اقتصادیکسب و کار ایرانیان

انواع سبک پرایس اکشن

مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن

در این مقاله می خواهیم به مقایسه انواع روش های پرایس اکشن بپردازیم. پرایس اکشن یکی از روش های نوین معامله گری در بازارهای مالی است که تحلیلگران برای بررسی موقعیت ورود به بازار از این استراتژی استفاده می کنند. استراتژی پرایس اکشن برای تحلیل وضعیت نمودار و دریافت سیگنال های ورود و خروج، از داده های قیمت استفاده می کند. از جمله اهداف اصلی پرایس اکشن، پیش بینی روند آتی بازار و یافتن نقاط احتمالی بازگشت به بازار است. کاربرانی که از این استراتژی استفاده می کنند، ممکن است تحلیل های پرایسی آنها، دارای حداقل خطا و تاخیر زمانی باشد.

اینکه در تحلیل پرایس اکشن، تنها از داده های قیمت استفاده می کند، به این خاطر است که براساس فرمول های ریاضی بر داده های قیمتی محاسبه می شوند پس وجود تاخیر هر چند کوچک نسبت به روند قیمت، غیر قابل انکار است. تنها نموداری که در روش پرایس اکشن، استفاده می شود، نمودار شمعی یا کندل استیک است.

الگوهای معاملاتی که در اصطلاح به آن، سیگنال یا ستاپ گفته می شود یکی از مهم ترین بخش های معاملاتی، پرایس اکشن است. چرا که این الگوها، این قابلیت را به کاربر می دهد تا قیمت بعدی را پیش بینی کنند. البته این نکته را در نظر بگیرید که الگوهای معاملاتی در بازار بسیار زیاد بوده که می توانید به راحتی انتخاب کنید. البته روش های مختلفی از تحلیل پرایس اکشن ال بروکس وجود دارد که از مجموعه این روش ها، می توان به پرایس اکشن ال بروکس، وودز، لنس و RTM اشاره کرد. در ادامه به بررسی و مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن می پردازیم، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

پرایس اکشن ال بروکس

پرایس اکشن ال بروکس از جمله مهم ترین استراتژی های معاملاتی است که از آن برای کسب سود در بازارهای مالی استفاده می شود که در این قسمت می خواهیم با بررسی ویژگی های آن برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، استفاده کرد. در تحلیل پرایس اکشن ال بروکس از چارت های پنج دقیقه ای، روزانه و یا هفتگی استفاده می شود.

مزیتی که پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر تحلیل ها دارد این است که، نیازی به استفاده از نرم افزار خاصی برای تحلیل در این روش وجود ندارد. تنها ابزاری که برای پرایس اکشن مورد نیاز است، همان نمودارهای شمعی یا داده های قیمتی است. در حال حاضر روش پرایس اکشن ال بروکس، جزو بهترین روش های تحلیل بازارهای مالی است که برای کاربران مبتدی نیز مناسب است که می تواند به عنوان مزیتی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، در نظر گرفت.

همان طور که گفته شد، پرایس اکشن ال بروکس جزو ابزارهای رایگان بوده که برای تحلیل با این روش، نیازی به استفاده از نرم افزارهای خاصی نبوده و می توان از کندل، نقطه یا هر نمودار دیگری استفاده کرد. کاربران بازارهای مالی می توانند از پرایس اکشن ال بروکس در بازارهای مالی مختلفی همچون فارکس، کالا و آتی استفاده کنند.

می توان از پرایس اکشن در بازه های زمانی مختلف از یک دقیقه تا چند دقیقه تا تایم فریم های بزرگی استفاده کرد که جزو روش های کم ریسکی محسوب می شود. این روش در عین حال بسیار سریع بوده و معامله گر از طریق این روش می تواند به راحتی تحلیل خود را انجام دهد. مزیت اصلی که پرایس اکشن ال بروکس در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، دارد این است که کاربر با استفاده از این استراتژی درصد موفقیت بالاتری دارد و می تواند بر اساس هیجانات و تصمیمات دیگر معامله گرها، کار خود را آغاز کرده و شروع به معامله کند.

این نکته را در نظر داشته باشید که با استفاده از استراتژی پرایس اکشن، اقدام به معامله می کنند، همچنان در حال کسب درآمد از بازه های زمانی مختلفی هستند. استراتژی پرایس اکشن به گونه ای است که هیچ وقت از بین نمی رود و همیشه می توان به عنوان ابزاری برای تحلیل استفاده کرد.

پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر روش های پرایس اکشن، دقت بیشتری داشته، در نتیجه می توان تحلیل های دقیق تری داشت. تاخیرهای زمانی بسیار کمی که در این روش وجود دارد، این قابلیت را برای کاربر به همراه خواهد داشت تا با سرعت بیشتری متوجه تغییر روندهای قیمتی شود و نسبت به انجام معاملات خود تصمیم گیری کند. بازدهی که این روش در مقایسه با انواع روش های پرایس اکشن دارد، سودهای کلان است. به دلیل اینکه مبنای این روش، روند قیمتی بوده و داده های کاملا واقعی به همراه خواهد داشت.

پرایس اکشن لنس بگز

روش دیگری از پرایس اکشن که در مقایسه انواع روش های پرایس اکشن، استفاده می شود، پرایس اکشن لنس بگز است که برای شناسایی رفتار بازارهای مالی و روندهای قیمت مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کارهایی که یک معامله گر باید انجام دهد، این است که به صورت مداوم بازار را تحلیل کند که در حال حاضر روش های مختلفی برای تحلیل در بازارهای مالی وجود دارد: تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی.

