اهمیت سپردن کودکان بیسرپرست به خانوادهها/ ۲۰ دستگاه در حوزه کودکان مسئولیت دارند
وزیر دادگستری با اشاره به اهمیت سپردن کودکان بدسرپرست و بیسرپرست به خانوادهها، گفت: برخی خانوادهها حاضر نیستند کودک معلول و بیمار را برای همیشه به عنوان فرزندخواندگی بپذیرند اما حاضرند این کودکان را سرپرستی کنند.
به گزارش سرگرمی برای همه، امین حسین رحیمی در مراسم افتتاح اولین مجتمع شوق زندگی استان تهران، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر حدود ۷۰۰ کودک را کشت، این جنایت را محکوم میکنیم و از کنوانسیون بین المللی حقوق کودک انتظار داریم این جنایت را محکوم کرده و هرکاری که برای توقف آن ممکن است را انجام دهند.
وی با اشاره به قانون کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، توضیح داد: طبق این قوانین حدود ۲۰ دستگاه اجرایی مسئولیت مستقیم در این خصوص دارند که این امر نیازمند هماهنگی بین این دستگاهها است.
وزیر دادگستری با اشاره به اقتتاح مجتمع شوق زندگی در تهران، تصریح کرد: روشی که امروز در این مجتمع به کار گرفته میشود، روشی نوین برای هماهنگی بین دستگاههای متولی در این زمینه است. همه دستگاهای ذیربط جمع شدند و مجتمع شوق زندگی را راه اندازی کردند. مجتمع شوق زندگی در کشور نماد همکاری جدی قوه قضاییه و دولت و مردم است. تشکل های مردم نهاد نیز یک ضلع این همکاری هستند لذا امر مبارکی است که بتوانیم بهترین بهرهها را از آن ببریم.
رحیمی با اشاره به پیگیری وزارت دادگستری برای افتتاح مجتمع شوق زندگی، یادآور شد: وزارت دادگستری از سال گذشته پیگیر این امر بود که این مجتمع ها را با همکاری دوستان در سراسر کشور تشکیل دهند. نمونه آن پیشتر در مشهد انجام شده بود، گرچه آن نمونه تفاوت جدی با این مجتمع دارد. آنجا به جز کار کودک درباره موضوعات سرپرستی نیز کارهایی انجام میشود اما این مجتمع اختصاصا برای کودکان و نوجوانان است.
وی توضیح داد: اگر بهزیستی بچهها را به خانواده ها دهد، باید این امر در موضوع فرزندخواندگی رسیدگی شود. گرچه در این مدت به دستور همکاران از روزنه قانون استفاده میشد و با دستور موقت این کار را میکردند؛ اما محل ابهام بود. مرجع ملی با همکاری دستگاها پیشنهاد اصلاح آیین نامه قانون را داد و بهار امسال اصلاح شد. قانون این اجازه را به سازمان بهزیستی داده است که پس از دستور دادستان و در اختیار قرار گرفتن کودکان بیسرپرست و بد سرپرست، بهزیستی یا کودکان را خودش نگه دارد، یا در اختیار مراکز شبه خانواده قرار دهد و یا موقتا به خانوادهها بدهد. بهترین کار این است که به خانوادهها دهد.
افتتاح مجتمع شوق زندگی گامی در جهت رفع آسیب اجتماعی کودکان رها شده
علی القاصیآنلاین رییس کل دادگستری استان تهران، نیز در این مراسم اظهار کرد: کاری که امروز تحت عنوان مجتمع شوق زندگی در تهران اتفاق افتاد جلوهای از تعاون و نوع دوستی و خداجویی و کرامت نگه داشتن انسان به ما هو انسان است که تا به امروز هم در مراکز دولتی ما و در مجموعه سازمان بهزیستی که متولی این حوزه است به این سطح و کیفیت وجود نداشت.
وی ادامه داد: افتتاح این مجموعه و گردهمایی همه دستگاهها و نهادهای متولی برای رفع آسیب اجتماعی کودکان رها شده و افرادی که نیازمند دستگیری و کمک هستند از رویکردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
رییس کل دادگستری استان تهران، تصریح کرد: این کار بزرگی که امروز اتفاق افتاد به جز وظیفه انسانی و دینی، وظیفهای است که قانونگذار بر عهده ما قرار داده است.
وی افزود: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نهادهایی عهده دار این وظیفه مهم هستند، علاوه بر سازمان بهزیستی ، نیروی انتظامی، سازمان زندانها، وزارت کشور، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و صداوسیما همگی در این زمینه وظیفه دارند که مهم ترین آن سازمان بهزیستی است.
القاصی با بیان اینکه این مجتمع نوید مهمی است برای اینکه افراد آسیب دیده و رها شده در حمایت کامل و همه جانبه قرار گیرند اضافه کرد: یکی از ماموریتهای اصلی این است که این فضا ضمن اینکه محیطی با محبت و بانشاط برای طفل و فرد آسیب دیده ایجاد میکند باید حلقه مفقوده را برای اینکه فرد در کانون خانواده قرار گیرد نیز فراهم کند.
انتهای پیام