تلاش برای اکران همه فیلمهای جشنواره فجر در سینمای رسانه
سرگرمی برای همه/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از آنجا که تصمیم به اکران فیلمها در استانها در اختیار تهیهکنندگان است و نه در اختیار جشنواره، در تلاشیم در سینمای رسانه تمام فیلمها را اکران کنیم.
محمد حسینزاده امروز (۱۵ بهمن ماه) در نشست خبری بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر مشهد و رونمایی از پوستر این جشنواره با شعار «گرمای گاز برای همه» با حضور حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی، در پاسخ به این پرسش که چرا نشست جشنواره فیلم فجر مشهد در شرکت گاز و با رونمایی از این پوستر همراه شده است، اظهار کرد: اصلیترین وظیفه هنر و هنرمند، انتقال مفهوم و پیام است. این پیام از یک مسئولیت و وظیفه ایجاد میشود. هر انسان در زندگی برای خود، آرمانها و مسئولیتهای اجتماعی را در نظر میگیرد و اگر نسبت به همسر، پدر و مادر و فرزند خود مسئول است، نسبت به محله، شهر و کشور خود، نسبت به آرمان، اعتقاد و دین، خاک و وطن خود نیز مسئول است و از این مسئولیتهاست که آثار هنری، یک پیام را به یکی از این مسئولیتها منتقل میکند.
وی بیان کرد: هنرمندی که تابلوی عصر عاشورا را میآفریند، نسبت به عاشورا، دین و آرمان خود وظیفهای دارد که بر بوم نقاشی نقش میبندد، هنرمندی که فیلم دفاع مقدس میسازد، نسبت به رزمندگان و شهدای دفاع مقدس و خاک وطنش حس مسئولیت دارد که با به صحنه آوردن قهرمانان ملی بروز و ظهور مییابد.
حسینزاده با بیان اینکه در حوزه ثروتهای این کشور همه ما مسئولیم، گفت: هنرمندانی با زبان و توانی که دارند نهتنها خود را بلکه عموم مردم را نسبت به آن مسئولیت حساس میکنند. کشور ما پر از منابع مادی، طبیعی و جغرافیایی از جمله نفت و گاز است. پیشرفتهای متعددی در طول سالهای پس از انقلاب داشتهایم که در برخی حوزهها بینظیر است. همچنین کسب رتبههای عالی در جهان به واسطه تلاش انسانهای متخصص است.
وی با اشاره به توان ساخت و پرتاب ماهواره در کشور و مقایسه آن با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، اظهار کرد: متخصصان ایرانی در همه این زمینهها، به فرآیند بومی تولید رسیدهاند. در حوزه ثروتهای طبیعی ما هم زمانی که مردم میخواستند نفت خود را ملی کنند، آمریکاییها وانگلیسیها تلاششان را کردند چنین کاری اتفاق نیفتد. سرنگونی دولت مصدق و کودتای ۲۸ مرداد را راه انداختند تا مردم نتوانند تولید ملی داشته باشند.
دبیر جشنواره فیلم فجر مشهد با اشاره به تحقیرهایی که در آن دوران نسبت به توان ملی وجود داشت و مقایسه آن با امروز ایران، گفت: امروز به جایی رسیدهایم که توان ما در همه حوزهها، بهویژه در نفت و گاز یک توان ملی است، اما اکنون که توان تولید داریم، آیا باید این ثروت ملی را هرطور که دوست داریم، مصرف کنیم؟ قاعدتاً نه، این ثروت برای ما، فرزندان و آیندگان ماست و مهم این است که بتوانیم از این ثروت محافظت و مراقبت و آن را مولد کنیم. بنابراین تصمیم بر آن شد که امسال جشنواره را با یک پیام مسئولیت اجتماعی همراه کنیم. به این ترتیب، در فصل سرما و همراه با ایام دهه فجر، ما در فرصت جشنواره فیلم فجر که نگاه آحاد جامعه را به خود دارد، باید با اهالی رسانه و هنر، این پیام مسئولیت اجتماعی را که نسبت به ثروت کشور باید حساس باشیم به جامعه منتقل کنیم و همینطور که از فضای سینمایی و شور و نشاط دهه فجر لذت میبریم، این پیام را هم منتقل کنیم که با مصرف درست، این ثروت را برای دیگر مردمان کشور حفظ کنیم.
جشنواره از ۱۶ بهمن آغاز خواهد شد
حسینزاده با اشاره به اینکه قدیمیترین جشنواره فیلم فجر متعلق به خراسان رضوی و فارس است که همزمان با تهران این کار را شروع کردند، بیان کرد: بیستویکمین جشنواره فیلم فجر استان همزمان با چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برگزار میشود و در تمام استانها جشنواره از ۱۶ بهمن آغاز خواهد شد.