روش پرایس اکشن لنس بگز که در این قسمت می خواهیم توضیح دهیم، جزو تحلیل تکنیکال محسوب می شود که از طریق آن، فرصت های اصلی در معامله به دست خواهد آمد. هدف اصلی معامله در جهت روند اصلی و مخالف ضعف در حرکات بازار است. در اصل استراتژی پرایس اکشن، به شناسایی روند ضعیف شده بازار گفته می شود که معامله گری در جهت عکس آن اتفاق می افتد.

سبک پرایس اکشن لنس بگز چیست؟

پرایس اکشن لنس بگز، نوعی استراتژی ارائه شده به سبک پرایس اکشن است که کاملا مبتنی بر تصمیم های معامله گر انجام می شود. در این استراتژی از سه تایم فریم استفاده می شود که در نهایت منجر به شناخت نوسانات در بازار مورد استفاده قرار می گیرد. از این تایم فریم ها می توان به تایم فریم بالاتر، میانی و پایین اشاره کرد.

دیدگاهی که پرایس اکشن لنس بگز نسبت به بازارهای مالی دارد، آشنایی با ماهیت حرکات قیمت و شناسایی فرصت های معاملاتی است. در این روش پرایس اکشن، معامله گر خواهد آموخت که حرکات قیمت را در چهارچوب حمایت و مقاومت تحلیل کرده و برای حرکات آینده قیمت تدوین می شود و کاربران می توانند براساس این روند، متوجه شوند که در کجا فرصت های معاملاتی سودآور خواهد بود.

مهم ترین مزیتی که از طریق استفاده از پرایس اکشن لنس بگز، می توان بدست آورد، این است که معامله براساس واقعیت بازار و ترکیبی از شرایط مختلف نشان داده می شود. از جمله این شرایط می توان به روند معاملات به سمت سود و ضرر را اشاره کرد. شرایطی که بازار به سمت ضرر حرکت می کند، باعث خروج معامله گر از معامله و در نهایت از بین رفتن حساب می شود. در استراتژی پرایس اکشن لنس، ممکن است در برخی از شرایط همچون تردید به سودمندی آتی معامله، از معامله صرف نظر کرده و در شرایطی که معامله به صورت سربه سر است، معامله را ببندد. به هر حال این ویژگی را می توان به عنوان مزیتی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، در نظر گرفت.

روند بازارهای مالی در پرایس اکشن لنس بگز

اصولی که در بازار مالی در مورد پرایس اکشن لنس بگز وجود دارد، این است که اغلب معامله گران در حال بازی هستند و درک درستی از شرایط بازار ندارند. به همین دلیل، شکست معامله گران در دستیابی به سود مستمر و موفقیت است. چرا که نمی توانند ماهیت حقیقی بازار را تشخیص دهند و درک درستی از بازار داشته باشند.

حقیقتی که در بازار پرایس اکشن لنس بگز وجود دارد، این است که آن چیزی که درک کرده ایم، همان چیزی است که باور داریم. اغلب حقیقت عمیق تری وجود دارد که هنوز نمی دانیم یا آنچه تصور می شود، واقعیت است. همین موضوع در مورد معامله نیز وجود دارد. البته این مشکل وجود دارد که برخی از افراد درک درستی از شرایط بازار ندارند و تنها از شرایط بازار، فقط نمودارها را می بینند و بر این باور هستند که حرکت قیمت در نتیجه سیگنال الگوهای تحلیل تکنیکال و اندیکاتور است.

در صورتی که در شرایط اصلی بازار، معامله گران برمبنای سایه معاملات حرکت کرده و اغلب بدون هیچ گونه درکی از واقعیتی که در پشت این سایه ها قرار دارد، معامله می کنند. در صورتی که معامله گران توسط اندیکاتورها هیچ موفقیتی بدست نیاورند، در این حالت به دنبال اندیکاتورهای جدید با تنظیمات جدیدی بوده تا از طریق این اندیکاتورها معامله خود را انجام دهند. معامله ای از نظر پرایس اکشن لنس موفقیت آمیز است که براساس موقعیتی از قیمت ها باشد که بر مبنای سایه ها تشکیل شده اند. در اصل این سایه ها، اندیکاتورها و الگوها را تشکیل می دهند که می توان حرکت قیمت را تشخیص داد.

اولین مرحله ای که کاربر در پرایس اکشن لنس با آن درگیر است: قیمت بوده و اینکه چگونه قیمت حرکت می کند؟ منظور از قیمت همان مبلغی است که خریدار و فروشنده برای انتقال محصول از فروشنده به خریدار بر روی آن توافق می کنند. یعنی قیمت تصمیم به خرید و فروش دو معامله گر می پردازد بنابراین حرکت قیمت تابعی از عرضه و تقاضا است.

در بازارهای مالی فرآیند معامله دو طرفه بوده و این امکان وجود دارد که به صورت همزمان چندین خریدار و فروشنده برای انجام معامه در بازار وجود داشته باشند. بازارها، گروهی از معامله گرها هستند که هر یک براساس تمایلات نزولی یا صعودی، اقدام به معامله می کنند و این ممکن است موجب جریان سفارش نزولی و یا صعودی در روند بازار شود. معامله گرانی که با یک نگاه به نمودار، حرکات قیمت را فیلتر می کنند اعتقاد دارند که بازار همان حرکت قیمت است، در صورتی که در واقعیت چنین چیزی وجود ندارد.

