کدام بیمه هزینه ارتودنسی را می دهد؟
هزینههای ارتودنسی با بیمه تکمیلی چگونه است؟
هزینههای دندانپزشکی و متخصص ارتودنسی در شیراز زیاد است؛ بعضی خدمات درمانی آن مانند هزینههای ارتودنسی سر به فلک میرسد. اندازه فاصله این فلک به حدی است که برخی کاملاً دیگر بیخیال ارتودنسی دندان خود میشوند و با همان حالت دندان خود تا آخر زندگی میکنند. متأسفانه مشکل از جایی شروع میشود که ناهنجاریهای دندانی برخی را به شدت اذیت میکند؛ آنها چارهای جز پرداخت هزینه این خدمات دندانپزشکی را ندارند و چشم به پوشش هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی دارند.
سؤالی که اینجا مطرح است این است که با وجود این وضعیت سرسام آور هزینههای ارتودنسی، ایا بیمه تکمیلی هزینه ارتودنسی را می دهد؟ وقتی که بفهمید هیچ شرکت بیمهای ارتودنسی را پوشش نمیدهد تحمل این وضعیت سختتر میشود. آن هم به یک دلیل، ارتودنسی جزء خدمات زیبایی است. از همه جالبتر اینکه ارتودنسی در بیمه تکمیلی پوشش داده نمیشود؛ البته در بعضی موارد امکان شاید تا حدی استثنایی وجود داشته باشد. برای اطلاع از وضعیت بیمه تکمیلی برای ارتودنسی تا انتها با ما همراه باشید.
هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی
آیا خدمات ارتودنسی با بیمه تکمیلی پوشش داده می شود؟ اگر بخواهیم خیلی صریح و در همان ابتدا پاسخ دهیم، باید گفت نه تنها بیمه عادی تامین اجتماعی، بلکه بیمه تکمیلی انفرادی هم هزینه ارتودنسی را تحت پوشش قرار نمیدهد. از پوششهای بیمه تامین اجتماعی در مطلب بیمه تامین اجتماعی چیست؟ اطلاعات لازم را کسب کنید.
البته ممکن است که شما در بعضی سایتها مشاهده کنید که بعضی بیمههای تکمیلی خاص، موارد مربوط به ارتودنسی را تا حدی پوشش میدهند؛ اما با توجه به تجربیاتی که ما تا الان داشتیم و طبق قوانین بیمه مرکزی، پوشش خدمات ارتودنسی در بیمه تکمیلی انفرادی اکثر شرکتهای بیمه جای نمیگیرد.
اما کدام بیمه هزینه ارتودنسی را می دهد؟ شاید بعضی شرکتها و آن هم تا حدی، هزینههای درمانی ارتودنسی را پوشش دهند که آن هم نیاز به تحویل مدارک و اثبات است. این مدارک زمانی قبول میشوند که ناهنجاری دندانی زیاد بوده و مشکلاتی برای فک و دندانهای فرد به وجود آورد. همچنین، متخصص ارتودنسی هم باید تائید کند. باز هم میگوییم که این مورد بسیار نادر است و بیمه ارتودنسی شرایط خاص خود را دارد. البته در این شرایط هم معلوم نیست هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی چقدر میشود.
در حال حاضر، بیمه درمان تکمیلی گروهی و آن هم برای افراد زیر ۱۴ سال، هزینههای مربوط به ارتودنسی را تحت پوشش قرار میدهد. این نوع بیمه را بیشتر شرکتها و سازمانها تهیه میکنند. حالا اینکه آیا پوشش داده شود یا خیر و همچنین اینکه میزان پوششدهی آن چقدر باشد، با توافق طرفین مشخص میشود.
بیمه تکمیلی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
بیمه تکمیلی از جانب شرکتهای مختلفی ارائه شده و میتواند به صورت اختیاری (با درخواست فرد) و یا اجباری (توسط کارفرما) به کارکنان مراکز دولتی و خصوصی از جمله بانکها (بانک سامان، پاسارگاد، ملت و…)، نیروهای مسلح و بازنشستگان تعلق بگیرد.
افرادی که تحت درمان خدمات دندانپزشکی قرار می گیرند و تحت پوشش این بیمه قرار دارند، میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. بدین ترتیب بیمه تکمیلی مورد نظر با توجه به وضعیت دندانها و روش ارتودنسی و همچنین تعرفه درمانی، بخشی از هزینه درمان ارتودنسی را پرداخت خواهد کرد. ناگفته نماند چنانچه مرکز درمانی مورد نظر با بیمه فرد مطابقت نداشته باشد، هیچگونه پوشش دهی در رابطه با ارتودنسی و سایر درمانها ارائه نخواهد شد.
نحوه پوشش بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی با توجه به قرارداد خود با سایر شرکتها و مراکز درمانی مورد نظر میتواند، بخشی از هزینه درمان ارتودنسی و یا تمام هزینه درمان را تحت پوشش خود قرار دهد. بیمارانی که تحت پوشش خدمات این بیمه قرار دارند، میتوانند قبل از شروع درمان ارتودنسی جهت اطلاع از نحوه پوشش، میزان مبلغ پرداختی توسط بیمه، تعرفه و همچنین قرارداد آن با کلینیک ارتودنسی مورد نظر تماس برقرار کرده و سؤالات خود را مطرح کنند.
