شدت جنایات صهیونیستها در غزه با هدف کوچ دادن فلسطینیهاست
سرگرمی برای همه/خراسان رضوی شدت جنایات اسرائیل در جنگ اخیر غزه ناشی از این است که میخواهد به مردم فلسطین بگوید دیگر هیچ نقطه امنی برایشان در این سرزمین وجود ندارد و باید کلا این منطقه را خالی کنند.
در همین راستا روز گذشته مصر میزبان نشستی برای هماندیشی در مورد راههای رسیدن به صلح در غزه بود که با حضور تعدادی از کشورهای عربی، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، رئیس شورای اروپا و همچنین رئیس سازمان ملل برگزار شد. این نشست اما به علت اختلاف نظر بین هیاتهای اروپایی و عربی بدون صدور بیانیه پایانی اتمام یافت.
هرچند به نظر میرسد مصر به علت سابقهای چند ساله در میانجیگری برای تحقق آتشبس درگیریهای غزه و اسرائیل، این دفعه نیز بتواند در این زمینه نقشی موثر ایفا کند، اما برخی از تحلیلگران معتقد اند ممکن است این بار چین در راستای توسعه سیاستهای خاورمیانهای خود بتواند این گره را باز کند، خصوصا اینکه چند ماه پیش نیر این کشور برای میانجیگری در خصوص از سرگیری مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین اعلام آمادگی کرده بود.
حسین اصغری ثانی در گفتوگو با سرگرمی برای همه با اشاره به سابقه طولانی اسرائیل در کودککشی و نسلکشی فلسطینیان، اظهار کرد: بنابراین برخی که امروز مطرح میکنند حمله به بیمارستان المعمدانی غزه کار اسرائیل نبوده است، اطلاعی در مورد جنایات ۷۰ ساله این رژیم ندارند. قتل عامهای دیریاسین، صبرا و شتیلا و… همه از نمونههایی است که نشان میدهد بیش از ۷۰ سال است که اسرائیل نسلکشی سیستماتیک فلسطینیها را در پیش گرفته و هر روز بیشتر اراضی آنان را اشغال و به حریمشان تعدی میکند.
وی افزود: در حقیقت رژیم صهیونیستی هیچ حرمتی برای جان و مال انسانها در فلسطین قائل نیست و اگر میبینیم امروز اروپا و آمریکا در برابر اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی سکوت یا حتی از آن حمایت میکنند، این ریشه در تاریخ اقدامات جنایتکارانه آنها دارد؛ نسلکشی ۱۰۰ سال گذشته آلمانیها در آفریقا و حضور استعماری فرانسه در این قاره، نشاندهنده این است که اساسا خود اروپاییها پایهگذار نسلکشی در تاریخ بودهاند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه شدت جنایات اسرائیل در جنگ اخیر غزه ناشی از این است که میخواهد به مردم فلسطین بگوید دیگر هیچ نقطه امنی برایشان در این سرزمین وجود ندارد، گفت: وقتی نیروهای رژیم پس از بیمارستان، به کلیسا، مسجد و مدارس حمله کرد، یعنی میخواهد به مردم غزه بگوید باید کلا این منطقه را خالی کنند.
اصغری ثانی تاکید کرد: البته نمیتوان هدف دیگر اسرائیل از این جنایات را نادیده گرفت. نئوکانهای آمریکایی و جنگطلبان اسرائیلی بیش از یک دهه است که تمام تلاش خود را میکنند تا ایران را با ناتو و آمریکا در یک رویارویی مستقیم قرار دهند. بنابراین قطعا یکی از مهمترین اهداف اسرائیل از این حجم بالای جنایت و حمله به بیمارستان غزه، ترغیب ایران و آمریکا به حضور مستقیم در جنگ است، اما آمریکاییها هوشمندتر بودند و اعلام کردند که هرگز وارد جنگ مستقیم نخواهند شد.
