بوزین و مره خیل؛ از درختان ۳۰۰ ساله تا زیستگاه منحصر به فرد «شوکا»

سرگرمی برای همه/کرمانشاه منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل یکی از مناطق پنجگانه حفاظت شده استان کرمانشاه است که به جهت غنای پوشش گیاهی و تنوع حیات وحش از مناطق منحصر به فرد به شمار می رود.

سعید دزفولی نژاد مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار سرگرمی برای همه با اشاره به وسعت بیش از ۲۵ هزار هکتاری این منطقه گفت: بوزین و مره خیل از سال ۱۳۷۵ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع بود و پس از آن از سال ۱۳۷۸ به منطقه حفاظت شده ارتقاء یافت.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از گونه های جانوری متعدد موجود در این منطقه یاد کرد و افزود: کل و بز قوچ و میش خرس قهوه ای خوک پلنگ روباه سیاه گوش و کفتار از مهمترین گونه های پستاندار مشاهده شده در این منطقه است. به علاوه در این منطقه انواع پرندگان از جمله کبک عقاب جنگلی توکای سیاه کرکس مصری غراب مرغ شباهنگ و… هم دیده شده است.

دزفولی نژاد خاطرنشان کرد: بوزین و مره خیل یکی از زیستگاه های اصلی و منحصر به فرد گوزن مینیاتوری یا شوکا در کشور به شمار می رود.

وی با بیان اینکه این منطقه یک ذخیره گاه و بانک ژن گونه های نادر گیاهی نیز هست اظهار کرد: بوزین و مره خیل از نظر پوشش گیاهی نیز غنی بوده و بلوط بنه آلبالو وحشی زیتون مورد بادام وحشی و … در این منطقه می روید.

به گفته این مسئول «سیاچنار» نیز از گونه های گیاهی با ارزش منطقه است که خودرو می باشد و سن این درختان بر اساس تحقیقات صورت گرفته به بیش از ۳۰۰ سال می رسد.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ درصد از ذخایر جنگلی کشور در این منطقه وجود دارد عنوان کرد: بوزین و مره خیل علاوه بر ظرفیت گردشگری که دارد در زمینه فعالیت های پژوهشی پرورش وحوش و… نیز بسیار حائز اهمیت است.

دزفولی نژاد گفت: بوزین و مره خیل با قرار گرفتن در مرز مشترک ایران و عراق می تواند به تبادلات ژنتیکی بین گونه های جانوری دو منطقه نیز کمک کند.

وی با اشاره به ویژگی های توپوگرافی این منطقه گفت: با توجه به کوهستانی و صخره ای بودن این منطقه و شیب تندی که دارد تا حدودی بکر مانده است.

انتهای پیام