مناطق گردشگری انزلی
بوی شرجی هوا با عطر دریا قاطی شده و نسیم خنکی که از روی تالاب انزلی بلند می شه صورت آدم رو نوازش می ده. اینجا انزلیه شهر باران های نقره ای شهر نیلوفرهای آبی خجالتی و مرغان دریایی پرهیاهو. شهری که انگار تکه ای از اروپا رو برداشتن و با حوصله کنج دریای خزر بین آب و جنگل جا دادن. قرار نیست یه راهنمای خشک و خالی از جاهای دیدنی بهتون بدم می خوام دستتون رو بگیرم و با هم تو کوچه پس کوچه های خاطرات و زیبایی های این بندر دوست داشتنی قدم بزنیم. می خوام از انزلی براتون بگم نه اون جوری که تو کتابا می نویسن اون جوری که خودم حسش کردم با تمام وجودم.

تالاب انزلی : قلب تپنده شهر و آغوش نیلوفرها
اولین جایی که اسم انزلی میاد تو ذهن همه تداعی می شه تالاب باشکوهشه. راستش رو بخواید بدون دیدن تالاب سفر به انزلی کامل نمی شه. یادمه اولین باری که سوار قایق شدم تا دل به تالاب بزنم یه حس هیجان و کنجکاوی عجیبی داشتم. انگار داشتم وارد یه دنیای دیگه می شدم. آب آروم بود و قایق با صدای موتور یکنواختش نیزارها رو کنار می زد و پیش می رفت.
قایق سواری در تالاب یک دنیا تجربه :
- قیمت و انواع قایق ها : اسکله های زیادی دور تالاب هستن که می تونید ازشون قایق کرایه کنید. حدود ۳۰ تعاونی مجاز قایقرانی وجود داره. قیمت ها بسته به نوع قایق (موتوری معمولی VIP یا اتوبوس دریایی) مدت زمان گشت و مسیری که انتخاب می کنید متفاوته. آخرین باری که پرسیدم (اوایل سال ۱۴۰۳) هزینه ها برای گشت های مختلف از حدود ۴۵۰ هزار تومان تا نزدیک به ۲ میلیون تومان متغیر بود. البته همیشه می تونید با قایقران ها سر قیمت چونه بزنید مخصوصاً اگه گروهی باشید. حتماً از اسکله های مجاز قایق بگیرید تا هم امنیت بیشتری داشته باشید و هم راهنماهای محلی اطلاعات خوبی بهتون بدن.
- بهترین زمان برای دیدن نیلوفرهای آبی (لوتوس) : اگه می خواید اون تصویر رؤیایی گل های لاله مردابی (که به اشتباه بهشون نیلوفر آبی هم می گن) رو ببینید اواخر خرداد تا اواخر شهریور بهترین وقته. تمام سطح تالاب پر می شه از برگ های گرد بزرگ و گل های صورتی خوشرنگ لوتوس که از آب بیرون اومدن. قایق آروم بین این گل ها حرکت می کنه و منظره ای خلق می شه که نفس آدم رو بند میاره. واقعاً حس نقاشی های آبرنگ رو داره. یادتون باشه این گل ها با نیلوفر آبی فرق دارن برگ هاشون از آب بیرون می زنه و گل هاشون بزرگ و صورتیه.
- بهشت پرنده نگری : تالاب انزلی خونه ی بیشتر از ۱۰۰ گونه پرنده بومی و مهاجره. مخصوصاً تو فصل های سردتر (پاییز و زمستان) اینجا پناهگاه پرنده های مهاجری می شه که از سرزمین های سرد شمالی میان مثل انواع مرغابی غاز قو حواصیل و باکلان. حتی اگه متخصص پرنده نگری هم نباشید دیدن این همه پرنده جورواجور که با آرامش کنار هم زندگی می کنن لذت بخشه. منطقه حفاظت شده سرخانکل که بخشی از تالاب بزرگه جای خیلی خوبی برای دیدن پرنده ها و البته لاله های مردابیه. برای رسیدن به دشت لاله ها باید از سرخانکل رد بشید.