وی با اشاره به اینکه از پس از اوباما، آمریکا تمرکز سیاست خارجی خود را بر شرق جهان قرار داده و در صدد کاهش هزینههای خود در خاورمیانه است، بیان کرد: اگرچه آمریکاییها در جریان طوفانالاقصی حمایت کامل از اسرائیل به عمل آوردند، اما خواستار گسترش جنگ نیستند. همچنین اروپا نیز با توجه به جنگ اوکراین، خواهان گسترش جنگ در فلسطین نیستند. چین هم نمیخواهد این جنگ وسیعتر شود، زیرا اساس قدرت این کشور بر امنیت شاهراههای تجاری وابسته است و خواهان بازگشت آرامش به خاورمیانه میباشد. همین رویکرد را کشورهای عربی نیز دارند، زیرا میدانند در صورت گسترش جنگ غزه، تحت فشار افکار عمومی مردم خود ناچار به همراهی با فلسطینیها خواهند بود.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه البته اساسا من فکر نمیکنم که طوفانالاقصی با بیخبری کامل اسرائیل اجرا شده باشد، عنوان کرد: مقامات مصر هم بیان کردهاند که از سه هفته قبل در مورد احتمال یک حمله گسترده از جانب غزه به اسرائیل هشدار داده بودند و همچنین دستگاه اطلاعاتی رژیم نیز اذعان کرده است که یک سری شواهدی را از احتمال حمله حماس میدیدند. ضمن اینکه اساسا خیلی دور از ذهن است که برنامهریزیهایی برای انجام این حمله در کنار گوش اسرائیلیها انجام شده باشد و آنان مطلع نشوند.
اصغری ثانی ادامه داد: به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی از احتمال وقوع طوفانالاقصی خبر داشته، اما اولا فکر نمیکرده تا این حد گسترده باشد و دوما به آن به چشم یک فرصت برای دریافت کارت سفید از نهادهای بینالمللی نگاه میکرده تا بتواند کشتاری شدیدتر و وسیعتر از گذشته در غزه انجام دهد. اما چند اتفاق، استراتژی اسرائیل را به هم ریخت؛ اول اعتراضات غافلگیرکننده مردم سراسر دنیا اعم از آمریکا و اروپا و افزایش روزافزون حمایتهای افکار عمومی دنیا از مردم فلسطین بود. اسرائیلیها هرگز فکر نمیکردند که چنین اتفاقی رخ دهد.
وی با بیان اینکه همچنین ایستادگی مردم غزه باعث شده اسرائیل تا این لحظه به هدف خود نرسد، اضافه کرد: مردم فلسطین با وجود شهدای بسیار زیاد، اعلام کردهاند که خاک خود را ترک نمیکنند. بنابراین تا همین جا نیز هم از لحاظ منفور شدن نزد افکار عمومی جهان و هم از لحاظ عدم دستیابی به توفیقی در جنگ غزه، کمر رژیم صهیونیستی شکسته شده است.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به اظهارات مقامات اسرائیل مبنی بر قریبالوقوع بودن حمله زمینی غزه، گفت: در طول این سالها، نیروهای مقاومت از تبحر بسیار ویژهای برای جنگهای چریکی و نامنظم برخوردار شدهاند که نمونههای آن را در جنگ با داعش دیدیم. چنین نبردهایی را تا کنون رژیم صهیونیستی از جانب فلسطینیها تجربه نکرده است. بنابراین در صورت حمله زمینی نیروهای اسرائیل به غزه، این منطقه به باتلاقی برایشان تبدیل خواهد و تلفات بسیار بالایی خواهند داد. بنابراین من فکر نمیکنم اسرائیل چنین حماقتی را انجام دهد، خصوصا اینکه آمریکا و اروپا نیز مایل به گسترش جنگ نیستند.
اصغری ثانی با اشاره به موقعیت متزلزل دولت نتانیاهو، اظهار کرد: نتانیاهو تصور میکرد شاید وقوع چنین جنگی بتواند منجر به ایجاد یک اتحاد در داخل اسرائیل شود و بتواند دولت خود را تقویت کند، اما همه چیز کاملا برعکس شد و یکی از بازندگان اصلی در این جنگ خود نتانیاهو است.
وی همچنین در خصوص احتمال تاثیرگذاری میانجیگری اعراب از جمله مصر برای پایان این جنگ، عنوان کرد: من فکر میکنم در حال حاضر منافع چینیها برای میانجیگری از اعراب بیشتر باشد. اگر چین وارد عمل شود، نتایج بهتری نسبت به زمانی که مصر وارد شود، حاصل خواهد شد و به نظر میرسد که چین نیز رغبت انجام این میانجیگری را دارد.
انتهای پیام