برگزاری اولین کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر»
اولین کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر» با حضور اندیشمندانی از ایران و عراق امروز دوشنبه (۲۱ آبان ماه) برگزار شد.
به گزارش سرگرمی برای همه در ابتدای این مراسم مسعود میرزائی شهرابی رئیس دانشگاه مشهد ضمن خوش آمدگویی به حضار به طرح موضوع کرامت انسانی در خانواده نخبگانی پرداخت و گفت: در تامین نیازهای زندگی اعضای هیئت علمی و دانشجویان متاهل در دانشگاه مشهد تلاش هایی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اگر برای زندگی دانشجویان و نخبگان اقدامات لازم صورت گیرد و کرامت آنها مدنظر گرفته شود می توان از استعدادها و حکمرانی آنها در جامعه استفاده کرد. ما به عنوان خانواده های دانشگاهی قصد داریم بالی قوی برای دولت جدید در حوزه های علمی و فرهنگی و … باشیم و برای ارتقای این سرزمین تلاش کنیم.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری آیت الله محقق داماد حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی و حجت الاسلام والمسلمین مروی به ایراد سخن پرداختند.
سپس خلیل ابراهیم التمیمی -رئیس دانشگاه عراق- طی سخنانی به زبان انگلیسی به بررسی محورهای مطرح شده در کنفرانس پرداخت.
در ادامه صدیقه مهدوی کنی -عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)- با بیان اینکه بحث اخلاق در خانواده متاسفانه مغفول واقع شده است اظهار کرد: در آیات قرآن بر خانواده به عنوان کانونی مبتنی بر آرامش سکون محبت و مودت اشاره شده است. اعضای خانواده باید کرامت یکدیگر را حفظ و بین آنها رحمت و مودت باشد.
مهدوی کنی خاطرنشان کرد: امیدوارم در بحث تحکیم پایه های خانواده در فرهنگ و ارزش های اسلامی و انتقال این فرهنگ بتوانیم موفق باشیم و اخلاق را جایگزین ضد ارزش ها کنیم. محبت یکی از پایه های اساسی خانواده است که باید بیشتر به آن توجه شود.
پس از آن یاسر عبد الزهرا -رایزن فرهنگی عراق در تهران- از تلاش های مجمع تقریب در زمینه ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی قدردانی کرد و گفت: خداوند انسان را کرامت داده و او را جانشین خود در زمین معرفی کرده و او را نسبت به سایر حیوان ها برتری داده است و زمین و هر آنچه که در آن است را در اختیار انسان قرار داده تا به سعادت دنیوی و آخروی برسد.
یاسر عبدالزهرا تاکید کرد: کرامت انسانی یک حقیقت ذاتی و فطری در انسان و بالاترین ارزش است و جوهره کلیه فرستادگان آسمانی نیز همین کرامت است. کرامت انسانی اصلی برای حقوقی است که در کلیه قوانین حقوق بین المللی آمده؛ پس هرگونه تجاوز به این کرامت به معنی زیر پاگذاشتن حقوق انسان است.
وی با بیان اینکه کرامت انسانی برای همه انسان ها است و قابل چشم پوشی نیست گفت: کمترین آن حق حیات و آزادی و عدالت است.
یاسر عبد الزهرا تصریح کرد: امروز در غزه بیش از پنجاه هزار نفر کشته و زخمی و آواره شده اند و زیر ساخت های آنان نابود شده و از حقوق اساسی خود محروم شده اند. آیا اینها به دور از عدالت و کرامت نیست؟ حقوق انسان در غزه و لبنان در حال پایمال شدن است و آیا می شود در مقابل آن ساکت ماند؟.
رایزن فرهنگی عراق در تهران در پایان گفت: وظیفه ما این است که صدای خود را در مقابل فریادهای مردم غزه و لبنان بالا ببریم و از هر طریقی که می توانیم حامی آنها باشیم نباید دست بسته بایستیم بلکه باید جامعه بین الملل را به اتخاذ موضع قاطع وادار کنیم.
سپس حمید عبد جواد محمد النجدی -رئیس دانشگاه اهل بیت عراق- ضمن قدردانی از دست اندرکاران کنفرانس اظهار کرد: موضوع این کنفرانس بسیار خوب است چون کمتر به آن پرداخته شده و حال اینکه شایسته است بیشتر به آن توجه شود.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: تظاهرات های شکل گرفته در جهان در حمایت از مردم غزه و لبنان در سراسر جهان نشانه پیروزی کرامت انسانی است که در قرآن بر آن تاکید شده است. زیرا صهیونیست ها در غزه و لبنان کرامت انسانی را به بدترین شکل زیر پا گذاشته اند. آنها با کشتن سید مقاومت قلب ما را تکه تکه کردند.
وی ادامه داد: یهود امروز به اشکال مختلف حقوق انسان و کرامت انسانی را پایمال کرده است؛ این همایش باید پاسخی باشد به سرسخت ترین دشمن خدا و اهل ایمان یعنی یهود باشد و نقش زن در این همایش ها پررنگ تر شود.
سید احمد فاضل زاده -رئیس موسسه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام- در بخش دیگری از این مراسم به معرفی و تشریح فعالیت های این موسسه تولیدات علمی آن نشریات حوزه علوم انسانی و … پرداخت و تاکید کرد که در کشور باید بیش از گذشته به علوم انسانی پرداخته شود.
وی همچنین به اقدامات انجام شده برای تشویق پژوهشگران و فعالیت های انجام شده محققان دانشگاه پیرامون واژه های مرتبط با کرامت انسانی اشاره کرد.
پس از افتتاحیه کنفرانس پنل تخصصی “اجتماعی” به مدیریت ناصر قلی سارلی -عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی- برگزار شد. خالد کاظم عوده رئیس دانشکده حقوق دانشگاه العین عراق امیر طالب هادی التمیمی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه الشعب محمود عباسی رئیس اندیشکده بین المللی کرامت انسانی و غلامرضا حسنی درمیان عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد از جمله سخنرانان این پنل تخصصی بودند.
چالش های جهان معاصر برای خانواده در جامعه اسلامی کرامت خانواده و لوازم اجتماعی آن اخلاق مراقبتی در روابط خانوادگی اهمیت توجه به مقاصد شریعت در مطالعات اسلامی خانواده و … از جمله موضوعات ارائه شده در این پنل بود.
انتهای پیام