به داکت اسپلیت این است که آیا امکان استفاده از زیر ساخت قبلی وجود دارد؟پاسخ این سوال خیر است.

کانال های داکت اسپلیت دارای انواع مختلفی مانند کانال پیش عایق و کانال فلکسی بل هستند که از نظر جنس و متریال با کانال های کولرهای آبی متفاوت است.

در کانال های کولرهای آبی جای هواساز (یونیت داخلی) تعبیه نشده است و متشکل از یک دستگاه است، در صورتی که در داکت اسپلیت ها یونیت داخلی و کندانسور توسط لوله های مسی به هم متصل می شوند و جای هواساز درون واحد است. محل قرار گرفتن داکت اسپلیت بسیار متفاوت از محل قرارگیری کولر آبی است. به همین ذلیل نیازمند کارشناسی و نقشه کشی است. در مجموع داکت اسپلیت ها، همان اسپلیت های کانالی هستند اما کانال کشی داکت اسپلیت بسیار متفاوت از کانال های کولرهای آبی است.

نوسازی و استفاده از تجهیزات روز دنیا در افزایش احساس رضایت و رفاه شما تاثیر گذار است. تعویض کولرهای فرسوده با کارایی قدیمی و استفاده از تجهیزات مدرن موجب تغییرات عمیق در برخورداری از امکانات می شود.

انواع کانال کشی کانال داکت اسپلیت

به طور کلی کانال داکت اسپلیت به سه روش قابل اجرا می باشد :

کانال فلکسیبل

کانال گالوانیزه مستطیل

کانال گالوانیزه مدور

پلی یورتان

کانال داکت اسپلیت

کانال داکت اسپلیت فلکسیبل

کانال فلکسیبل :

این نوع از کانال مرسوم ترین مدل جهت کانال کشی اسپلیت های کانالی در کشور پیشرفته از جمله آمریکا و استرالیا می باشد. به دلیل نواقص کانال گالوانیزه استفاده از لوله های فلکسیبل در ایران نیز فراگیر شده است. درواقع وقتی صحبت از کانال کشی داکت اسپلیت می گردد منظور کانال فلکسیبل می باشد.خود کانال فلکسیبل نیز به انواع محتلفی تقسیم بندی می شود. مواردی مانند :

لوله فلکسیبل کومبی :

این مدل از لوله فلکسیبل به دلیل عایق ضعیف بیشتر در اتصالات مکش استفاده می شود. هرچند تاحد امکان در قسمت مکش نیز بهتر است از کانال عایق استفاده گردد.

لوله فلکسیبل با عایق پلی استر :

این مدل از لوله فلکسیبل پرفروش ترین مدل از لوله فلکسیبل در پروژهای شهرهای تهران ، کرج ، مشهد ، تبریز ، شیراز و … استفاده می شود. عمر این محصول حداقل بیست سال تخمین زده می شود.

لوله فلکسیبل با عایق الاستومری :

این مدل از لوله فلکسیبل بهترین مدل از این لوله می باشد. عایق قطور این دستگاه منجر شده تا بهترین راندمان در انتقال حرارت و برودت را داشته باشد. به دلیل قیمت بالا ، این کانال بیشتر در شهر های با شرجی بالا توصیه می شود.