شناسایی و ارائه توانمندیهای کشور در نخستین همایش هوش مصنوعی
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی و رویداد عصر امید با حضور حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، رضا عزتی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، عباس کریمی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، سید محسن میرحسینی معاون آموزشی دانشکده هوش مصنوعی این دانشگاه و جمعی از اصحاب رسانه در خبرگزاری علم و فناوری آنا برگزار شد.
سه اقدام مهم دانشگاه آزاداسلامی البرز در حوزه هوش مصنوعی
در ابتدای این نشست حسین کلانتری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج گفت: بر مبنای تاکید و فرمایش مقام معظم رهبری در حوزه فناوری هوش مصنوعی و قرارگرفتن ایران در زمره ۱۰ کشور برتر دنیا، دانشگاه آزاد البرز اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.
وی اظهار کرد: ایجاد دانشکده هوش مصنوعی یکی از این اقدامات است که در حال حاضر ۶ هزار دانشجو در ۲۴ رشته مرتبط با هوش مصنوعی در سه گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی مکانیک در حال تحصیل هستند. همچنین ۲ رشته جدید برای «کامپیوتر و بازیسازی» و «هوش مصنوعی و رباتیک» نیز به مقطع کارشناسی ارشد اضافه شده است که از مهرماه سال جاری دانشجو میپذیرد.
کلانتری در ادامه خاطرنشان کرد: در نیمسال دوم تحصیلی رشتههای مهندسی کامپیوتر، مکانیک، عمران و کشاورزی و میکروبیولوژی واحدهای درسی مرتبط با هوش مصنوعی را در دروس دانشگاهی گنجاندهایم. برای رشته مهندسی برق، علوم پایه و علوم انسانی نیز از آنلاین ماه سال آینده دروسی در حوزه هوش مصنوعی برنامه ریزی شده است. در کل برای تمامی رشتهها و اعضای دانشگاه در رشته هوش مصنوعی دروسی تعریف میشود.
کلانتری در توضیح اقدامات مثبت دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج در حوزه هوش مصنوعی گفت: سومین اقدام این مجموعه طراحی کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی است که پیش همایش آن ۹ خرداد جاری با ۴ پنل و ۴ کارگاه تخصصی برگزار شد. از این رو کنفرانس هوش مصنوعی از ۲۴ و ۲۵ آنلاین ۱۴۰۲ همزمان با رویداد ملی عصر امید از ۲۲ تا ۲۵ آنلاین ۱۴۰۲ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار خواهد شد
شناسایی و ارائه توانمندیهای دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درباره کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در حوزه هوش مصنوعی بیان کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس شناسایی و ارائه توانمندیهای دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی، گردهمایی ذینفعان دولتی، خصوصی، دانشگاهی و صنعتی در حوزه هوش مصنوعی و نیز احصای نیازمندیهای موجود در جامعه و ارائه راهکارهایی برای پاسخ به این نیازمندیهاست.
وی افزود: در این رویداد جوانان از سراسر کشور توانمندیهای خود را در معرض نمایش میگذارند. این رویداد فرصتی برای شناسایی ایدهها، استعدادهای برتر، ظرفیتهای آزمایشگاهی مختلف در حوزه هوش مصنوعی، شناسایی سرمایه گذاری و مشارکت توسط شرکتها خواهد بود.
دریافت ۱۹۴ مقاله با موضوع هوش مصنوعی
کلانتری درخصوص مقالات ارسالی به نخستین کنفرانس پژوهش و نوآوری در حوزه هوش مصنوعی گفت: تاکنون ۱۹۴ مقاله در حوزه هوش مصنوعی دریافت کردیم که در مرحله داوری هستند. پیش بینی میکنیم که تعداد این مقالات به بالای ۵۰۰ مقاله نیز برسد.
کلانتری در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از شرکتهای دانشبنیان در رویداد عصر امید حضور دارند، اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان احتمالا در رویداد عصر امید شرکت خواهند کرد. این رویداد دانشجویی و برای جوانان است.
حضور ۲۰۰ شرکت در رویداد عصرامید
در ادامه رضا عزتی، معاون پژوهش و نوآور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درباره تعداد شرکتهای حاضر توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با دارابودن دو سرای نوآوری و ۳ مرکز رشد بالغ بر ۱۲۰ شرکت دانشبنیان، هسته و واحدهای فناور دارد. بالغ بر ۳ میلیارد تومان برای تحقیق و توسعه این شرکتها و هستههای فناور حاضر در مجموعه هزینه میشود. در رویداد عصر امید به احتمال زیاد ۲۰۰ غرفه خواهیم داشت که شرکتها و فعالان حوزه هوش مصنوعی در این رویداد بزرگ شرکت خواهند داشت. تمرکز رویداد عصر امید بیشتر روی شرکتهای فعال در حوزه رباتیک خواهد بود.
