استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای حق غیر قابل انکار کشورهای عضو NPT است
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو تاکید کرد که حق توسعه انرژی هستهای برای اهداف صلح آمیز و مشارکت کامل در تبادل تجهیزات، مواد و دانش هستهای برای استفادههای صلح آمیز از انرژی هستهای یکی از اهداف بنیادین معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) است.
به گزارش سرگرمی برای همه، علی بحرینی در دومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای که در ژنو در حال برگزاری است، در سخنرانی خود ذیل دستورکار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گفت که برای تضمین اجرایی شدن حق توسعه انرژی اتمی ماده ۴ این معاهده اعضاء را متعهد نموده است که چنین تبادلاتی را تسهیل نمایند. از این رو همه کشورهای عضو دارای فناوری پیشرفته هستهای باید به طور کامل به تعهداتشان ذیل ماده ۴ عمل کنند.
نماینده کشورمان ضمن انتقاد از برخی کشورها در سوءاستفاده از آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظام نظارتی آژانس بر فعالیتهای هسته ای کشورها، تاکید نمود که همانطور که در ماده ۴ معاهده تصریح شده است، هیچیک از مفاد معاهده نباید به گونه ای تفسیر شوند که کشورهای عضو را از حق غیر قابل انکارشان محروم سازد. همچنین نظام پادمانهای آژانس نباید به گونه ای اعمال شوند که مانع بهرهمندی کامل کشورها از حقوقشان بر اساس معاهده شود. کشورمان از اینکه برخی کشورهای عضو تلاش می کنند بر پایه اهداف سیاسی محدودیتهای خودسرانه ای را علیه دیگر اعضاء اعمال نمایند به شدت ابراز نگرانی نمود.
سفیر کشورمان همچنین در این نشست اعلام نمود که کشورهای عضو در چهارچوب کنفرانسهای بازنگری NPT توافق نموده اند که در کلیه فعالیتهایی که برای توسعه انرژی صلح آمیز هسته ای صورت می گیرد اولویت باید به کشورهای غیر هسته ای عضو NPT داده شود اما در عمل شاهد این هستیم که کشورهایی که خارج از معاهده هستند و به تولید سلاح هسته ای پرداخته اند در همکاری های هسته ای در اولویت قرار می گیرند.
سفیر کشورمان هرگونه حمله یا تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای صلح آمیز را نقض تعهدات بین المللی دانست و تهدیدات رژیم اسراییل در این زمینه را محکوم نمود.
بحرینی همچنین در این نشست اعلام نمود که کشورهای عضو در چهارچوب کنفرانسهای بازنگری NPT توافق نموده اند که در کلیه فعالیتهایی که برای توسعه انرژی صلح آمیز هسته ای صورت می گیرد اولویت باید به کشورهای غیر هسته ای عضو NPT داده شود اما در عمل شاهد این هستیم که کشورهایی که خارج از معاهده هستند و به تولید سلاح هسته ای پرداخته اند در همکاری های هسته ای در اولویت قرار می گیرند.
سفیر کشورمان هرگونه حمله یا تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای صلح آمیز را نقض تعهدات بین المللی دانست. و تهدیدات رژیم اسراییل در این زمینه را محکوم نمود.
نماینده کشورمان در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت ایمنی در استفاده از فناوری هسته ای اعلام نمود که جمهوری اسلامی ایران ایمنی هسته ای را بسیار جدی گرفته و در این زمینه گامهای مهمی برای ارتقای ایمنی در تاسیسات و فعالیتهای هسته ای خود برداشته است.
انتهای پیام