زارعی:آزمون نهایی کمک بیشتری به دانشآموز میکند
به گزارش خبرگزاری سرگرمی برای همه،محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش در جلسه شورای آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: خوزستان به جهانیان ثابت کرد که استان مقاومت و ایثار است و در جای جای این استان جای پای شهدای گرانقدر و سرداران پر آوازه وجود دارد و به پاس این مقاومت، تک تک ما در قبال خونهای ریختهشده مسئول هستیم.
وی ادامه داد: ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و تقویت مدارس دولتی، موضوعی محوری است که توسط رییس جمهور به وزارت آموزش و پرورش به عنوان اولین اولویت ابلاغ شد؛ این موضوع، از آنجایی نشات گرفت که وضعیت آموزش و پرورش در بخشهایی، پنهان بود و در سالیان گذشته بازخوردی که از آموزش و پرورش اعلام میشد، نتیجه آزمونهای بینالمللی بود و این شایسته نیست که صرفا توسط آزمونهای بینالمللی، وضعیت تعیین و شاخصها اعلام شود.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۲ آزمون نهایی پایه دوازدهم که خروجی آموزش و پرورش است، برگزار و ملاک نتیجه عملکرد آموزش و پرورش شد و مورد توافق همگان قرار گرفت اما اینکه وضعیت ۱۴۰۲ با آزمونهای قبل مقایسه میشود، درست نیست زیرا در طراحی و اجرای آزمونها تفاوت وجود داشته است.
وی عنوان کرد: آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت، آغاز به کار کرده است. برای ارتقای کیفیت لازم است وضعیت موجود، به صورت واقعی به جامعه نمایش داده شود و آزمون نهایی به صورت شفاف توانست این کار را انجام دهد. آمار به تفکیک استانها و مناطق و مدارس معلوم شده است و این میتواند مبانی برای برنامهریزی در سال کاری باشد تا در هر درس به تفکیک، علتیابی انجام شود.
زارعی گفت: متاسفانه نتیجه عملکرد در خوزستان مطلوب نبود و آموزش و پرورش در شاخه نظری، استان سیام کشور شد. در رشته ادبیات و علوم انسانی بیشترین ضعف در استان خوزستان وجود دارد؛ شاید یکی از دلایل این است دانشآموزانی که اجازه ورود به ریاضی و تجربی را ندارند به اجبار به این رشتهها رفتهاند و حاصل، این خواهد شد که به جمع بیکاران کشور و آسیبهای اجتماعی اضافه شود و استان با بحران روبهرو خواهد شد. در این شرایط، چارهاندیشی در این جلسات مانع از آسیبها میشود.
وی افزود: در استان خوزستان، اهتمام ویژهای به توسعه هنرستانها به ویژه در کشاورزی شده است. در مجموع در سه پایه نظری ۳۲ درصد توسعه هنرستانها انجام شده است. میزان توسعه هنرستانها در پایه دهم نیز ۴۳ درصد است که نشان از رویکرد توسعه هنرستانها دارد.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت هنرستانهای جوار صنعت گفت: استان خوزستان با توسعه هنرستانهای جوار میتواند نیروی ماهر را برای صنعت تربیت کند و این جوار بودن، موجب تضمین آینده بچهها میشود.
وی با اشاره به مقایسه نمرههای دانشآموزان پسر و دختر خوزستانی بیان کرد: آمارها نشان میدهد پسرها تقریبا دو نمره ضعیفتر هستند؛ یکی از علتها شاید این است که آینده شغلی استان خوزستان را تضمینی نمیبینند و کمانگیزگی وجود داشته باشد.
زارعی گفت: امسال، سه پایه دهم تا دوازدهم باید آزمونهای نهایی بدهند تا سابقه تحصیلی ایجاد کنند و پایه دوازدهم در آزمون سراسری ۵۰ درصد سهم دارد. آزمون سراسری (کنکور) در دو روز و پنج گروه آزمایشی برگزار میشود اما آزمونهای نهایی آموزش و پرورش، حدود دو ماه ادامه دارد پس مقدمات آن باید فراهم شود.