- کایاک سواری : اگه دنبال هیجان بیشتری هستید می تونید تو بعضی قسمت های تالاب کایاک کرایه کنید و خودتون پارو بزنید. حس نزدیکی بیشتر به آب و طبیعت رو بهتون می ده.
- جزیره ها : تالاب انزلی چندتا جزیره کوچیک و بزرگ هم داره. مثل قلم گوده بزرگ و کوچک میان پشته (که مسکونیه و بازار و رستوران هم داره) و مرادگوده. بعضی از این جزیره ها زیستگاه حیواناتی مثل اسب های وحشی هم هستن که دیدنشون تجربه جالبیه.
نکات عملی برای گشت تالاب :
- چطور برسیم؟ از جاده رشت-انزلی می تونید به اسکله های مختلف دسترسی پیدا کنید. فاصله ی مرکز شهر انزلی تا تالاب خیلی کمه (حدود ۴۰ کیلومتر تا ورودی های اصلی ولی اسکله ها نزدیک ترن).
- چی بپوشیم؟ لباس راحت و کفش مناسب بپوشید. اگه هوا آفتابیه کلاه و عینک آفتابی یادتون نره. تو فصل های بارونی هم یه بارونی سبک همراهتون باشه بد نیست. جلیقه نجات رو هم که حتماً باید بپوشید.
- عکاسی : اینجا بهشت عکاس هاست! از لاله های مردابی پرنده ها نیزارها و بازتاب آسمون تو آب عکس های فوق العاده ای می شه گرفت.
واقعاً نمی شه حس آرامش و عظمت تالاب رو تو کلمات گنجوند. باید خودتون برید صدای آب و پرنده ها رو بشنوید بوی نیزار و رطوبت رو حس کنید و غرق بشید تو این همه زیبایی.
بلوار ساحلی انزلی (بوستان قدس) : قدم زدن در تاریخ و تماشای دریا
از قایق سواری که برگردیم هیچ جا بهتر از بلوار ساحلی انزلی برای قدم زدن و نفس تازه کردن نیست. این بلوار که بهش پارک ساحلی قدس هم می گن یکی از قدیمی ترین پارک های ساحلی ایرانه که به سبک اروپایی ساخته شده (حدود سال ۱۳۰۵). قدم زدن تو این بلوار مخصوصاً غروب ها و شب ها حس و حال عجیبی داره.
- فضای بلوار : یه طرفتون دریای بی کران خزر با کشتی هایی که تو دوردست لنگر انداختن و مرغان دریایی که دنبال ماهی شیرجه می رن طرف دیگه ساختمون های قدیمی و درخت های سرسبز. سنگفرش تمیز نیمکت هایی که رو به دریا چیده شدن مجسمه های قشنگ (مثل مجسمه معروف شیر سنگی یا تندیس میرزا کوچک خان جنگلی) و صدای موج ها همه چیز دست به دست هم داده تا یه فضای دلنشین و رؤیایی بسازه.
- حافظیه انزلی : یه بنای سفیدرنگ و زیبا شبیه به حافظیه شیراز هم همینجا کنار بلوار قرار داره که بهش حافظیه انزلی یا محل موزیک (موزیک جیگا) می گن. این بنا که سال ۱۳۱۱ ساخته شده قدیما محل برگزاری کنسرت و مراسم بوده و الان هم یکی از نمادهای شهر و جای خوبی برای عکاسیه. بازدید ازش هم رایگانه.
- شب های بلوار : شب های بلوار زنده ست. نورپردازی قشنگ غرفه های کوچیک چای و خوراکی که کنار بلوار هستن خانواده ها و جوون هایی که قدم می زنن یا روی نیمکت ها نشستن و گپ می زنن همه و همه یه شور و حال خاصی به اینجا می دن. مسیر پیاده روی و دوچرخه سواری هم داره.