نحوه پرداخت هزینه ارتودنسی از جانب بیمه تکمیلی
توجه داشته باشید نحوه پرداخت هزینه درمان در شرکتهای مختلف ارائه دهنده بیمه تکمیلی (البرز، دانا، ایران، آسیا و…) متفاوت بوده و ممکن است، بعضی از این شرکتها به طور کامل هزینه درمانی را تقبل نکنند و فقط بخشی از آن را پرداخت کنند. این مورد با توجه به تعرفه تعیین شده توسط شرکت مورد نظر ارائه میشود.
معمولا هر کدام از این شرکتها سقفی برای پوشش دهی درمان ارتودنسی در نظر دارند، که طبق آن بخشی از هزینه درمان را پرداخت میکنند. بیمههای تکمیلی معمولا هزینههای درمان های ارتودنسی را به صورت انفرادی و یا در قالب قراردادهای گروهی با توجه به توافق دو جانبه پرداخت میکنند. بعضی از شرکتها هزینه درمان را از ابتدای آن یعنی شروع آزمایشها و چکاپ محاسبه کرده و بعضی دیگر هزینه را بعد از اتمام آزمایشها و چکاپ محاسبه میکنند.
هزینه ارتودنسی از جانب کدام بیمه های تکمیلی پرداخت می شود؟
در رابطه با ارتودنسی باید گفت، بیمه تکمیلی از جانب شرکت های خصوصی از جمله بیمه البرز، بیمه آسیا، بیمه دانا، نوین، آتیه و … و با توجه به تعرفه تعیین شده و هزینه های درمان می تواند بخشی از هزینه ها و یا در مواردی کل هزینه ی درمان را تقبل و پرداخت کند. هر کدام از بیمه های تکمیلی تعرفه خاص خود را داشته و با درج شرایط مختلفی و سقف پرداختی، در پرداخت هزینه درمان به بیمار کمک می کنند. ناگفته نماند جهت اطلاع از همکاری بیمه تکمیلی خود با مرکز درمانی حتما در ابتدای درمان اطمینان لازم را حاصل کنید تا در طول درمان دچار مشکل نشوید.
تعرفه بیمه تکمیلی در رابطه با ارتودنسی در سال 1403
هزینه درمانی ارتودنسی در بیمه تکمیلی طبق تعرفههای در نظر گرفته شده توسط بیمه و البته هزینههای مربوط به روشهای متفاوت ارتودنسی پرداخت میشود. از آنجایی که هزینه این درمان هر ساله متغیر بوده، تعرفه بیمه تکمیلی در رابطه با آن نیز متغیر میباشد. بدین ترتیب در سال ۱۴۰۰ این تعرفه با توجه به هزینه درمان ارتودنسی تعیین شده است.
کاهش هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی
به دو صورت میتوان هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی را کاهش داد:
فرد میتواند با مراجعه به شرکتهای بیمهای که با کلینیکهای ارتودنسی قرارداد دارند، مبلغی را جهت استفاده از خدمات ارتودنسی و دندان پزشکی به صورت ماهانه و یا سالانه پرداخت کنند، سپس بعد از مراجعه به مرکز درمانی مورد نظر، مستقیما هزینه درمان توسط بیمه کاهش خواهد یافت.
فرد میتواند بعد از مراجعه به کلینیک مورد نظر، درمان خود را آغاز کند، سپس از مرکز درمانی برگهای جهت پرداخت هزینه و ارائه خدمات ارتودنسی دریافت کرده و به بیمه خود تحویل دهد، تا بخشی از هزینه با توجه به تعرفه شرکت مربوطه بازگردانده شود.
سوالات متداول
اگر هیچ کدام از بیمه ها هزینه ارتودنسی را پوشش ندادند چه باید کرد؟
چنانچه هیچ یک از بیمههای تکمیلی و شرکتهای خصوصی مرتبط با آنها هزینه درمان ارتودنسی (ثابت، متحرک و نامرئی) را تحت پوشش قرار نداد، شما میتوانید جهت استفاده از خدمات ارتودنسی و داشتن دندانهایی سالم و زیبا به کلینیک ارتودنسی دکتر احمد رضا حسینی متخصص ارتودنسی در تهران مراجعه کنید. در مجموعه ما دیگر جایی برای نگرانی در رابطه با درمان و پرداخت هزینههای ارتودنسی وجود نداشته و با استفاده از مزایای ویژه از جمله تخفیفات و پرداخت هزینه به صورت اقساط میتوانید، به راحتی از خدمات ارتودنسی بهرهمند شوید.
آیا تمامی کلینیکهای خصوصی در رابطه با ارتودنسی پذیرای بیمه تکمیلی هستند؟
همانطور که گفته شد، بیمه تکمیلی با توجه به شرکت بیمه و قرارداد امضا شده با مرکز درمانی خدمات خود را به افراد تحت پوشش خود ارائه میدهد و تمامی کلینیکهای خصوصی ارتودنسی لزوما تحت پوشش این نوع بیمه قرار ندارند.
آیا بیمه تکمیلی ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت بعضی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات بیمه تکمیلی ممکن است برای پرداخت هزینه درمان ارتودنسی، شرایط سنی خاصی در نظر گرفته باشند، که با توجه به سن بیمار امکان دارد، درصد کمی از هزینه درمان و یا بیش از ۷۰ درصد از هزینه درمان به بیمار تعلق بگیرد، در نتیجه زمانی که کارت بیمه را تهیه میکنید، بهتر است به شرایط درج شده در آن توجه داشته باشید.