وی عنوان کرد: قبلاً دانشآموز در آموزش و پرورش تحصیل میکرد اما در پایان توسط نظام سنجش دیگری سنجش میشد. بنابراین دانشآموزان برای آزمون سراسری توجه زیادی به آزمونهای آموزش پرورش نداشتند و خود را در قالب نظام تستزنی آماده میکردند. در این فرصت، شایسته است که آزمونهای آموزش و پرورش استاندارد برگزار شود تا یادگیری، محور قرار گیرد. ارزشیابی سال گذشته مبتنی بر یادگیری بود و شاید کاهش نمرات به این دلیل بوده باشد.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش گفت: ۵۰ درصد سابقه تحصیلی، در آموزش و پرورش ایجاد میشود پس خانواده و دانشآموز دغدغهمند است و به دنبال این هستند که آزمون در امنیت و آرامش کامل برگزار شود.
زارعی با اشاره به گرمای هوای خوزستان هنگام برگزاری آزمونها گفت: مسأله سرمایش در استان خوزستان بسیار مهم است بنابراین آمادگی برای آزمون و تمهیدات آن بسیار ضروری است.
وی با اشاره به ضرورت آمادگی برای برگزاری آزمونهای پایانی افزود: همه دستگاهها در این کار ملی شرکت خواهند کرد. مسأله نظام است که بتواند از حق دانشآموز صیانت کند و دانشآموزان این حس را نداشته باشند که افرادی از طرف دیگر مزد نتایج آنها را بگیرند. دغدغه مقام معظم رهبری نیز این بود که برای کنکور فکری شود.
زارعی با اشاره به وضعیت دانشآموزان استعداد درخشان عنوان کرد: دانشآموزان در مدارس خاص سمپاد عملکرد قابل قبولی دارند. در برخی مدارس دولتی نیز به دلیل اینکه منطقه دوردست است و والدین اجازه نمیدهند این دانشآموزان به مدارس خاص بروند، بهترین عملکرد را این گونه مدارس داشتهاند. این استعداد بین فرزندان خوزستان نیز وجود دارد.
وی افزود: نتایج تحلیلها نشان میدهد وضعیت مدارس استعدادهای درخشان قابل قبول است، دبیر خوب به آنها اختصاص داده میشود و دانشآموزان غربال میشوند اما مدارس دولتی به نوعی فراموش شدهاند. وزارت این تمهیدات را دیده است که دبیر، تمام ساعت کاری خود را در مدارس خاص نباشد و مدیران سرآمد نیز تنها به مدارس خاص اختصاص داده نشوند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر در آزمون دوازدهم نمره کاهش داشته، ضعف از پایه قبل بوده است. تعطیلی مدارس در دوران شیوع ویروس کرونا، ضعف به وجود آورد و نتیجه آن اکنون نشان داده میشود و رفع این خسران، کار سختی است.
وی افزود: آزمون تشخیصی باید ابتدای سال برگزار شود تا سطح دانشآموز تعیین شود و اگر نیاز باشد یک ماه از سال تحصیلی، مباحث قبلی مطرح شود. تجربهگردانی و گروههای آموزشی میتوانند در این حوزه موثر باشند.
زارعی گفت: ایجاد سابقه تحصیلی اثر خوبی برای استانهای با سهم کمتر از رتبه سه هزار در آزمون سراسری داشته است. بر اساس نتایج آزمون سراسری، خوزستان پیش از این متناسب با جمعیت دانشآموزی خود کمتر از نیم درصد رتبههای کمتر از سه هزار را داشته اما سابقه تحصیلی به افزایش این سهم کمک کرده است. در آزمون نهایی ملاک، کتاب درسی است و نیازی به کمک آموزشی و کلاس کنکور نیست، بنابراین آزمون نهایی کمک بیشتری به دانشآموز میکند.
وی افزود: برگزاری آزمون نهایی کمک بزرگی برای رسیدن به عدالت آموزشی است زیرا تنها تکلیف دانشآموز، درس خواندن است. کم کردن اعتماد به نظام آموزشی، جزو برنامههای دشمن است. بنابراین نباید خطایی انجام شود که در ذهن افراد تلقی شود که کمکاری شده است. تکلیف دانشآموز باید تنها درس خواندن باشد و تکلیف دیگری نداشته باشند. امیدوارم نتیجه آزمونها برای دانشآموزان در خور شأن آنها باشد.
انتهای پیام/