- دسترسی : بلوار دقیقاً تو مرکز شهر و کنار اسکله ست. دسترسی بهش خیلی راحته.
من عاشق قدم زدن های بی هدف روی بلوار انزلی ام. انگار زمان وایمیسته و فقط تویی و دریا و یه عالمه حس خوب.
موج شکن انزلی : آغوشی سنگی در برابر خزر
نمی شه تا انزلی رفت و روی موج شکن هاش قدم نزد! این بازوهای سنگی که حدود صد سال پیش برای محافظت از اسکله و کشتی ها در برابر موج های سهمگین خزر ساخته شدن الان خودشون تبدیل به یکی از جاهای دیدنی اطراف انزلی محبوب شدن. دو تا موج شکن هست یکی سمت غازیان و یکی سمت انزلی که مثل دو تا دست دهانه کانال ورودی به تالاب و بندر رو بغل کردن.
- پیاده روی روی موج شکن : قدم زدن روی این سازه های بتنی که تا دل دریا پیش رفتن یه تجربه خاصه. حس می کنید دارید روی آب راه می رید. باد خنکی که می وزه صدای برخورد موج ها به بلوک های بتنی و منظره ی بی انتهای دریا و شهر از دور فوق العاده ست. خیلی ها اینجا میان برای ماهیگیری با قلاب.
- بهترین زمان : غروب آفتاب اینجا منظره بی نظیری داره. شب ها هم با نورپردازی جای قشنگی برای قدم زدن و لذت بردن از سکوت دریاست.
- موقعیت : موج شکن اصلی انزلی در انتهای بلوار ساحلی قرار داره و دسترسی بهش خیلی راحته.
هر بار که روی موج شکن قدم می زنم حس می کنم چقدر دریا می تونه هم آروم باشه و هم قدرتمند. یه جور حس احترام به طبیعت به آدم دست می ده.
پل غازیان : پیوند دو سوی شهر بر فراز آب
پل غازیان-انزلی فقط یه پل معمولی نیست یکی از نمادهای تاریخی و مهندسی انزلی و حتی ایرانه. این پل متحرک که در زمان خودش (اوایل دوره پهلوی اول) یکی از پیشرفته ترین پل های متحرک جهان بوده دو قسمت شهر یعنی غازیان و میان پشته (انزلی) رو به هم وصل می کنه.
- تماشای پل : دیدن لحظه ای که دهنه ی میانی پل باز می شه تا کشتی ها از زیرش رد بشن خیلی جالبه (البته الان کمتر این اتفاق میفته). معماری پل هم قشنگه و منظره ی شهر تالاب و اسکله از روی پل دیدنیه.
- قدم زدن و عکاسی : می تونید روی پیاده روی پل قدم بزنید و از مناظر اطراف لذت ببرید. شب ها هم با نورپردازی پل جلوه ی قشنگی پیدا می کنه.
- موقعیت : پل دقیقاً بین غازیان و انزلی قرار گرفته و بخشی از مسیر اصلی ورودی به شهره.
این پل مثل یه پیرمرد مهربونه که سال هاست شاهد رفت وآمدهای مردم و قصه های این شهره.
بازارهای انزلی : غوغای زندگی و عطر دریا
انزلی شهر بندریه و بازارهاش مخصوصاً اونایی که به دریا و ماهی ربط دارن نبض تپنده ی شهرن.
- بازار ماهی فروشان : اگه عاشق غذاهای دریایی هستید یا حتی اگه فقط می خواید زندگی واقعی مردم محلی رو ببینید حتماً یه سر به بازار ماهی فروشان انزلی بزنید. این بازار که نزدیک پل غازیان و کنار رودخونه ست یه دنیای پر از رنگ و بو و صداست. ماهی های تازه صید شده ی دریای خزر از ماهی سفید معروف گرفته تا کفال و کپور و اوزون برون (اگه فصلش باشه و صید مجاز باشه) روی تخت های چوبی یا فلزی چیده شدن و ماهی فروش ها با لهجه شیرین گیلکی دارن مشتری ها رو صدا می کنن.