سینما آفریقا در مشهد میزبان اهالی رسانه خواهد بود
وی ادامه داد: سه سینمای آفریقا، هویزه و سیمرغ تدارک دیده شده است که در کنار سینماهای ویلاژتوریست، برفی، اطلس، گلشن، پارک بازار، سیمرغ، آنلاین کوهسنگی میزبان جشنواره خواهند بود. سینمای آفریقا، سینمای رسانه خواهد بود و اهالی هنر میزبان فعالان رسانهای خواهند بود و رویدادها آنجا شکل خواهند گرفت. بقیه سینماها به مرور روی سایت قرار خواهد گرفت و مردم میتوانند فیلمهایی را که میخواهند انتخاب کنند. ۱۶ فیلم در سینما هویزه و ۱۶ فیلم در سینما سیمرغ اکران خواهد شد. در حال رایزنی هستیم و احتمال افزایش تعداد فیلمها بسیار زیاد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره اینکه چرا همه فیلمهای اکرانشده در تهران، در دیگر استانها اکران نمیشود، اظهار کرد: تصمیم اکران فیلمها در استانها در اختیار تهیهکنندگان است و نه در اختیار جشنواره. در مجموع، در تهران ۳۲ فیلم اکران میشود که ۲۲ فیلم آن در بخش مسابقه و بقیه در بخش جانبی است. در تلاشیم در سینمای رسانه تمام فیلمها را اکران کنیم، مگر فیلمی که تهیهکننده آن با ما همراهی نکند.
وی ادامه داد: خبر خوب برای مشهدیها اینکه سالی که در آن هستیم، سالی پر از افتخار برای سینمای استان است. هم سالی پر از تولید و هم سالی پر از تماشاگر و به گمانم پیشتاز در میان استانهای کشور در حوزه مخاطب و اقبال مردم به سینما باشد.
دبیر جشنواره فیلم فجر مشهد با اشاره به اینکه در حوزه تولید هم کارهای خوبی داریم، بیان کرد: انیمیشن گانورا از جمله کارهای هنرمندان مشهدی است که در سینماهای کشور در حال اکران است. در جشنواره فیلم فجر امسال فیلم «نپتون» به کارگردانی محمدابراهیم غفاریان، انیمیشن «ساعت جادویی» به تهیهکنندگی محمدمهدی نخعی راد، فیلم «بیبدن» ساخته مرتضی علیزاده، فیلم «آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی از جمله کارهای دوستان مشهدی و افتخارهای خراسانیهاست.
وی ادامه داد: فیلم «آبی روشن» مفاهیم رضوی را دربر دارد و با توجه به اینکه شروع جشنواره با شب شهادت امام موسی کاظم (ع) همزمان است، با یک فیلم رضوی آغاز میشود. اسامی فیلمهایی که تاکنون اکران آنها در مشهد قطعی شده عبارتند از نبودنت، ظاهر، آپاراتچی، آغوش باز، شکار حلزون، قلب رقه، آسمان غرب، رویاشهر، پرویز خان، شمشیر و اندوه، باغ کیانوش، تابستان همان سال، احمد، دروغهای زیبا، بهشت تبهکاران، شهسوار، ساعت جادویی و آبی روشن.
حسینزاده با اشاره به تفاوتهایی که این جشنواره با جشنوارههای استانی و منطقهای دارد، گفت: صفر تا صد برنامهریزی و اجرا در جشنوارههای استانی برعهده ماست؛ اما این جشنواره از نظر ماهیت با آن جشنوارهها تفاوت دارد. دبیرخانه مرکزی در تهران قرار دارد و برخلاف دیگر جشنوارههای خارجی مانند کن و اسکار که در آن فیلمها قبلاً عموماً اکران شدهاند و نظمدهی بسیار راحتتر خواهد بود، در جشنواره فجر که جشن یک ساله سینمای ایران است، سینماگران فیلم میسازند که به جشنواره برسانند. بنابراین یکی از شیرینیهای جشنواره فجر برای اهالی سینما این است که در یک هفته تا ۱۰ روز فیلمهایی را که تاکنون اکران نشدهاند میبینند. برخی فیلمها خودشان را به لحظات آخر میرسانند. بنابراین تغییرات یکی از طبیعیترین اتفاقاتی است که در این جشنواره میافتد.