تحلیل بازار در پرایس اکشن لنس بگز چه هدفی دارد؟

اعتقادی که پرایس اکشن لنس نسبت به بازار دارد، این است که بازار یک موجود عاطفی است و دلیل آن هم برمبنای تصمیمات معامله گران است. هدفی که پرایس اکشن لنس در بازارهای مالی دارد، افزایش آگاهی موقعیتی نسبت به شرایط کنونی قیمت بازار و حفظ تمرکز است. بدان معنا که نقاط ضعف و قدرت کنونی قیمت و حرکت آتی قیمت را حس کنند.

در پرایس اکشن لنس، ستاپ های معاملاتی مختلفی وجود دارد که منظور از ستاپ های معاملاتی، ترکیب چندین پارامتر در کنار یکدیگر برای درک درستی از شرایط بازار است. ستاپ های معاملاتی در پرایس اکشن لنس، از طریق شناسایی ضعف های موجود در روند فعلی قیمت و معامله گران گرفتار ایجاد می شود. پرایس اکشن لنس دارای ستاپ های معاملاتی مختلفی است که در ادامه به معرفی هر یک از این ستاپ ها می پردازیم:

  • ستاپ شکست ناموفق
  • ستاپ پول بک بعد از شکست
  • ستاپ تست حمایت و مقاومت
  • ستاپ پول بک بعد از شکست
  • ستاپ پول بک ساده در روند
  • ستاپ پول بک پیچیده در روند

با توجه به مطالبی که در مورد دو روش پرایس اکشن ال بروکس و لنس در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن ارائه شد، متوجه شدید که تمام تحلیل های ال بروکس از دقت بیشتری برخوردار بوده و برای تحلیل های خود از نمودار قیمت استفاده می کند. در صورتی که در پرایس اکشن لنس، با شناسایی نقاط ضعف و قوت بازار، جهت احتمالی روند مشخص خواهد شد. در واقع مسیر آینده بازار در مسیر قدرت و عکس آن در مسیر ضعف خواهد بود و تمامی ستاپ های معاملاتی که در پرایس اکشن لنس وجود دارد، بر این اساس طراحی شده است.

پرایس اکشن لنس بگز را به عنوان یکی از روش های تحلیل تکنیکال در نظر می گیرند که با استفاده از روش های تحلیل تکنیکال و شاخه پرایس اکشن ها، از طریق روند قیمت ها سعی در شناسایی وضعیت بازار و روند آینده قیمت ها دارد. در این روش، تریدر یاد می گیرد که چگونه حرکات قیمت را در چهار چوب حمایت و مقاومت تحلیل و بررسی داشته باشد و براساس آن مبنایی را برای حرکات آتی قیمت تدوین می کند و از این طریق مبنا را با داده ها و اطلاعات مربوط به بازار، بروز رسانی می کند. البته مزیتی که پرایس اکشن لنس بگز نسبت به دیگر اندیکاتورها دارد، در این است که معامله را براساس واقعیت بازارها نشان می دهد.

پرایس اکشن RTM چیست؟

از دیگر روش های پرایس اکشن که می تواند به تریدر یا معامله گر کمک می کند که سود بیشتری کسب کند، پرایس اکشن RTM است. در این قسمت می خواهیم از پرایس اکشن RTM، به عنوان روشی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده کرد. سرمایه گذاران بزرگ ارز دیجیتال از روش پرایس اکشن به عنوان یک روش برتر برای انجام معاملات خود استفاده می کنند.

برای تحلیل با استفاده از روش پرایس اکشن RTM، نیازی به استفاده از هیچ اندیکاتوری نبوده و می توان به راحتی با استفاده از قیمت و بررسی روند گذشته توکن مورد نظر انجام داد. برای اینکه با روش پرایس اکشن RTM آشنا شوید، بهتر است در ابتدا با پرایس اکشن نوین آشنا شوید.

پرایس اکشن نوین به نوعی از پرایس اکشن گفته می شود که در تلاش است از طریق تحلیل الگوهای قیمتی، روند حاکم بر بازار که در برخی از مواقع به صورت تصادفی است را به روشی نوین به معامله گران آموزش دهد. بنابراین آن دسته از تریدرهایی که از طریق این روش، معامله می کنند، نسبت به دیگر تریدرها جلوتر بوده و می توانند تصمیمات بهتری بگیرند. سوئینگ ها یا همان نقطه عطف بالا و پایین و همچنین روند تثبیت، نمونه هایی از پرایس اکشن محسوب می شوند.

از روش پرایس اکشن نوین برای انواع سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت با اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در پرایس اکشن از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی شود و تنها از قیمت برای تحلیل و بررسی استفاده می شود. همان طور که گفته شد در پرایس اکشن از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی شود و تنها واقعیتی که وجود دارد بررسی روند تغییرات براساس میزان عرضه و تقاضا، متغیر است و تنها فاکتوری که می تواند بر عرضه و تقاضا موثر باشد، همان قیمت است.

پرایس اکشن RTM که از آن به عنوان روشی برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده می شود چه مزیتی نسبت به دیگر اندیکاتورها دارد را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم. اندیکاتورها تابعی از قیمت است، بنابراین مطالعه ریشه اصلی آن یعنی قیمت، بر مطالعه شاخه ای از روند قیمت ها، ارجحیت دارد. علت دیگری که می توان بر برتری اندیکاتورها نسبت داد، این است که اندیکاتورها با تاخیر همراه بوده و به همین علت، در روند انجام معاملات، تاثیر منفی گذاشته و موجب از بین رفتن ریسک به ریواردهای معامله خواهد شد.

