چرا باید هزینه ی تعمیر پکیج را مستاجر بپردازد؟
خراب شدن لوازم خانه امری طبیعی است، اما زمانی که مستاجر باشید و این اتفاق رخ دهد، این سؤال پیش میآید که هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر؟ بسته به شرایط ممکن است جواب این سؤال متفاوت باشد. ما قصد داریم تا در این مطلب این موضوع را بررسی کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
نکات کلیدی
- تعیین فرد پرداختکننده هزینه تعمیر پکیج (موجر یا مستاجر) به علت خرابی پکیج بستگی دارد.
- در خیلی از مواقع هزینه تعمیر پکیج بر اساس عرف و یا شرایط پرداخت میشود.
- در زمان تحویل گرفتن خانه باید سلامتی لوازم مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت خرابی، مالک موظف به تعمیر آن است.
از نظر قانونی هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر؟
برای پاسخ دادن به این سؤال که هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است یا مالک، مهمترین منبع برای بررسی، قانون است. در کل وظیفه مالک است که همه لوازم خانه را سالم و بدون هیچ عیب و ایرادی به مستاجر تحویل دهد. طبق قانون و ماده 486 قانون مدنی، در صورتی که ایراد از وسایل خانه باشد، مستاجر باید هزینه آن را پرداخت کند اما اگر لوازم و وسایل خانه دچار ایراد باشند و یا بر اثر وجود اختلال در تأسیسات کلی ساختمان دچار مشکل شوند، وظیفه مالک است که هزینه آن را بپردازد.
سرویس تعمیر پکیج را از کارشناسان کاربلد آچاره بخواهید!
- نصب و راهاندازی اولیه پکیج
- سرویس سالیانه پکیج
- نشتیابی و رفع گرفتگی پکیج
- تعویض فیوزهای پکیج
- رفع مشکل سردی آب
- نصب و راهاندازی اولیه پکیج
- سرویس سالیانه پکیج
- نشتیابی و رفع گرفتگی پکیج
- تعویض فیوزهای پکیج
- رفع مشکل سردی آب
با این حال، هر چند که قانون شرایط عمومی برای پرداخت هزینه تعمیر لوازم خانه را مشخص کرده است اما بهطور معمول مسئولیت پرداخت هزینه بهطور عرفی مشخص میشود و ممکن است که در هر مکان بهطور مستقل تعیین و پرداخت شود. در صورتی که مستاجر بیش از یک سال در خانه اقامت داشته باشد تقریباً میتوان گفت که تا حدودی هزینه تعمیر لوازم بر عهده مستاجر است.
هزینه تعمیر برد پکیج با مالک است یا مستاجر؟
اینکه در صورت خرابی برد پکیج هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر به شرایط بستگی دارد. یکی از قطعات مهم و گرانقیمت پکیج، برد است و معمولاً در طولانی مدت و بر اثر استفاده مداوم دچار آسیبدیدگی میشود و به همین دلیل هزینه تعمیر آن بر عهده مستاجر است. اما اگر برد پکیج بر اثر قطع و وصل برق ساختمان دچار مشکل شود یا عمر مفید دستگاه طی شده باشد، در این صورت مالک باید هزینه تعمیر برد پکیج را بپردازد.
تکلیف در پرداخت هزینه تعمیر پمپ پکیج چیست؟
پمپ قطعهای مقاومتی در پکیج به حساب میآید و خیلی کم پیش میآید که بر اثر کار کردن یا فشار زیاد، پمپ پکیج دچار مشکل شود؛ یعنی پمپ پکیج یا از ابتدا خراب بوده است و یا دستگاه بهدرستی ساخته نشده است و در هر دو صورت پرداخت هزینه تعمیر پمپ پکیج بر عهده مالک است. در واقع در این حالت نمیتوان جواب کلی داد و بسته به علت خرابی پمپ باید تعیین شود که هزینه را موجر بپردازد یا مستاجر.
آیا همیشه هزینه تعمیر پکیج با مالک است؟
همانطور که در بخشهای قبلی گفتیم برای جواب سؤال هزینه تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر، نمیتوان یک جواب کلی تعیین کرد. برای جواب درست به این سؤال باید علت خرابی پکیج بررسی شود. اگر مستاجر باعث خرابی پکیج شده باشد، هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است. در اکثر مواقع زمانی که علت خرابی پکیج استهلاک و کار کردن برای مدت زمان طولانی باشد، هزینه تعمیر بین مالک و مستاجر تقسیم میشود. در غیر این صورت اگر خرابی پکیج ناشی از خود دستگاه باشد، هزینه تعمیر بر عهده مالک است.
برای تعمیر انواع پکیج از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.
