«الدحدوح» خبرنگار غزه که نمادی از مقاومت شد
پس از گذشت بیش از ۱۰۰ روز از جنگ غزه، «وائل الدحدوح» خبرنگار کهنه کار فلسطینی و رئیس دفتر محلی شبکه خبری قطری الجزیره روز سهشنبه از طریق مرز رفح نوار غزه را ترک گفت تا در قطر درمان شود. این گزارشگر که در حمله دسامبر رژیم صهیونیستی زخمی شده، به منبع خبری در جهان عرب در ماههای اخیر بدل شده است. در ۵۳ سالگی، مصیبتهای شخصی او را به نمادی از رنج و سرسختی روزنامهنگاران غزه و عموم مردم در منطقه غزه تبدیل کرده است.
به گزارش سرگرمی برای همه، روزنامه اسپانیایی ال پائیس مینویسد: یکی از اعضای اتحادیه خبرنگاران فلسطین مستقر در طولکرم در کرانه باختری میگوید: بیش از سه ماه گذشته و همچنین در این مدت، الدحدوح به همراه بسیاری دیگر از خبرنگاران نمادی از تمایل فلسطینیها در مواجهه با کارزار نسل کشی علیه آنها، صدایشان، حضورشان و همچنین موجودیتشان بودهاند.
الدحدود متولد ۱۹۷۰ از یک خانواده مرفه در شهر غزه به عنوان گزارشگر در یک رسانه محلی مشغول شد تا اینکه در سال ۲۰۰۴ به الجزیره پیوست و محاصره غزه و چهار کارزار خانمان برانداز رژیم صهیونیستی را گزارش کرد.
در دوران جوانی به دلیل شرکت در انتفاضه نخست در سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ هفت سال را در زندانهای رژیم صهیونیستی گذراند. او میخواست در خارج از فلسطین، پزشکی بخواند اما به دلیل کارشکنی رژیم صهیونیستی، خبرنگاری را برگزید.
در این سه ماهه گذشته، الدحدوح صدای بی رحمی روزانه صهیونیستها در غزه بود. در اکتبر ۲۰۲۳، در حمله رژیم صهیونیستی علیه اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز غزه منزل او که خانوادهاش در آن ساکن بودند، نیز هدف قرار گرفت که در نتیجه آن همسر ۴۴ ساله و دو فرزند هفت و ۱۵ سالهاش به همراه نوهاش که تازه دو ماهه شده بود، شهید شدند.
خانواده الدحدوح نیز مانند بسیاری دیگر از فلسطینیهای غزه پس از ترک خانههایشان و در پی دستور ارتش رژیم صهیونیستی برای ترک شمال این باریکه برای امنیت خودشان ساکن این اردوگاه شده بودند. چهار فرزند دیگر این خبرنگار نیز در این حمله زخمی شدند و یکی از آنها تحت عمل جراحی اضطراری قرار گرفت. این حمله هشت تن از اعضای خانواده الدحدوح را شهید کرد. در پی این تراژدی، او اعلام کرد: این همان مکان امنی بود که ارتش اشغالگر از آن صحبت میکرد!
کمیته حفاظت از خبرنگاران گزارش کرد، اواسط دسامبر، الدحدوح و «سامر ابو دقه»، فیلمبردار بلژیکی-فلسطینی الجزیره در حمله موشکی رژیم صهیونیستی که گمان میرفت از یک پهپاد شلیک شده باشد، زخمی شدند. هر دو آنها داشتند حمله قبلی این رژیم را علیه یک مدرسه سازمان ملل در خان یونس در جنوب غزه پوشش میدادند که محل اسکان بی خانمانها شده بود. الجزیره مطمئن است که ابودقه که کمی پس از این حمله شهید شد به دلیل حضور نیروهای رژیم صهیونیستی و محاصره این مدرسه و جلوگیری از دسترسی سریع به پزشک نتوانسته به سرعت از این مدرسه خارج شود. الدحدوح هم به دلیل برخورد ترکشهای این موشک از ناحیه دست راست و کمر مجروح شد.