مثالی که می توان در این زمینه بیان کرد، ترید براساس کراس موینگ ها است. چون همیشه یک سیگنال دیر و بدون توجه به مارکت به شما نشان خواهد داد. در پرایس اکشن RTM با گره های معاملاتی و ناحیه های رنج سروکار داریم. این ناحیه های رنج به صورت دو الگوی کلی نمایش داده می شود.

  • الگوی ادامه دهنده (TM)
  • الگوی برگشتی یا بازگشتی(QM)

این دو نوع الگوی قیمتی، به عنوان گره های معاملاتی محسوب می شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که TM در تایم پایین تر شامل دو QM است و هر QM در یک تایم پایین از TM تشکیل شده است.

اهمیت سطوح در پرایس اکشن به سمت RTM

برای اینکه با اهمیت سطح پرایس اکشن در RTM که به عنوان مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن است آشنا شوید با یک مثال شروع می کنیم. فرض کنید دو سطح A و B دارید، در این صورت است که در سطح A دارای 400 هزار سفارش خرید و در سطح B دارای 280 هزار سفارش فروش هستیم.

قیمت خود را با تشکیل گره های معاملاتی به سطح A می رساند و 400 هزار سفارش خرید را برمی دارد، در رسیدن به گره های معاملاتی که دارای 50 هزار سفارش هستند، آن ها را منصرف می کند. زمانی که به سطح B می رسد، چون 100 هزار سفارش خرید را مصرف کرده است، با 300 هزار سفارش خرید به سطح B می رسد، چرا که این سطح دارای 280 هزار سفارش است. بنابراین قیمت همه را منصرف کرده و با 20 هزار سفارش به روند خود ادامه داده تا اینکه به گره بعدی برسد.

بررسی میانگین واقعی حرکت قیمت در پرایس اکشن RTM

فاکتور دیگر که در پرایس اکشن اثرگذار است، میانگین واقعی حرکت قیمت یا ATR است که یک اندیکاتور کاربردی است که در پرایس اکشن RTM مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این اندیکاتور می توان میانگین حرکت کندل های قبلی را محاسبه کرد و از این طریق توان بازار را تعیین کرد. برای درک بیشتر این اندیکاتور، یک مثال می زنیم.

یک کوهنورد را در نظر بگیرید که به صورت میانگین روزی 100 متر طی می کند تا در 10 روز به قله برسد. در صورتی که این فرد، 5 روز بیمار شود و نتواند صعود کند، در این حالت این فرد باید به صورت میانگین 200 متر طی کند تا به قله برسد. بنابراین با استفاده از میانگین حرکت کوهنورد، در تایم مشخص برای رسیدن به مقصد مشخص، محاسبه کرد. بنابراین با استفاده از فاکتور میانگین واقعی حرکت قیمت در پرایس اکشن، می توان میانگین حرکت کندل ها را محاسبه کرد.

پرایس اکشن RTM در مقابله با پرایس اکشن Lance

تاکنون با دو روش پرایس اکشن لنس و RTM آشنا شدید، که از آن به عنوان مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده می شود اما اینکه کدام روش نسبت به دیگری بهتر است را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور که گفته شد در پرایس اکشن لنس، تمامی تحلیل ها براساس روندهای قیمتی، امکان پذیر است.

به همین دلیل است که از ستاپ های معاملاتی مختلفی برای بررسی روند حرکت قیمت استفاده می کند. چنانچه بخواهیم روش پرایس اکشن RTM، را نسبت به پرایس اکشن لنس مقایسه کنیم، می توان گفت که در پرایس اکشن لنس، برای بررسی روند بازار، کاملا منطق را در نظر گرفته و بر اساس روند قیمت، کاملا ستاپ های معاملاتش را ایجاد می کند، در صورتی که در RTM، تحلیل بدین صورت نیست.

به خاطر اینکه نسبت به پرایس اکشن لنس، ستاپ های معاملاتی بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد و به همین خاطر باید برای بررسی روند قیمت، باید نکات بیشتری را در نظر گرفت. نکته دیگری که برای استفاده از پرایس اکشن RTM، باید در نظر گرفت، این بوده که نیاز به مهارت بیشتری داشته و به همین خاطر است که، این روش مناسب معامله گران حرفه ای است. در صورتی که روش پرایس اکشن لنس، نیاز به مهارت چندانی نداشته و افرادی که تازه وارد این بازار می شوند، می توانند به راحتی از این روش استفاده کنند.

پرایس اکشن وودز در مقابل با دیگر روش های پرایس اکشن

یکی از روش های دیگر تحلیل پرایس اکشن که می توان از آن برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، استفاده کرد، پرایس اکشن وودز است. این نوع از پرایس اکشن کمتر شنیده شده و به همین علت است که طرفدار کمتری دارد. در حالت کلی، این روش پرایس اکشن نسبت به روش پرایس اکشن لنس، پیچیده تر بوده اما نسبت به روش پرایس اکشن RTM، پیچیدگی کمتری داشته و کامل تر است. در حالت کلی این روش دارای 6 ستاپ معاملاتی است که می توان برای بررسی روند قیمت مورد استفاده قرار داد اما در حالت کلی، روش پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر روش های معاملاتی پرایس اکشن، روش کامل تری است و به همین خاطر  طرفداران بیشتری دارد.