- بهترین زمان بازدید : صبح های زود که ماهی تازه از راه می رسه بازار شلوغ تر و جذاب تره. معمولاً از ۷ صبح تا ۸ شب بازه ولی صبح ها حال و هواش یه چیز دیگه ست.
- نکته : می تونید ماهی تازه بخرید و بدید رستوران های همون اطراف براتون کباب یا سرخ کنن. تجربه ی بی نظیریه! حتماً از تازگی ماهی مطمئن بشید.
- شنبه بازار : اگه سفرتون به شنبه افتاد شنبه بازار انزلی رو از دست ندید. این بازار سنتی که قدمت زیادی داره (می گن ۷۰ سال!) تو یه فضای باز بزرگ (معمولاً تو پارکینگی در خیابان نواب صفوی) برپا می شه. اینجا دیگه فقط ماهی نیست؛ از سبزیجات تازه محلی میوه های فصل ترشی و زیتون و رب انار گرفته تا صنایع دستی حصیری لباس های محلی و کلی چیزای دیگه پیدا می شه. بهترین جا برای خرید سوغاتی و حس کردن زندگی روستایی و محلیه. معمولاً از صبح زود تا بعدازظهر برپاست.
- بازارهای منطقه آزاد : انزلی منطقه آزاد تجاری-صنعتی هم داره که کمی خارج از شهر (سمت حسن رود) واقع شده. مجتمع های تجاری بزرگی مثل کاسپین ستاره شمال و ونوس اونجا هستن که انواع کالاها از پوشاک و لوازم آرایشی گرفته تا لوازم خانگی و شکلات های خارجی رو با قیمت های مناسب تر (به خاطر معافیت های گمرکی) عرضه می کنن. اگه اهل خرید هستید اینجا می تونه براتون جذاب باشه. معمولاً تا دیروقت (حدود ۱۲ شب) باز هستن.
گشت و گذار تو بازارهای انزلی فقط خرید نیست؛ یه جور معاشرت با مردم خونگرم شمال و آشنا شدن با فرهنگشونه.
کاخ موزه انزلی (کاخ میان پشته) : لمس تاریخ در کنار آب
بین غازیان و انزلی روی جزیره میان پشته یه کاخ سفید زیبا به اسم کاخ میان پشته یا کاخ موزه نظامی قرار داره. این کاخ که به دستور رضا شاه پهلوی ساخته شده معماری اروپایی قشنگی داره و تو یه باغ بزرگ و سرسبز واقع شده.
- بازدید از موزه : الان داخل کاخ تبدیل به موزه نظامی شده و سلاح های قدیمی از دوره های مختلف تاریخی توش به نمایش گذاشته شده. حتی اگه خیلی اهل موزه های نظامی نباشید دیدن معماری خود بنا و قدم زدن تو محوطه ی باغش لذت بخشه.
- منظره : از تراس ها و پنجره های کاخ منظره ی قشنگی به کانال کشتیرانی و اطراف دیده می شه.
این کاخ مثل یه یادگاری از گذشته ی پرفراز و نشیب انزلی ساکت و آروم کنار آب نشسته.
مناره انزلی (برج ساعت) : فانوس دریایی دیروز نماد امروز
تو قلب شهر نزدیک میدان اصلی و بازار سپه یه برج آجری قدیمی هست که بهش مناره انزلی یا برج ساعت می گن. این برج که قدمتش به دوران قاجار (زمان ناصرالدین شاه یا حتی قبل تر فتحعلی شاه) می رسه در واقع فانوس دریایی قدیمی شهر بوده و شب ها با روشن کردن چراغ بالاش راه رو به کشتی ها نشون می داده.
- نماد شهر : الان دیگه کاربرد فانوس دریایی نداره و یه ساعت روی اون نصب شده اما هنوزم یکی از نمادهای اصلی انزلی به حساب میاد و مردم شهر بهش علاقه دارن. می گن ساعتش هنوزم دقیق کار می کنه.
