یکهتازی فولاد خوزستان در بومیسازی قطعات فولادی
به گزارش خبرگزاری سرگرمی برای همه از خوزستان و به نقل از روابط عمومی فولاد خوزستان ، همانگونه که اهل فن و کارشناسان عنوان میکنند، نقش شرکتهای دانشبنیان در صنعت فولاد ایران برای این حوزه بسیار موثر است. این شرکتها با بهرهگیری از دانش و فناوریهای نوین میتوانند به بهبود فرایندهای تولید، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت محصولات کمک کنند. همچنین آنها قادرند در تحقق اهداف انرژی پاک و کمک به محیط زیست نیز نقش مستقیمی داشته باشند.
از سوی دیگر، شرکتهای دانشبنیان میتوانند به ارتقای تکنولوژیهای مورد استفاده در صنعت فولاد کمک کنند. آنها همانند پلی میان صنعت و دانشگاهها عمل میکنند و با همکاری در تحقیقات و آزمایشگاهها، نوآوریهای جدید را به صنعت فولاد ارائه میدهند. شرکتهای دانشبنیان کشور میتوانند در ایجاد ارتباطات بینالمللی نیز نقش موثری داشته باشند. در نهایت اینکه شرکتهای دانشبنیان داخلی ضمن همکاری با شرکتهای دانشبنیان خارجی که موجب جذب سرمایهگذار، در اختیارگیری فناوریها و… نیز می شوند، دانش خود را هم به صنعت فولاد ایران منتقل میکنند.
در همین زمینه و با توجه به شعار سال ۱۴۰۱ که توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» مطرح شد، یکی از شرکتهایی که با جدیت به این مهم از ابتدای سال گذشته پرداخت، شرکت فولاد خوزستان بود. فولاد خوزستان به این نتیجه رسید که شرکتهای دانشبنیان میتوانند بسیاری از چالشهای صنعت فولاد که بر اثر تحریمها و … وارد شده است را برطرف سازند.
مدیران فولاد خوزستان در شروع کار خود با دانشبنیانها، قطع وابستگی به واردات قطعات را هدفگذاری کردند. بنابراین در این وادی که تا قبل از این ۲۵ درصد از قیمت تمامشده را به واردات اختصاص میدادند، موفق شدند این عدد را به کمتر از ۸ درصد برسانند؛ یعنی اینکه نه تنها از خروج قابلتوجهی ارز جلوگیری کردهاند بلکه با تمرکز بر این موضوع در همکاری با ۳۵۰ شرکت دانشبنیان و ۶ هزار سفارش به آنها (بومیسازی یک هزار و ۵۶۰ قطعه)، موجب اشتغالزایی در زیرمجموعه شرکتهای دانش بنیان ایرانی نیز شدهاند.
این غول فولادساز کشور در همکاری با دانشبنیانها، یک مرکز فناوری و شتابدهنده را در حال احداث دارد که میتواند در توسعه پایدار و اشتغالزایی تاثیر بسزایی داشته باشد. ضمنا نباید فراموش کرد که کاهش وابستگی به واردات علاوه بر جلوگیری از ارزبری، منجر به افزایش سرعت اجرای طرحهای توسعهای و افزایش تولید میشود که این موضوع یکی از گامهای مهم برای دستیابی به توسعه پایدار است و فولاد خوزستانبه آرامی به آن نزدیکتر میشود.
همچنین با احداث مرکز شتابدهنده و سرمایهگذاری فولاد خوزستان در این زمینه، این مجموعه میتواند در آیندهای نزدیک به مرکز تولید قطعات بومیسازی شده صنعت فولاد کشور تبدیل شود و همکاری خود با دیگر مجموعههای فولادی را توسعه دهد.
در پایان باید به این مهم اشاره کرد که شرکت فولاد خوزستان طی دو سال گذشته، با شرکتهای دانشبنیان همکاریهای بسیار گستردهای از جمله انعقاد قرارداد فروسیلیکومنگنز به ارزش هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، ساخت دستگاه اندازهگیری آهن کل و آهن فلزی در آهن اسفنجی برای نخستین بار در جهان و ساخت روغن ضد آتش را داشته است.
لازم به ذکر است که مجموعه فولاد خوزستان با استفاده از ظرفیت دانشبنیانها، یکی از پیشگامان بومیسازی در ایران به شمار میرود و همچنین به صراحت میتوان ادعا کرد که این شرکت در حوزه بومیسازی در این صنعت، گامهای بسیار بلندی برداشته است.