مزایای معامله گری بر اساس پرایس اکشن:

1-رایگان است! تریدرهای پرایس اکشن نیازی به نرم افزارهای اضافی ندارند.کندل، بار، نقطه یا هرنوع نموداردیگری .می تواند اطاعات لازم را به این تریدرها ارائه دهد.

2-این روش در هر بازار و در هر موقعیتی کاربرد دارد. سهام، فارکس، آتی، کالا، ارزدیجیتال و…

3-با استفاده از هر نرم افزاری می توان تحلیل پرایس اکشن را انجام داد. نینجا تریدر، ترید استیشن، متاتریدر و یا هر نرم افزار دیگری.

4-سریع است! تاخیر قیمتی وجود ندارد. در واقع اطلاعات تاریخ گذشته در معاملات شما نقشی نخواهند داشت.

5-همه کاره است! روشی است که همه چیز را با هم ترکیب می کند اما تداخل اطلاعات وجود ندارد.

6-با همه مزایایی که روش پرایس اکشن دارد، اما یادگیری آن نیاز به صرف زمان و تمرین خواهد داشت. به یاد داشته باشید. که کلید اصلی یادگیری این روش تمرین و تمری و تمرین است!

اگر بخواهیم در یک کلمه روش پرایس اکشن را تعریف کنیم، شاید واژه ”ساده“ بهترین تعریف برای آن باشد.نه به این معنا که خیلی ابتدایی است و یادگیری آن کار چند روز باشد. این روش شاید ساده ترین روش معاملاتی باشد. و این در حالیست که بسیار پایدار و دقیق است.تریدرهای پرایس اکشن جزو کسانی نیستند که بخواهند یک شبه میلیونر شوند. اما هنگامی که این روش به شکل درستی استفاده کنید، به شما کمک می کند تا تریدر بهتری شوید.

هر آنچه از پرایس اکشن باید بدانید | تفاوت سبک های پرایس اکشن

یکی از ساده‌ترین، و درعین‌ حال کاربردی‌ترین سبک‌های معامله‌گری، سبک پرایس اکشن است. اگر مدتی در بازارهای مالی مشغول کسب تجربه باشید، به‌ احتمال‌ زیاد نام پرایس اکشن را شنیده‌اید. ما در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر معرفی سبک پرایس اکشن، به بررسی تفاوت سبک‌های پرایس اکشن نیز بپردازیم.

آشنایی با پرایس اکشن

پرایس اکشن در واقع سبکی است که با استفاده از مطالعهٔ گذشتهٔ بازار و بررسی دقیق تغییرات و نوسانات قیمتی و همچنین بررسی حجم معاملات، نقاط مهم حمایت و مقاومت را پیدا می‌کند و با توجه به این نواحی، می‌توان آیندهٔ قیمت را پیش‌بینی کرد. سبک پرایس اکشن در تحلیل تمام نمودارها مانند جفت‌ارزها، سهام، طلا، نفت، ارزهای دیجیتال و … کاربردی است و می‌تواند در تمام نمودارها پیاده‌سازی شود.

در این سبک، نمودار گذشتهٔ یک نماد توسط تحلیل تکنیکال مورد بررسی قرار می‌گیرد، و بدون استفاده از اندیکاتورها و اسیلاتورها، تنها با استفاده از خطوط روند، حمایت و مقاومت و همچنین الگوهای قیمتی‌ای که ایجاد می‌شوند، روند آیندهٔ قیمت پیش‌بینی می‌شود. توجه داشته باشید که هیچ سبک معاملاتی نمی‌تواند به‌طور قطع آینده را پیش‌بینی کند، زیرا در همان نقطه‌ای که شما تصمیم به خرید می‌گیرید، عده‌ای در حال فروش هستند و همیشه تفکرات متناقض در بازار به‌ وضوح قابل‌ مشاهده است.

شما به‌عنوان یک معامله‌گر باید ماهیت ریسکی بودن این بازار را بپذیرید و پس‌ازآن سعی کنید که تنها در ۶۰ درصد مواقع معاملات سوددهی داشته باشید. در این صورت می‌توانید با یک انتظار درست و سنجیده، در بازار باقی بمانید. تمام سبک‌های پرایس اکشن نیز همواره سعی بر این دارند تا فقط کمی بهتر از رندم تصمیم‌گیری کنند تا بتواند در مواقع بیشتری سودده باشند. پرایس اکشن یک دیدگاه نسبت به قیمت است و شما می‌توانید بسیاری از سبک‌ها را زیر شاخه‌ای از پرایس اکشن بدانید. درواقع پرایس اکشن به‌ دور از پیچیدگی‌های اندیکاتورها، سعی در دیدن واقعیت بازار دارد تا تشخیص دهد که در لحظهٔ حال، قدرت خریداران رو به افزایش است یا قدرت فروشندگان.

مزایای معامله با سبک‌های پرایس اکشن

  • این سبک نیاز به نرم‌افزار پیچیده‌ای ندارد و با همان متاتریدر که اکثر بروکرها به‌رایگان به شما ارائه می‌دهند، قابل‌استفاده است.
  • در هر نمودار و نمادی قابل پیاده‌سازی است؛ مانند جفت ارزها، فلزات گران‌بها، نفت، ارزهای دیجیتال و …
  • مانند اندیکاتورها دارای تأخیر قیمتی نیست و واقعیت بازار را در لحظه به شما نشان می‌دهد.
  • در اکثر مواقع ساده‌ترین دید به بازار، بهترین دید خواهد بود.