- موقعیت : چون تو مرکز شهره موقع گشت و گذار تو بازار و اطراف میدان اصلی حتماً چشمتون بهش می افته.
دیدن این مناره آدم رو یاد روزهایی میندازه که کشتی های بادبانی آروم تو خزر حرکت می کردن.
آکواریوم انزلی (فانتستیک) : سفر به دنیای زیر آب
اگه با خانواده و بچه ها سفر می کنید یا خودتون به دنیای زیر آب علاقه مندید آکواریوم فانتستیک انزلی یه گزینه ی عالیه. این آکواریوم که تو منطقه آزاد انزلی قرار داره می گن بزرگ ترین آکواریوم ایران هست.
- بخش های مختلف : آکواریوم بخش های متنوعی داره از ماهی های دریای خزر (مثل ماهیان خاویاری) گرفته تا ماهی های رنگارنگ آب های گرمسیری آمازون و خلیج فارس خزندگان و پرندگان.
- تونل آکواریوم : جذاب ترین قسمتش یه تونل شیشه ای ۴۰ متری هست که از زیر آب رد می شه و کوسه ها و سفره ماهی ها و کلی ماهی دیگه از بالا و اطرافتون شنا می کنن. حس خیلی هیجان انگیزیه!
- ساعات بازدید و بلیط : معمولاً از ظهر (حدود ساعت ۱۲) تا شب (حدود ۹-۱۰) بازه. قیمت بلیطش نسبت به جاهای دیگه انزلی بالاتره (آخرین قیمت ها برای بزرگسال حدود ۵۰۰ هزار تومان و برای کودکان کمتر بود) ولی تجربه ی متفاوتیه.
دیدن این همه موجود آبزی از نزدیک اونم تو همچین فضایی هم برای بچه ها و هم بزرگ ترها جالبه.
تفریحات دریایی و ساحلی : هیجان در آغوش خزر
انزلی شهر ساحلیه و طبیعیه که تفریحات آبی و ساحلی بخش مهمی از جذابیت هاش باشه.
- شنا و آفتاب گرفتن : سواحل انزلی مثل ساحل قو یا سواحل منطقه آزاد جای خوبی برای شنا و آفتاب گرفتن تو فصل های گرمه. البته همیشه به پرچم های راهنما و نکات ایمنی توجه کنید. بعضی سواحل طرح سالم سازی دارن و امکانات بهتری مثل دوش و رختکن و نجات غریق ارائه می دن.
- ورزش های آبی : تو بعضی جاها مثل کلوپ دریایی مارینا کاسپین (که تو منطقه آزاده) می تونید تفریحات هیجان انگیزتری مثل جت اسکی پاراسل شاتل و قایق سواری تندرو رو تجربه کنید. این مجموعه امکانات مدرن و خوبی داره.
- پیاده روی در ساحل : حتی یه پیاده روی ساده کنار دریا مخصوصاً صبح زود یا دم غروب می تونه خیلی آرامش بخش باشه. طول خط ساحلی انزلی زیاده (حدود ۴۲ کیلومتر) و می تونید جاهای خلوت تر رو برای قدم زدن پیدا کنید.
صدای موج ها بوی نمک شن های نرم زیر پا… ساحل همیشه یه جادوی خاصی داره.
شکم گردی در انزلی : طعم بی نظیر شمال
سفر به شمال بدون چشیدن غذاهای محلی خوشمزه اش کامل نمی شه و انزلی هم از این قاعده مستثنی نیست.
- ماهی تازه : همون طور که گفتم حتماً ماهی سفید تازه صید شده رو امتحان کنید چه به صورت کبابی و چه سرخ شده. رستوران های زیادی کنار تالاب و تو سطح شهر هستن که ماهی های عالی سرو می کنن. (مثل رستوران نیلوفر آبی لوتکاچی دریاکده).