وی افزود: در حاشیه این کنفرانس، کارگاههای آموزشی، سخنرانی، پانلهای تخصصی متعدد در حوزه هوش مصنوعی و نشستهای تخصصی حول محورهای اصلی همایش برگزار خواهد شد. ضمن اینکه جشنواره و نمایشگاهی تخصصی از دستاوردهای هوش مصنوعی با حضور فعالان این حوزه برگزار خواهد شد که بی تردید میتواند تجربهای بزرگ برای کل مجموعه آموزش عالی و بهخصوص دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
بازنگری در دروس دانشگاهی با رویکرد هوش مصنوعی
عباس کریمی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هم در خصوص شورای هوش مصنوعی توضیح داد: در معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، شورایی به نام شورای هوش مصنوعی وجود دارد که متخصصین هوش مصنوعی با هدف تغییر رویکرد سرفصلهای دانشگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی در آن حضور دارند.
کریمی افزود: در حال حاضر به جز دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ۷ واحد دانشگاهی رشت، قم، علوم تحقیقات، تهران مرکزی، شهر قدس و اصفهان هم در معرض سنجش برای تغییر و بازنگری دروس و استفاده از هوش مصنوعی هستند که بتوانند با دو رویکرد «هوش مصنوعی برای علم و علم برای هوش مصنوعی» به فعالیت خود ادامه دهند. مثلا تاکنون دو درس ریاضی ۱ و فیزیک ۱ که جز درسهای اصلی رشتههای مهندسی است بین ۳۰ تا ۴۵ درصد آن با رویکرد هوش مصنوعی در حال ارائه است.
معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: خوشبختانه ترم گذشته توانستیم دروس هوش مصنوعی را برای رشتههای عمران و مکانیک، کشاورزی میکروبیوژی، صنایع و کامپیوتر ارائه کنیم و قرار است برای سال جاری با رشتههای روانشناسی، مدیریت، حسابداری، زبان انگلیسی و تربیت بدنی این اقدامات را گسترش دهیم.
وی افزود: این رویکرد قرار است در مقطع کارشناسی با ۱۵ واحد درسی به صورت هوش مصنوعی ارائه شود.
کریمی درخصوص برگزاری نخستین المپیاد هوش مصنوعی هم گفت: المپیاد هوش مصنوعی با مشارکت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی کرج و معاونت فنی و مهندسی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد بزودی برگزار میشود.
رتبه ۲۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه هوش مصنوعی
وی افزود: رتبه ایران تا سال 2022 در پایگاه نیچر از بین ۲۵ کشوری که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارند، ۱۳ است. در رتبه بندی لاینر که ۱۲۷۲ دانشگاه حاضر هستند دانشگاه آزاد اسلامی رتبه ۲۰۱، دانشگاه تهران ۲۰۵، دانشگاه صنعتی شریف ۴۰۱ را در حوزه مقالات دارد. بیشتر تولیدات ما در بخش نرم افزاری حوزه هوش مصنوعی است. همچنین براساس آماز پایگاه «ساینبو» رتبه اول در منطقه و رتبه ۱۵ دنیا را در زمینه هوش مصنوعی داریم. این آمار بر اساس تولیدات مقاله است، اما در زمینه صنعتی هنوز جایگاهی که باید را نداریم، چون متولی مشخصی در کشور وجود ندارد و بودجه مناسبی به آن تعلق نمیگیرد.
برگزاری کنفرانس ملی هوش مصنوعی در ۷ محور
نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی از ۲۴ تا ۲۵ مهرماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در حوزههای علوم پایه، فنی و مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی برگزار خواهد شد.
این کنفرانس در محورهایی مانند مفاهیم، روشها، ابزارها و کاربردها در هوش محاسباتی و رایانش نرم، شبکههای عصبی و یادگیری عمیق، یادگیری ماشین و شناسایی الگو، داده و مهندسی دانش، بهینه سازی و رایانش تکاملی، نظریه، محاسبات و سیستمهای فازی، رباتیک و سیستمهای چند عامله هوشمند، روشهای تحلیل دادههای حجیم برگزار میشود.
علاقهمندان به شرکت در کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی میتوانند تا ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند. آخرین مهلت ارسال مقاله تا ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲ خواهد بود. همچنین اعلام نتایج داوری مقالات در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ انجام میشود.
لازم به ذکر است؛ ارسال مقاله فقط از طریق وب سایت http://aiconference.ir قابل قبول خواهد بود.