سبک‌های پرایس اکشن را می‌توان به دو دستهٔ کلی تقسیم کرد که شما با توجه به استعداد خود می‌توانید یکی از این دسته‌ها را انتخاب کنید:

دسته اول سبک‌هایی هستند که تحلیل تکنیکال کلاسیک را ادامه می‌دهند و در چارت به دنبال الگوها و نقاط و سطوح پیوتی هستند. این دسته گاهی از الگوهای کندلی نیز استفاده می‌کنند و مانند دیگر سبک‌های پرایس اکشن، از اندیکاتورها استفاده نمی‌کنند. (مگر موارد خاصی مثل مووینگ اوریج). از اساتید و تریدرهای مطرحی که از این سبک‌ها استفاده می‌کنند می‌توان به لنس بگز، تایمون وولر، نائل فولر، استیو نایسون و البروکس اشاره کرد.

دستهٔ دیگر از سبک‌های پرایس اکشن از شاخهٔ جریان سفارش‌ها، ذهنیت برای درک اوردرها و ساختار بازار هستند. از تریدرهای معروف این سبک می‌توان به سم سیدن، ایف، آلفونسو، منصور ساپاری و هانزو اشاره کرد. این سبک نسبت به دیگر روش‌های پرایس اکشن دارای پیچیدگی بیشتری است و لذا تمرین بسیار زیادی را نیز طلب می‌کند. در این مقاله به معرفی برخی از این افراد می‌پردازیم و آموزش فارکس پرایس اکشن را با هم مرور خواهیم کرد.

تاریخچه‌ای کوتاه از پرایس اکشن

اگر بخواهیم به شکل‌گیری پرایس اکشن اشاره‌کنیم بهترین نامی که به نظر می‌رسد که اولین بار از پرایس‌اکشن استفاده کرده است می‌تواند Muneshia Homma باشد. هوما در سال ۱۷۲۴ تا سال ۱۸۰۳ زندگی می‌کرده است و طبق روایاتی توانسته معادل ۱۰ میلیارد دلار امروز از معاملات برنج کسب سود کند. او روزبه‌روز قیمت‌های بازار را در کاغذ به شکلی شبیه به کندل‌هایی که ما امروزه می‌بینیم یادداشت می‌کرده است و به‌مرور الگوهای کندلی خاصی را پیداکرده و نام‌گذاری میکرد. طبق گفته‌های هوما یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در موفقیت یک تجارت، جنبهٔ روان‌شناختی بازار است.

او با مشاهدهٔ تغییرات قیمتی، می‌توانست رفتار روان‌شناختی دیگر بازیگران بازار را تشخیص دهد. در ادامه به معرفی افراد سرشناسی که امروزه سبک آن‌ها بسیار پرمخاطب است و توسط معامله‌گران استفاده می‌شوند می‌پردازیم. توجه داشته باشید که پس‌ از انتخاب سبک مورد نظر خود، در یادگیری آن مداومت داشته باشید و بارها آن را تمرین کنید و تنها در صورتی سبک خود را تغییر دهید، که واقعاً نتوانسته باشید با سبک قبلی ارتباط برقرار کنید. یکی از مهم‌ترین دلایل عدم موفقیت معامله‌گران در درازمدت، تغییر مداوم سبک است.

الگوهای بولکوفسکی

توماس بولکوفسکی، مهندسی بود که بعد از اخراج از محل کارش در ۳۶ سالگی تصمیم گرفت وارد بازارهای مالی شود. در ابتدا سرمایه‌گذاری‌های موفقی داشت اما بعد از یک سال متوجه شد که در واقع سودی نکرده و سودهای اولیه‌اش کاملاً شانسی بوده. از آنجایی‌ که او یک مهندس بود اعتقاد داشت تا برای هر تحلیلی دلیلی محکم پیدا کند پس تصمیم گرفت تا خودش الگوهای درستی را از بازار پیدا کند. او پس از ۵ سال تلاش و بررسی تعداد زیادی نمودار به تعدادی الگوی مشخص در نمودارها دست پیدا کرد و تمام آن‌ها را در کتاب خود به نام دایره المعارف الگوهای نموداری ثبت کرده است. این الگوها یکی از اصول آموزش تحلیل تکنیکال پرایس اکشن در بین معامله‌گران است.

شما با یادگیری این الگوها می‌توانید توانایی خود را در تشخیص چرخه‌های بازار بالا ببرید و بتوانید مسیر بعدی نمودار را تشخیص بدهید. اما توجه داشته باشید که این الگوها به‌هیچ‌عنوان به‌تنهایی قابل‌ استفاده نیستند و حتی خود بولکوفسکی نیز ابتدا با تحلیل بنیادی، تعدادی سهم را انتخاب می‌کرد، و سپس با بررسی الگوهایی که تشکیل داده بودند، نقطهٔ بهینهٔ ورود را انتخاب می‌کرد.

شما نیز به‌عنوان یک معامله‌گر حرفه‌ای باید بدانید که این الگوها تنها بخشی از استراتژی شما را تشکیل می‌دهند. برای مثال یک الگوی بازگشتی، زمانی که نمودار در یک‌جهت قدرت بالایی دارد، نمی‌تواند کاربردی باشد. توصیه می‌شود برای پیدا کردن استراتژی معاملاتی درست به مطلب انواع استراتژی معاملاتی در بازار فارکس و ابزارهای موردنیاز آن در سایت ما مراجعه کنید. توجه داشته باشید که الگوهای بولکوفسکی صرفاً به‌عنوان پیش‌ نیازی از پرایس اکشن ذکرشده و شما برای استفاده در انواع سبک‌های پرایس اکشن می‌توانید از این الگوها نیز بهره بجویید.