- غذاهای محلی گیلانی : غیر از ماهی غذاهای معروف گیلانی مثل میرزا قاسمی (بادمجان کبابی با سیر و تخم مرغ و گوجه) باقالی قاتوق (خورشتی با باقالی و شوید و تخم مرغ) ترش تره (سبزیجات محلی با سیر و تخم مرغ و آبغوره) و انواع کباب ترش رو حتماً امتحان کنید.
- رستوران ها : انزلی رستوران های خوب زیاد داره از رستوران های شیک تو منطقه آزاد گرفته تا رستوران های دنج و محلی تر تو سطح شهر یا کنار تالاب. (اسم چندتاشون رو بالاتر گفتم حاج مرتضی گرند شف قبیله عشق هم معروفن).
غذاهای شمالی واقعاً یه تجربه ی بهشتیه!
نکات تکمیلی برای سفر به انزلی
- بهترین زمان سفر : این خیلی به سلیقه شما بستگی داره.
- بهار (مخصوصاً اردیبهشت و اوایل خرداد) : هوا عالیه نه خیلی گرم و شرجی نه خیلی سرد. طبیعت سرسبز و زیباست. برای دیدن پرنده های مهاجر هم فصل خوبیه.
- تابستان (اواخر خرداد تا شهریور) : فصل دیدن گل های لاله مردابی تو تالابه. هوا گرم و شرجی می شه ولی برای شنا و تفریحات آبی مناسبه. شلوغ ترین فصل هم هست.
- پاییز : هوا خنک تر و دلپذیر می شه بارندگی ها بیشتر می شه (انزلی شهر بارانه!). طبیعت رنگارنگ و زیباست. برای دیدن پرنده های مهاجر عالیه. خلوت تر از تابستونه.
- زمستان : هوا سرده و بارندگی زیاده ولی تالاب میزبان بیشترین تعداد پرنده های مهاجره. اگه سرمایی نیستید و دنبال آرامش و خلوتی هستید می تونه جذاب باشه.
- چطور به انزلی بریم؟
- ماشین شخصی : بهترین راه برای گشت وگذار راحت تو انزلی و اطرافش ماشین شخصیه. از تهران حدود ۴ تا ۵ ساعت راهه (حدود ۳۶۰-۴۰۰ کیلومتر) از مسیر اتوبان قزوین-رشت. جاده خیلی زیباییه مخصوصاً قسمت منجیل و رودبار.
- اتوبوس : اتوبوس های زیادی از تهران و شهرهای دیگه به انزلی میرن. راه اقتصادی و راحتیه. حدود ۵-۶ ساعت طول می کشه.
- هواپیما : انزلی فرودگاه نداره ولی می تونید با هواپیما به فرودگاه سردار جنگل رشت برید (از تهران حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت). از فرودگاه رشت تا انزلی حدود ۴۰ کیلومتر (کمتر از یک ساعت) با تاکسی راهه.
- قطار : می تونید با قطار تا رشت برید و از اونجا با تاکسی یا اتوبوس به انزلی بیاید.
- اقامت : انزلی گزینه های اقامتی متنوعی داره؛ از هتل های چند ستاره کنار ساحل (مثل هتل سفیدکنار دلفین الماس) گرفته تا هتل آپارتمان ویلاهای اجاره ای و سوئیت های نقلی تر. دهکده ساحلی انزلی هم یه شهرک ویلایی بزرگ با امکانات خوبه که می تونید اونجا ویلا اجاره کنید.
- چند روز بمونیم؟ انزلی اونقدر جاذبه داره که حداقل دو تا سه روز کامل رو می طلبه تا بتونید با آرامش جاهای اصلیش رو ببینید و ازشون لذت ببرید.
حرف آخر : انزلی شهری برای خاطره سازی
انزلی فقط یه شهر ساحلی نیست؛ یه تجربه ست. ترکیبی از آرامش تالاب هیجان دریا گرما و صمیمیت مردمش طعم بی نظیر غذاهاش و عطر بارون و خاک خیس خورده. شهری که تو هر گوشه اش یه قصه برای شنیدن و یه منظره برای دیدن داره. از قدم زدن روی بلوار قدیمی ش گرفته تا قایق سواری بین نیلوفرهای آبی از تماشای ماهی فروش های پرانرژی تا سکوت غروب روی موج شکن.
