قدم زدن عمرتان را طولانی میکند
بر اساس نتایج بررسیهای اخیر محققان، تعداد قدمها و میزان پیادهروی که برای سلامت شما مفید است، کمتر از آن چیزی است که تصور میکردید.
این مطالعه که امروز در مجله اروپایی قلب و عروق (European Journal of Preventive Cardiology) منتشر شد، نشان داد که حداقل سه هزار و ۹۶۷ قدم پیادهروی در روز خطر مرگ به هر دلیلی و ۲ هزار و ۳۳۷ قدم در روز خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
با این حال، تجزیه و تحلیل جدید ۲۲۶ هزار و ۸۸۹ نفر از ۱۷ مطالعه مختلف در سراسر جهان نشان داده است که هر چه بیشتر پیادهروی کنید، مزایای بیشتری برای سلامتی شما خواهد داشت؛ به طوریکه با هر ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ قدم اضافی که راه میروید، خطر مرگ به هر دلیل یا مرگ بر اثر بیماری قلبی و عروقی به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
افزایش هزار قدم در روز با کاهش ۱۵ درصدی خطر مرگ به هر دلیل و افزایش ۵۰۰ قدم در روز با کاهش هفت درصدی مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی همراه است.
پروفسور Banach رهبر این پژوهش و استاد قلب و عروق دانشگاه پزشکی لودز لهستان، میگوید: «مطالعه ما تایید میکند که هر چه بیشتر راه بروید، بهتر است. ما متوجه شدیم که این امر برای مردان و زنان، صرف نظر از سن و صرف نظر از زندگی در یک منطقه معتدل، نیمه گرمسیری، نیمه قطبی یا منطقهای با آب و هوای ترکیبی، صدق میکند. تجزیه و تحلیل ما نشان میدهد که برای کاهش چشمگیر مرگ و میر ناشی از هر علتی به چهار هزار قدم در روز و حتی کمتر برای کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی نیاز است.
مستندات قطعی نشان میدهد سبک زندگی بیتحرک ممکن است منجر به افزایش بیماریهای قلبی عروقی و کوتاهتر شدن طول عمر شود.
مطالعات نشان دادهاند که فعالیت بدنی ناکافی بیش از یک چهارم جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده است. زنان بیشتر از مردان (۳۲ درصد در مقابل ۲۳ درصد) و افراد در کشورهای با درآمد بالاتر در مقایسه با کشورهای کم درآمد (۳۷ درصد در مقابل ۱۶ درصد) فعالیت بدنی کافی ندارند.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، فعالیت بدنی ناکافی چهارمین علت شایع مرگ و میر در جهان است و سالانه ۳،۲ میلیون مرگ مربوط به کم تحرکی گزارش میشود. از طرفی همهگیری COVID-۱۹ منجر به کاهش فعالیت بدنی شد و دو سال بعد از آن نیز سطح فعالیت بهبود نیافته است.
دکتر Ibadete Bytyçi از مرکز بالینی دانشگاه کوزوو پریشتینا، نویسنده ارشد مقاله، میگوید: «تاکنون مشخص نشده بود که تعداد بهینه گامها و تاثیر آن بر سلامتی چقدر است. با این حال، باید تاکید کنم که اطلاعات محدودی در مورد تاثیرچشمگیر ۲۰ هزار قدم در روز وجود دارد، بنابراین همچنان نیاز است این نتایج در گروههای بزرگتری از مردم تایید شود. “
این متاآنالیز اولین موردی است که نه تنها تأثیر پیادهروی تا ۲۰ هزار قدم در روز را ارزیابی میکند، بلکه به بررسی این موضوع میپردازد که آیا بسته به سن، جنس یا محل زندگی افراد در جهان، میزان این تاثیر تفاوت میکند یا خیر.
محققان به طور متوسط هفت سال وضعیت شرکت کنندگان را پیگیری کردند. میانگین سنی آنها ۶۴ سال بود و ۴۹ درصد شرکت کنندگان زن بودند.
در افراد ۶۰ سال یا بیشتر، میزان کاهش خطر مرگ کمتر از افراد کمتر از ۶۰ سال بود. در افراد مسنتر، ۴۲ درصد کاهش خطر در افرادی که بین ۶ هزار تا ۱۰ هزار قدم در روز راه میرفتند مشاهده شد، در حالی که در بزرگسالان جوانی که بین ۷ هزار تا ۱۳ هزار قدم در روز راه میرفتند، ۴۹ درصد کاهش خطر مشاهده شد.
پروفسور Banach میگوید: «در دنیایی که داروهای پیشرفتهای برای مقابله با بیماریهای خاص قلبی عروقی در دسترس است، معتقدم همیشه باید بر تغییر سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی و ورزش، که قهرمان اصلی تحلیل ما بود، تاکید شود، چراکه ممکن است حداقل در کاهش خطرات قلبی عروقی و افزایش عمر موثرتر باشد.»