سبک لنس بگز (lance beggs)

می‌توان گفت لنس بگز یکی از بهترین معامله‌گران بازار سرمایه است که در استرالیا زندگی می‌کند. این شخص درزمینهٔ پرایس اکشن دارای سبک مخصوص به خود است و این سبک را به‌طور کامل در کتاب “YTC Price action Trader” شرح داده است. جهت آشنایی بیشتر با کتاب‌های معامله‌گری می‌توانید به مقالهٔ بهترین کتاب آموزش فارکس در سایت ما مراجعه کنید.

دیدگاه لنس بگز

دیدگاه لنس بگز این است که حرکات بازار، حاصل احساسات معامامله‌گران است. این احساسات متشکل از ترس، طمع، خشم و دیگر احساسات است. در واقع لنس سعی می‌کند از موقعیت ایجادشده بر اساس به دام افتادن معامله‌گران دیگر استفاده کند. در دیدگاه لنس، مشخص می‌شود که در کجای چرخهٔ بازار، فرصت‌های معاملاتی وجود دارند. لنس سعی بر این دارد که واقعیت‌هایی که در ذهن معامله‌گران بدیهی به نظر می‌رسند اما غلط هستند را ببیند، زیرا بازار چیزی است که در پشت تمام اندیکاتورها قرار دارند و همان قیمت است.

ستاپ‌های lance beggs

لنس با ستاپ‌های مخصوص خودش، محبوبیت خاصی بین تریدرها پیداکرده است. ستاپ‌های معاملاتی او برای هر نوع معامله، چه بلندمدت و چه کوتاه‌مدت، کاربردی است. ستاپ معاملاتی درواقع نوعی آرایش کندلی است که در نقاط خاصی از نمودار رخ می‌دهد و به ما در مورد تغییر یک‌روند و یا ادامهٔ آن هشدار می‌دهد. همچنین لنس برای هر نوع از سبک معامله (کوتاه‌مدت، بلندمدت و میان‌مدت) ستاپ‌های مخصوصی را معرفی می‌کند. اکثر ستاپ‌های لنس، بر اساس خطوط ترند مورب شکل‌گرفته و گاهی از مووینگ اوریج‌ها نیز استفاده می‌کند. از ستاپ‌های معروف لنس، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ستاپ شکست ناموفق
  • ستاپ پولبک ساده در روند
  • ستاپ پولبک پیچیده در روند
  • ستاپ تست حمایت و مقاومت
  • ستاپ پولبک بعد از شکست

از دیگر موضوعاتی که لنس دربارهٔ آن بحث می‌کند مبحث کندل خوانی است. سبک لنس یکی از سبک‌های پرایس اکشن است که در آن سعی شده تا با ترکیب چند مورد مختلف، ضعف‌های موجود و نقاط قوت نمودار پیدا شود.

سبک نایل فولر (nial fuller)

نایل فولر یک تریدر زبردست در حوزهٔ پرایس اکشن است که از سال ۲۰۰۲ فعالیت‌های مالی خود را آغاز کرده است. او از سال ۲۰۰۸ تاکنون توانسته بیش از ۱۵۰۰۰ معامله‌گر را آموزش دهد و سبک پرایس اکشن را با دیدگاه خود به این افراد بیاموزد. اگر به دنبال معاملاتی در بازه‌های قیمتی بالاتر مانند روزانه و یا هفتگی و یا ۴ ساعته هستید، دیدگاه نایل فولر که یکی از سبک‌های پرایس اکشن است، می‌تواند به شما کمک شایانی کند زیرا دیدگاه او این است که هرچه تعداد معاملات کم‌تر باشد سود بیشتری به دست خواهید آورد.

البته این دیدگاه کاملاً با نظر افرادی مانند آل بروکس که در تایم فریم‌های ۵ دقیقه‌ای معامله می‌کند، فرق دارد و به همین دلیل است که در ابتدای این مطلب گفتیم که حتماً سبک موردعلاقهٔ خود را انتخاب کنید و در آن مداومت داشته باشید، زیرا سبک‌های پرایس اکشن از دیدگاه افراد مختلف، متفاوت و کاملاً انعطاف‌پذیر است. از دید نایل فولر، صبر عامل اصلی موفقیت یک تیرانداز است. او معتقد است که اگر در تایم فریم‌های کوتاه‌تر مانند یک تیربارچی معامله کنید، مهمات شما یعنی همان سرمایهٔ شما به‌زودی تمام خواهد شد. از دید نایل فولر سبک‌های پرایس اکشن که در تایم فریم‌های پایین‌تر معامله می‌کنند، پایه و اساس محکمی ندارند.

نایل فولر می‌گوید که یک معامله‌گر درست مانند یک تیرانداز اسنایپر نظامی، باید صبور باشد تا موقعیت موردنظر به‌طور واضح مشاهده شود و اکثر افرادی که صبر ندارند، قبل از شکل‌گیری یک سیگنال معاملاتی، وارد معامله می‌شوند و همین باعث شکست آن‌ها خواهد شد. نایل فولر سعی در ترکیب تایم فریم‌های بلندمدت با کوتاه‌مدت دارد. او این کار را برای کوچک کردن نقطهٔ توقف یا همان حد ضرر انجام می‌دهد تا بتواند ریسک به ریواردهای بالاتری را بگیرد.

استراتژی معاملاتی نایل فولر

نایل فولر در کتاب خود به توضیح موارد زیر پرداخته همچنین دوره‌های ویدئویی مختلفی نیز از این استراتژی موجود است که می‌توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت آن‌ها را پیدا کنید.