وی با اشاره به همزمانی بازیهای تیم ملی فوتبال با این جشنواره، آن را عامل مؤثر دیگری برای اکران فیلمها دانست و گفت: باید برای این موضوع فکری کرد. بنابراین این تغییرات وجود دارد و تا حدود زیادی از اختیارات ما در استان خارج است، زیرا آنچه در چینش فیلمها اتفاق میافتد، قسمتی به دبیرخانه مرکزی بازمیگردد و قسمتی به همراهی تهیه کنندگان مربوط است. تلاش ما این است که بیشتر فیلمها در مشهد اکران شود، بهویژه با اولویت سینمای رسانه و هنر، زیرا نخبگان و اهالی فن میخواهند ثمره یک سال تلاش سینمای ایران را ببینند. مردم در طول سال این اتفاق را تجربه میکنند، اما برای اهالی فن این دیدن از جنس کار است و متفاوت از مردمی است که بهعنوان یک سرگرمی و تفریح در سینما حضور دارند.
حسینزاده درباره دیگر سینماها، بیان کرد: این سینماها با مشارکت خودشان و کمک ما، فیلم برایشان خریده میشود، این انتخاب با مدیریت سینماست که چه فیلمی را انتخاب کند، بنابراین همه فیلمها در آنها اکران نخواهد شد. در برنامهریزی تلاش داریم کمترین تغییرات را داشته باشیم که نیازمند همراهی تهیهکنندگان و دبیرخانه مرکزی است.
وی با اشاره به پراکندگی سینما در مشهد، گفت: امروز مشهد بهلحاظ سینما، پراکندگی جغرافیایی خوبی دارد و بهزودی در سالهای آینده شاهد افتتاح سینما در شمال شهر نیز خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره برنامههای جانبی این جشنواره، اظهار کرد: علاوه بر فضایی که برای اهالی رسانه تدارک دیده شده است، نقد و بررسی فیلمها را توسط مجموعه پاتوق فرهنگ خواهیم داشت که زمان و مکان نشستها اعلام خواهد شد. همچنین فروش بلیتها به شکل مرکزی است و به احتمال بسیار زیاد از پایان امشب یا فردا اتفاق خواهد افتاد.
نوسازی و تجهیز سینما آفریقا بهزودی
وی درباره انتخاب سینما آفریقا بهعنوان سینمای رسانه، یادآوری کرد: این سینما بهعنوان یکی از قدیمیترین سینماهای مشهد به سبک قدیم است و در برنامه این سینماست که وارد فرآیند تعمیر، تجهیز و نوسازی شود. بنابراین احتمالاً آخرین تجربه فجر را در این سینما خواهیم داشت و دیگر آنکه هیچ سینمایی به اندازه این سینما گنجایش اهالی رسانه و هنر را در کنار یکدیگر نخواهد داشت. همچنین در حال رایزنی برای حضور عوامل فیلمها، کارگردانان و تهیهکنندگان در مشهد هستیم و هر کدام قطعی شود، اعلام خواهیم کرد.
دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به طرح سبد فرهنگی خانواده، یادآوری کرد: در این طرح هر ۲ ماه یکبار فیلمهای خوب در شهر تبلیغ میشوند. برای تشکلها و سازمانها که میتوانند بهصورت دستهجمعی بخواهند خانواده خود را به سینما بیاورند، تسهیلات و تخفیفهای ویژه در نظر گرفتهایم.
سینما در سبد فرهنگی مدارس مشهد قرار گرفت
وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، سینما در سبد فرهنگی مدارس مشهد قرار گرفت و فیلمهایی که متناسب با فضای کودک، نوجوان و دانشآموز است، توصیه میشود که مدیران مدارس با امکانات و تسهیلاتی که در اختیار آنها قرار داده میشود، از این فرصت استفاده کنند. به این ترتیب، رشد مخاطب را در سینمای خراسان را شاهد خواهیم بود.
حسینزاده با اشاره به تلاش تجزیهطلبان در جشنواره فیلم فجر سال گذشته، گفت: یک سال از آن روزهای پر از بمباران نفرت توسط رسانههای بیگانه گذشت که برای جشنواره فیلم فجر تلاش بسیاری کردند تا مردم پای این فیلمها ننشینند، اهالی رسانه به جشنواره نیایند؛ اما سال گذشته پروژهشان شکست خورد. امسال به لطف الهی و همت اهالی سینما، اهالی فرهنگ و هنر و رسانه جشنواره با بیش از ۳۰ فیلم در حال اجراست و اقبال به آن بسیار خوب است و قطعاً در شهری مانند مشهد بهتر و بیشتر خواهد بود.
انتهای پیام