اقدامات لازم برای زمانی که مالک از تعمیر پکیج سر باز بزند
شما بهتازگی ساکن خانه شدهاید اما شاهد هستید، آن هم درحالیکه مالک ساختمان به شما اطمینان داده که پکیج سالم است. در چنین شرایطی شما از مالک میخواهید که پکیج را تعمیر کند اما مالک زیر بار نمیرود. زمانی که مالک اقدام به تعمیر پکیج نمیکند و یا هزینه تعمیر آن را نمیپردازد، مستاجر باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و از این طریق مالک ملزم به پرداخت هزینه میشود. این راه حل زمانی ممکن میشود که از قبل توافقی بین مالک و مستاجر امضا نشده باشد.
همیشه در زمان عقد قرارداد وسایل تحویل گرفته شده را بررسی کنید و از سلامت آنها مطمئن شوید. در مورد پکیج، در صورتی که پکیج از ابتدا مشکل داشته باشد پرداخت هزینه تعمیر آن بر عهده مالک است و مستاجر باید همه لوازم خانه را سالم تحویل بگیرد.
عدم اجازه مستاجر برای تعمیر پکیج
گاهی اوقات هم پیش میآید که مستاجر اجازه ورود تعمیرکار و تعمیر پکیج را نمیدهد که در این صورت مالک باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و اجازه تعمیر پکیج را بگیرد و از راه قانونی اقدام کند.
توافق کردن برای پرداخت هزینه پکیج
بهترین روش برای تعیین این که هزینه به عهده موجر است یا مستاجر، تنظیم کردن یک توافقنامه بین دو طرف است. این توافق باید قبل از انجام معامله کامل و عقد قرارداد اجارهنامه صورت بگیرد. در صورتی که از قبل توافق انجام شده باشد بعداً دیگر مشکلی برای تعیین طرف پرداختکننده هزینه پیش نمیآید.
اگر مستاجر باشید حتما برایتان پیش آمده است که بعد از گذشت مدتی تاسیسات خانه شما نیاز به تعمیر پیدا کند و یکی از بیشترین مواردی که نیاز به تعمیر دارد پکیج است. حال همیشه این سوال پیش میآید که هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر؟
اینطور گفته میشود که اگر پکیج یک مشکل اساسی داشت باید هزینه آن را مالک بپردازد و در غیر این صورت برای مشکلات جزئی هزینه به عهده شخصی خواهد بود که خانه را اجاره کرده است.
هزینه تعمیرات پکیج با کیست؟ بحث همیشگی بین مستاجر و مالک
همیشه بین مستاجر و مالک این بحث پیش میآید که هزینه تعمیرات منزل بر عهده کیست. این موضوع بهطور کامل در قانون برای اجاره ملک توضیح داده شده است و در قولنامههایی که در املاک نیز بسته میشوند معمولا طرفین با هم توافق میکنند.
اما به هر حال گاهی افراد از آنجایی که اطلاعات کاملی از حقوق یکدیگر ندارند، امکان دارد به این مسائل توجه نکنند و بر سر مواردی مانند هزینه تعمیر پکیج به اختلاف بیفتند.
در واقع در فصل زمستان این بحث خیلی پیش میآید. ما در این مطلب قصد داریم بهطور کامل به این موضوع بپردازیم که حق با چه کسی است و در نهایت چه کسی باید هزینه تعمیرات پکیج را بر عهده بگیرد.
هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر
طبق قوانینی که در خصوص مالک و مستاجر ارائه میشود، مالک باید خانه و تاسیسات آن را کاملا سالم به مستاجر تحویل دهد. اگر این کار بهدرستی صورت گیرد طبق ماده 486 قانون مدنی هزینههای مربوط به مشکلات جزئی با مستاجر و هزینههای بالا با مالک است.
در واقع قانون مدنی هزینههای ساختمان را به دو بخش تقسیم میکند:
1- تعمیراتی که هزینههای جزئی دارد.
2- تعمیراتی که اساسی و کلی است.
اما در اینجا بحثی که پیش میآید تشخیص جزئی یا اساسی بودن تعمیرات است و این تشخیص بیشتر از عرف جامعه تبعیت میکند و نمیتوان در این مطلب تک تک نام برد.
گرچه بهطور کلی طبق این موضوع هزینه تعمیر پکیج در دسته هزینههای کلی و اساسی ساختمان قرار میگیرد و موارد دیگری از این قبیل تعمیرات که میتوان به آن اشاره کرد شامل تعمیرات بنای اصلی ساختمان مانند دیوار، حیاط، سقف و موارد مشابه است. پرداخت هزینه رنگ کردن ساختمان نیز به عهده مالک است.
همچنین تامین هزینههای مربوط به شوفاژ، آبگرمکن، موتورخانه، تهویه و این قبیل موارد نیز با مالک است. مالک موظف است هزینههای مربوط به تعمیرات لولهکشی آب، گاز و فاضلاب، سیمکشی ساختمان، تعمیر آسانسور، رفع مشکل درب پارکینگ و موارد دیگر را پرداخت کند.
اما تعمیرات جزئی مانند عوض کردن لامپ، پوشال کولر، واشرهای شیر آب و …. را باید مستاجر پرداخت کند و برای این موارد مالک موظف نیست که هزینهای بپردازد.