امیدوارم این گشت وگذار مجازی تو انزلی به دلتون نشسته باشه و تونسته باشم کمی از حس و حال این شهر دوست داشتنی رو بهتون منتقل کنم. انزلی منتظره تا شما هم بیاید و داستان خودتون رو تو کوچه ها و کنار آب هاش بنویسید. سفری پر از خاطره های خوش براتون آرزو می کنم.
پرسش و پاسخ های خودمانی درباره انزلی
۱. بهترین فصل برای رفتن به انزلی کیه؟ هم هوا خوب باشه هم گل های تالاب رو ببینیم؟
راستش یه کم سخته هر دو رو با هم داشت! اگه اولویتتون گل های لاله مردابی (لوتوس) هست باید تابستون (اواخر خرداد تا اواخر شهریور) برید. اون موقع تالاب فوق العاده زیبا می شه ولی خب هوا گرم و خیلی شرجیه. اگه هوای عالی و معتدل می خواید و می خواید از گشت و گذار تو شهر و طبیعت لذت ببرید بهار (مخصوصاً اردیبهشت و اوایل خرداد) بهترین وقته. هوا نه گرمه نه سرد همه جا سرسبزه. پاییز هم هوا خیلی خوبه و رنگ ها قشنگن ولی بارندگی بیشتر می شه. پس باید ببینید اولویتتون چیه! شاید یه مصالحه خوب اواخر خرداد یا اوایل شهریور باشه که هم شانس دیدن گل ها رو دارید هم شاید از شدت گرما و شرجی کمی کم شده باشه.
۲. برای دیدن جاهای اصلی انزلی چند روز وقت بذاریم؟
به نظرم حداقل ۳ روز کامل لازمه. یه روز رو کامل به تالاب و قایق سواری و لذت بردن از طبیعتش اختصاص بدید. یه روز رو برای گشتن تو شهر دیدن بلوار ساحلی موج شکن پل غازیان مناره و بازارهای داخل شهر (مثل بازار ماهی) بذارید. یه نصف روز تا یک روز هم می تونید برید سمت منطقه آزاد برای خرید و دیدن آکواریوم. اگه بخواید با آرامش بیشتری بگردید و مثلاً یه روز هم فقط کنار ساحل استراحت کنید یا به روستاهای اطراف سر بزنید ۴ روز هم خوبه. ولی کمتر از ۳ روز یه کم فشرده می شه و ممکنه همه چیز رو سرسری ببینید.
۳. هزینه ی قایق سواری تو تالاب چقدر می شه حدوداً؟ می صرفه؟
هزینه ها متغیره ولی آخرین بار که چک کردم (اوایل ۱۴۰۳) برای یه گشت معمولی با قایق موتوری (حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت) بسته به مسیر و تعداد نفرات باید حدود ۴۵۰ هزار تومان تا ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان برای هر قایق (که معمولاً ۴-۵ نفر ظرفیت داره) در نظر می گرفتید. قایق های VIP یا گشت های طولانی تر که جاهای بیشتری رو نشون می دن گرون تر هستن و ممکنه تا ۱.۵ میلیون تومان یا بیشتر هم برسه.
حالا می صرفه یا نه؟ به نظر من صد در صد می صرفه! قایق سواری تو تالاب اصلِ سفر به انزلیه. اون آرامش اون مناظر بکر دیدن گل ها و پرنده ها تجربه ایه که جای دیگه پیدا نمی کنید. سعی کنید از اسکله های معتبر و با قایقران های باتجربه برید که هم مسیرهای قشنگ تری رو بلدن هم اطلاعات خوبی بهتون می دن. می تونید چند جا قیمت بپرسید و کمی هم چونه بزنید!