اوایل ژانویه سال جاری میلادی حمله هوایی دیگری از سوی رژیم صهیونیستی به خودرویی در خانیونس یکی دیگر از پسران الدحدوح به نام حمزه و یک خبرنگار دیگر الجزیره را شهید کرد. در این حمله همچنین «مصطفی ثریا» فیلمبردار که با رسانههای خارجی مانند ای.اف.پی کار میکرد، شهید شد.
ارتش رژیم صهیونیستی روایتهای مختلفی را درباره انگیزه این حمله مطرح و حتی این خبرنگاران را متهم کرد که به دو گروه فلسطینی مسلح مرتبط هستند. خویشاوندان، همکاران و گروههای رسانههای آزاد این ادعاهای رژیم صهیونیستی را رد کردند و الجزیره گزارش کرد که دو خبرنگار شهید شده داشتند پس از پوشش خبری حمله هوایی به منزل برمیگشتند که خودرویشان هدف اصابت موشک قرار گرفت.
با وجود این تراژدی شخصی، الدحدوح به کارش برای نشان دادن وضعیت غزه ادامه میدهد و پس از آنکه در مراسم تدفین عزیزانش در اکتبر ۲۰۲۳ شرکت کرد، گفت وظیفهاش بازگشت هر چه سریعتر به کار است.
او ادامه داد: همانطور که میبینید بمباران ادامه دارد.
پس از شهید شدن پسرش حمزه، این خبرنگار به شبکه خبری آمریکایی ان.بی.سی اذعان کرد که هزینه سنگینی را متحمل شده اما ترک کار در میانه این بحران بشری قطعا گزینه نیست.
عضو اتحادیه خبرنگاران فلسطینی گفت: الدحدوح شخصا هدف قرار گرفته، خانوادهاش را هدف قرار دادند و شهید کردند اما با این حال، او به کارش ادامه میدهد و همین مساله باعث شده که او هدفی دست اول باشد. او برای تمامی فلسطینیها نه فقط خبرنگاران حرف میزد وقتی که میگفت آنها دو بار به قتل میرسند، یکبار با بمب و بار دیگر با سکوت و همدستی خارجی با نسل کشی علیه مردم غزه.
از آغاز جنگ غزه تا روز پنجشنبه، کمیته حفاظت از خبرنگاران شهادت دست کم ۷۶ خبرنگار و اصحاب رسانه فلسطینی را مستند کرده است.
این نهاد غیر دولتی خاطرنشان کرد که ۱۰ هفته نخست آغاز تشدید حملات، مرگبارترین دوره برای خبرنگاران از زمان جمع آوری اطلاعات از ۱۹۹۲ بوده است.
ارتش رژیم صهیونیستی تاریخچهای دیرینه در هدف قرار دادن خبرنگاران دارد که بدون تحقیق مانده یا آنهایی که مورد تحقیق قرار گرفتهاند، هرگز علنی نشده است. پیش از این حمله، کمیته حفاظت از خبرنگاران دستکم ۲۰ مورد پرونده مربوط به خبرنگاران شهید شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی را مستند کرد که در آنها کسی مسئول شناخته نشد.
یکی از این موارد که وحشتناکترین آنها شهادت خبرنگار الجزیره «شیرین ابو عاقله» بود که در سال ۲۰۲۲ در حمله نیروهای رژیم صهیونیستی شهید شد درحالی که داشت پوشش حمله نظامی را به کرانه باختری مخابره میکرد. مرگ او غوغاهای زیادی برپا کرد و به دنبال آن یکی از طولانیترین و پرمخاطبترین تشییع جنازه در تاریخ فلسطین برگزار شد.
الدحدوح که پس از ترک غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح در مصر بود، به شبکه القاهره این کشور گفت که مایل است پس از درمان در قطر بار دیگر به کار برگردد.
وی افزود: به خواست خدا، تمامی تلاشها برای احیای حقوق مردم فلسطین و پایان این جنگها و رنجها، به اوج خود میرسد.
انتهای پیام