پکیج چه موقع نیاز به تعمیر پیدا می کند ؟
1- گرم و سرد شدن آب
2- عدم تنظیم فشار گاز:ممکن است در بعضی از منطقه ها و یا در بعضی از فصول سال فشار گاز کم یا زیاد شود و ممکن است بر روی عملکرد پکیج تاثیر منفی بگذارد.
3- اشکال و خرابی دودکش:اگر دود حاصل شده از احتراق نتواند به طور کامل و صحیح از دودکش خارج شود میتواند یکی از دلایل اصلی خرابی پکیج باشد.
4-کم بودن اکسیژن برای انجام عمل احتراق:در صورت وجود این مشکل شما میتوانید دو درپوشی که در بالای پکیج قرار داده شده را باز کنید.
آیا همیشه باید مالک هزینه تعمیر پکیج را بپردازد؟
در چنین شرایطی باید به این موضوع اشاره کنیم که وضعیت پکیج در زمانی که به مستاجر تحویل داده میشود چگونه است. اگر زمانی که خانه را به مستاجر دادید پکیج صحیح و سالم بود و در واقع خراب شدن فعلی آن به علت رسیدگی نکردن مستاجر به آن است، هزینه را مستاجر باید بپردازد.
حتی اگر وقت سرویس پکیج بوده و مستاجر به آن توجه نکرده و در نهایت باعث خرابی پکیج شده است، باز هم هزینه تعمیر را باید مستاجر تقبل کند.
اما طبق عرفی که در بین مالک و مستاجر است، اینطور فرض میشود که هزینه تعمیرات تاسیسات را باید مالک پرداخت کند و پکیج نیز بخشی از تاسیسات اساسی منزل است.
اگر در طول زمان استفاده قطعهای از پکیج خراب شود و دیگر به علت خرابی کار نکند، مالک باید هزینههای تعمیرات یا تعویض آن را بپردازد.
اگر مالک هزینه تعمیرات را تقبل نکرد باید چه کاری انجام داد؟
بعد از اینکه مشخص شد هزینه تعمیر پکیج با کیست، بحث دیگری پیش میآید. برخی از صاحبان ملک وقتی متوجه میشوند که باید هزینه تعمیر پکیج را پرداخت کنند مدام امروز و فردا میکنند یا اصلا مسئولیت پرداخت هزینه را به عهده نمیگیرند.
در این شرایط مستاجر میتواند برای رسیدگی به مشکل خود به شورای حل اختلاف مراجعه کند و بهصورت قانونی از مالک شکایت کند.
برخی از مالکان باز هم هزینه را پرداخت نمیکنند تا تعمیرات انجام شود، در این شرایط مستاجر میتواند هزینه را پبردازد، اما طبق نظر دادگاه از اجاره ماهانه خود کم کند. اگر هم مشکل شدیدتر شد، مستاجر میتواند بدون حضور مالک و با حکمی که دادگاه میدهد قرارداد اجاره ملک را فسخ کند.
اگر مستاجر هزینه تعمیرات را پرداخت نکرد باید چه کاری انجام داد؟
گاهی شرایط برعکس میشود و این بار مستاجر باید هزینه تعمیرات را بپردازد، اما به هر دلیلی این کار را انجام نمیدهد.
در این شرایط مالک میتواند بهصورت کاملا قانونی از مستاجر شکایت کند، سپس حکم دادگاه برای مستاجر فرستاده میشود تا هزینههایی را که صرف تعمیرات تاسیسات ساختمان شده است پرداخت کند.
نکاتی در ارتباط با هزینه تعمیر پکیج
برای جلوگیری از این قبیل مشکلات بهترین کار قید کردن تمام موارد در همان ابتدای نوشتن اجارهنامه است، یعنی کاملا نوشته شود که اگر پکیج خراب شد باید چه کسی هزینه را بپردازد.
علاوه بر این قبل از اینکه خانه را از مالک بگیرید و قرارداد عقد شود، حتما بهصورت حضوری از ساختمان دیدن کنید و وضعیت تجهیزات از جمله پکیج را با دقت کامل مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید سالم هستند.
بعد از آن نیز اگر مشکلی در ساختمان دیدید حتما به مالک بگویید و در قرارداد قید کنید تا در آینده با این قیبل از مشکلات مواجه نشوید.
در پایان با اپلیکیشن آپارتمانا نظم و هماهنگی را به ساختمان خود بیاورید و از این طریق میتوانید علاوه بر ثبت هزینههای ساختمان، محاسبه شارژ ساختمان و پرداخت آنلاین شارژ تمامی همسایگان را از اتفاقهای مختلف رخ داده در ساختمان مطلع کنید.
با دوستان خود به اشتراک بگذارید
جهت خدمات تهران سرویس آنلاین با ما تماس بگیرید
منبع: https://www.tehranservic.com/water-heater/wh-repair/