اقتصادیکسب و کار ایرانیان

وکیل مالیاتی کیست و چه اختیاراتی دارد؟

وکیل مالیاتی کیست؟ و مهمترین وظایف وکیل مالیاتی

بی‌شک تاکنون نام وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی به گوش شما خورده ‌است. تاکنون اگر دارای کسب‌ و کار بوده یا در بخش‌ های مالی سازمان‌ ها و شرکت ‌ها فعالیت کرده باشید بی ‌شک با این افراد آشنایی کامل دارید. حتما این سوال برای شما به ‌وجود آمده است که مشاور مالیاتی کیست؟ به چه کسی مشاوره مالیاتی یا وکیل مالیاتی گفته می ‌شود؟ وظایف مشاور یا وکیل مالیات حرفه ای چیست؟ ما در کنار شماییم تا شما را با یکایک وظایف وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی آشنا کنیم تا اگر کسب‌ و کار یا سازمان و شرکتی را اداره می‌ کنید و نیاز به کسی دارید که در زمینه مالیات شما را یاری کنند آشنایی کامل داشته باشید.

وکیل مالیاتی کیست؟

یک وکیل مالیاتی که مشاور مالیاتی نیز نامیده می ‌شود، در دنیای پیچیده و اغلب در حال تغییر مالیات ‌ها دارای تخصص کافی است. وکلای مالیاتی بر اساس تحقیقات، بررسی‌ ها و مصاحبه ‌هایی که انجام می ‌دهند بر اساس قوانین پیچیده مالیاتی اظهارنامه ‌های مالیاتی را از طرف شرکت ‌ها و سازمان ‌ها ارائه می ‌دهند.

در واقع وکلای مالیاتی متخصصانی هستند که به مردم و مشاغل کمک می‌ کنند تا نحوه رعایت قوانین مالیاتی را درک کنند. آن‌ ها ممکن است نماینده افراد، شرکت ‌ها یا سایر نهاد ها در اختلافات بر سر مالیات باشند. وکلای مالیاتی باید درک کاملی از انواع مالیات ‌ها و همچنین مقررات حاکم  بر عملیات آن‌ ها داشته باشند. قانون مالیات یک حوزه حقوقی فوق‌العاده پیچیده است، بنابراین برای مالیات ‌دهندگان مهم است که قبل‌ از تصمیم ‌گیری در مورد مالیات یا ارائه اظهارنامه، از مشاور مالیاتی حرفه‌ای استفاده کنند.

یک وکیل مالیاتی می‌ تواند به مالیات ‌دهندگان در مورد اینکه چگونه قانون ممکن است بر آن‌ ها تاثیر بگذارد، به آن‌ ها کمک می کند تا تعیین کنند که آیا باید یک بخش را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند یا خیر، و در تدوین استراتژی‌ هایی برای به حداقل رساندن بدهی مالیاتی کمک کند.

وکلای مالیاتی ممکن است با هر تعداد از فعالیت‌ های مرتبط با مالیات ازجمله ایجاد یا تغییر ساختار نهاد های تجاری، تعیین نحوه مالیات شرکت‌ ها، نمایندگی مشتریان در جلسات اداری در مورد مالیات ‌هایشان و رسیدگی به اختلافات مالیاتی براساس درآمد داخلی، نماینده مالیات ‌دهندگان در برابر هیئت‌ های مالیاتی، مشاوره به مالیات ‌دهندگان درمورد مسائل مربوط به برنامه‌ ریزی املاک و غیره که به مالیات آن‌ ها مربوط می‌ شود از دیگر موضوعاتی است که یک وکیل مالیاتی می ‌تواند در آن دخالت داشته باشد.

مقاله پیشنهادی: لیست شماره وکیل مالیاتی برتر

انواع وکلای مالیاتی

تخصص‌های مختلف وکلای مالیاتی شامل وکیل مالیات بر ارزش افزوده، وکیل مالیات بر ارث، وکیل مالیاتی لایحه، وکیل دعاوی مالیاتی، و وکیل آنلاین مالیاتی می‌شوند.

·         وکیل مالیات بر ارزش افزوده

وکیل مالیات بر ارزش افزوده در زمینه امور مالیاتی فعالیت دارد. به عنوان مثال، این وکیل ممکن است در شرکت‌های تولیدی و خدماتی فعالیت کرده و مشاوره‌های لازم را ارائه دهد.

·         وکیل مالیات بر ارث

وکیل مالیات بر ارث مسئولیت مشاوره در زمینه مالیات بر ارث، که به عنوان مالیات مستقیم نیز شناخته می‌شود، را بر عهده دارد. این نوع مالیات بر ارث بعد از فوت فرد بر روی اموال و دارایی‌های وی تاثیر می‌گذارد.