  • آموزش ۳ مدل از ستاپ‌های معاملاتی پرایس اکشن
  • ورودی‌های معاملاتی را در نمودار روزانه پیدا کنید.
  • پیدا کردن یک ستاپ معاملاتی مناسب و قرار دادن اوردهای ورودی و حد ضرر و حد سود.
  • دیدگاهی از ذهن نایل فولر و معامله‌گران موفق
  • پیدا کردن یک ستاپ پرایس اکشنی و فهمیدن این‌که چطور آن را معامله کنید.
  • چطور از دخالت احساسات در معاملات جلوگیری کنید.

سبک‌های پرایس اکشن منصور ساپاری (mansor sapari)

منصور ساپاری یک تریدر اهل مالزی است که ممکن است نام او را کمتر شنیده باشید. دیدگاه اصلی او بر اساس ساختارهای بازار است و عرضه و تقاضا را در ساختارهای بازار می‌بیند. این سبک از معامله، درواقع برگرفته از مکتب RTM است که در آن به‌طور ویژه‌ای روی الگوهای QM کارشده است.

عمدتاً تریدرهایی که بر اساس ساختار بازار معامله می‌کنند، به دنبال پیدا کردن نقشه‌های بازار هستند. در این سبک معامله‌گران به دنبال این هستند که با کمترین مقدار ریسک، بیشترین سود را از بازار بگیرند. برای یادگیری این سبک از معامله می‌توانید به صفحهٔ یوتیوب منصور ساپاری مراجعه کنید و از ویدئوهای رایگان او استفاده کنید. توجه داشته باشید که این سبک یکی از سبک‌های Price action است که به‌ شدت نیازمند تمرین دارد تا ذهن شما بتواند ساختار بازار را درک کند.

سبک RTM

یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین سبک‌های پرایس اکشن سبک RTM است. در این سبک که کمی قبل‌تر در بخش منصور ساپاری نیز به آن اشاره شد، مقصود اصلی تریدرها این است که همدست و یکپارچه با مؤسسات بزرگ معامله کنند. شما در این سبک درمیابید که عرضه و تقاضا تنها قسمت کوچکی از داستان است.

معامله‌گران این سبک، به دنبال داستان کلی روند قیمت هستند و می‌خواهند دست معامله‌گران بزرگی همچون بانک‌ها را بخوانند. دیدگاه کلی آن‌ها به این صورت است که اگر یک موسسهٔ بزرگ بخواهد حجم بزرگی را خرید کند، باید افرادی باشند که در آن قیمت به بانک بفروشند. پس مؤسسات بزرگ سعی بر این دارند که مردم را وادار به فروش در قیمتی خاص بکنند درحالی‌که قرار است قیمت ازآنجا بالاتر رود. در این سبک، صبور بودن یک ویژگی الزامی است زیرا بازارهای مالی طوری ایجادشده‌اند تا افراد تازه‌کار را به این سمت بکشند تا در نقاطی که مؤسسات بزرگ مشغول خرید هستند، مردم بفروشند.

دیگر سبک‌های پرایس اکشن

افراد زیادی نیز هستند که دیدگاه‌های جالب و کاربردی درزمینهٔ پرایس اکشن دارند اما جهت جلوگیری از طولانی شدن این مطلب به‌صورت خلاصه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم و بررسی بیشتر در مورد این سبک‌های پرایس اکشن را بر عهدهٔ شما خوانندهٔ عزیز می‌گذاریم.

    سم سایدن: دیدگاه سم سیدن سعی در پی بردن به نواحی عرضه و تقاضایی دارد که برای مؤسسات مالی بزرگ دارای اهمیت است. از دیدگاه این معامله‌گر مهم‌ترین مسئله درک ساختارهای بازار است.

    آلفونسو مورنو (Alfonso Moreno): روش آلفونسو یکی از سبک‌های پرایس اکشن است که بر اساس تعادل عرضه و تقاضا بنا شده است. برای یادگیری این سبک می‌توانید از کتاب «اصول اولیه عرضه و تقاضا» استفاده کنید.

    آل بروکز: آل بروکس یکی از افراد سرشناس در زمینهٔ پرایس اکشن است و دیدگاه کاملی در این زمینه دارد.

آل بروکس عمدتاً در تایم فریم ۵ دقیقه معامله می‌کند، و چرخهٔ بازار را به ترتیب به‌صورت اسپایک، کانال و تریدینگ رنج می‌بیند.

یکی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین سبک‌ها در پرایس اکشن، دیدگاه آل بروکس است که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد.

جهت استفاده از سبک ال بروکس که بسیار نزدیک به اسکلپ است، بهتر است تا در بروکر خود حسابی که اسپرد کم‌تری دارد را انتخاب کنید.

برای راهنمایی بیشتر در زمینه‌ی انتخاب بروکر می‌توانید به صفحه‌ی بررسی بروکرها در سایت ما مراجعه کنید.

فراموش نکنید که فرقی ندارد که معامله‌گر فارکس هستید، یا ارز دیجیتال، سبک پرایس اکشن در هر دو استفاده می‌شود. در حال حاضر آموزش پرایس اکشن در فارکس انجام می‌شود که می‌توانید از آن بهره‌مند شوید. همچنین یکی از منابع خارجی برای آموزش سبک پرایس اکشن، وبسایت priceaction.com می‌باشد، که می‌توانید از آموزش‌های آن بهره‌مند شوید.

عناوین محتوای این مطلب پنهان سازی