·         وکلای مالیاتی لایحه

وکلای مالیاتی لایحه در زمینه لایحه و مکاتبات تخصص دارند. این وکیل می‌تواند نقش مهمی در دفاع مالیاتی شرکت‌ها در هیئت حل اختلاف یا دیوان عدالت اداری ایفا کند.

·         وکیل دعاوی مالیاتی

وکیل دعاوی مالیاتی با تسلط بر تمامی قوانین مالیاتی، تصویب نامه‌ها و آیین‌نامه‌های مربوطه، در هیئت حل اختلاف حاضر شده و با حضور در آن از پرونده موکل مالیاتی خود به خوبی دفاع می‌کند.

·         وکیل آنلاین مالیاتی

وکلای آنلاین مالیاتی به صورت آنلاین مشاوره و راه‌کارهای مالیاتی برای شرکت‌ها ارائه می‌دهند، به منظور حل مشکلات مالیاتی به شکل دیجیتال و از راه دور.

کار وکیل مالیاتی چیست؟

مشکلات و معضلات مالیاتی گریبان گیر شرکت یا کسب و کار شما شده یا به دلیل فوت یکی از بستگان در خانوادتان حالا باید مالیات ارث آن را بپردازید. شاید هم در خرید و فروش ویلا، خانه و یا مغازه برایتان مالیات بساز بفروشی رد کرده اند و خلاصه اداره مالیات، مالیاتی سنگین و غیر واقعی از شما طلب می کند. متاسفانه افرادی هستند که بدون آگاهی از قوانین مالیاتی اقدام به راه اندازی کسب و کار یا خرید فروش اموال و ملک می کنند که تراکنش ها و گردش های مالی آن ها باعث می شود به سازمان امور مالیاتی بدهکار شوند.

این نوع از مالیات ها کاملا منطقی است. زیرا اداره مالیات از هر چیزی که مودی مالیاتی از آن سود کند مالیات خود را خواهد گرفت و آن پول اخذ شده از مالیات را خرج مردم عزیزمان می کنند. اما برای اینکه مبلغ درست و شفافی را به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی بپردازید و اداره مالیات پول زیادی از شما نگیرد، نیازمند هوش بالا در قوانین و ماده های مالیاتی دارید و در مرحله بعدی، دقت لایحه نویسی در مراحل دعوی پرونده را دارید.

ویژگی های اصلی یک وکیل مالیاتی حرفه ای :

  • تسلط بسیار بالا بر فنون مذاکره
  • مسلط بر نحوه استفاده از قوانین مالیاتی به همراه تمامی تبصره ها و بخشنامه ها
  • مطالعه روزانه قوانین به لحاظ نیاز دفاعی در انواع پرونده ها
  • حضور روزانه در اداره دارایی و هیات های مختلف
  • بروز رسانی رزومه طی کمتر از یک ماه با سوابق اجرایی جدید تر
  • حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در رشته های مالی و اقتصاد
  • برقراری ارتباطات تنگاتنگ قانونی با انواع حوزه های مالیاتی
  • تسلط برکوتاه کردن مسیر پرونده ها و استفاده از فرصت ایجاد شده برای پرونده جدید

مواردی که در حیطه کار وکیل مالیاتی قرار می گیرد :

اجرای توام با اختیار کارهای مالیاتی به همراه تصمیم گیری در مواردی مانند تمکین ، اعتراض ، توافق ، مسالحه ، تقسیط ، درخواست احاله و طرح پرونده در هیئت های حل اختلاف بدوی و تجدید نظر، شورای عالی مالیاتی، ماده 251 مکرر، دیوان عدالت اداری در کلیه شهر های کشور، طراحی انواع لایحه نسبت به آرا ء صادره ، توضیح و دفاع در مورد پرونده های موکل، توافق با کلیه واحدهای اجرایی اداره دارایی ، اختیار لازم در مورد سپرده های موقت یا استرداد های مالیاتی ، ارائه انواع چک و یا ضمانت ( از طرف ادارات مربوط مورد پذیرش باشد )، تحویل و تحول انواع اوراق مالیاتی مانند برگ مطالبه یا تشخیص درآمد و اقدامات لازم در مورد پرونده ای که مؤدی درگیر آن باشد.

حدود و اختیارات یک وکیل :

مشاور مالیاتی در تهران و وکیل با حق توکیل به غیر در انجام امور مورد وکالت از طرف موکل دارای اختیارات تام و مطلقه بوده ، امضاء و اقدامات وکیل به منزله تایید و امضای موکل بوده و دارای اثرات قانونی می باشد ، بطوریکه نیازی به حضور موکل نمی باشد.