«پول دادیم و اینجا به‌زودی تخریب می‌شود»!

ساختمان قدیمی مجله توفیق که چند سالی است تخریب شده و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است، بنا به ادعای جدید صاحب آن، این روزها وضعیت بدتری نسبت به گذشته دارد. به زودی تخریب خواهد شد

گردشگری

به گزارش سرگرمی برای همه، اگر تا به حال به خیابان سپه سالار تهران رفته باشید، حتما متوجه ساختمان قدیمی نبش لین بخارا خواهید شد. ساختمان پیشانی آبی و آجری شرکت چاپ رنگی که بیشتر شبیه یک ساختمان متروکه است که هر لحظه ممکن است به خودی خود فرو بریزد. این بنا که به گفته ساکنان قدیمی آن بیش از 90 سال قدمت دارد، چندین سال میزبان یکی از مجلات قدیمی تهران به نام توفیق، نامی معتبر، مؤثر و شناخته شده در تاریخ طنز مطبوعاتی ایران بود.

در دهه های گذشته تاریخچه این بنای قدیمی که به چاپخانه تبدیل شده بود، چندان خوب نبود و چندین سال گرفتار طمع مالک شد و بخشی از آن تخریب شد. مالک ساختمان مجله توفیق همچنان قصد دارد ساختمان را به طور کامل تخریب کند و مسیر پیاده روی را جایگزین کند، اما به نظر می رسد مخالفت میراث فرهنگی و واکنش رسانه ها، دوستداران میراث فرهنگی و مردمی که به اینجا می روند؛ به نظر می رسد. ساختمان و بخشی از دفتر زندگی آنها در اینجا واژگون شد و تاکنون ساختمان توفیق حتی با وجود فرسایش در جای خود باقی مانده است.

در ورودی مجله توفیق از پارک سپهسالار

در حالی که ساختمان توفیق در وضعیتی فرسوده قرار دارد، در بلاتکلیفی کامل به حال خود رها شده است، گویی در پی صدور مجوز تخریب از سوی شهرداری و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. دولت تهران از مخالفت با تخریب ساختمان دست بر می دارد، نکشید، ساختمان کم کم خراب می شود و در نهایت تخریب می شود تا کار مالک راحت شود.

درب ساختمان مجله توفیق معمولاً باز است، در اواخر مرداد 1401 روز گرمی است، تعدادی از مردان در ساختمان حضور دارند، وقتی وارد حیاط می شوم با واکنش یکی از آنها مواجه می شوم. او می پرسد: – جایی که؟ از ساختمان می پرسم وضعیتش چیست، جواب نمی دهد، بعد می گوید به زودی تخریب می شود.

ما پول داده ایم و این مکان به زودی ویران خواهد شد.»

بخشی از تخریب و پوسیدگی ساختمان مجله توفیق

او خود را یکی از کارمندان ساختمان معرفی می کند و با تاکید به جمله اش ادامه می دهد. «مردم اجازه ورود به این ساختمان را ندارند. خطر سقوط وجود دارد.» می گویم دارم از خانه های قدیمی گزارش می دهم و فقط می خواهم از ساختمان عکس بگیرم، مکثی می کند و ادامه می دهد. «این بنا نه قدیمی است و نه تاریخی. الکی چندین سال دستش به میراث فرهنگی بود، شکایت کرد، اما پول دادیم و به زودی مجوز تخریب را می گیریم. این ساختمان تخریب خواهد شد. اینجا جای عکس گرفتن نیست، خانه های قدیمی زیادی در این ولسوالی وجود دارد، بروید عکس بگیرید». سپس به سمت بیرون ساختمان می رود و در را پشت سر خود می بندد.

ما پول داده ایم و این مکان به زودی ویران خواهد شد.»

وضعیت نمای عقب ساختمان مجله توفیق

ما پول داده ایم و این مکان به زودی ویران خواهد شد.»

در ورودی مجله توفیق از پارک سپهسالار

ما پول داده ایم و این مکان به زودی ویران خواهد شد.»

برای پیگیری وضعیت ثبت و حفاظت از ساختمان مجله توفیق و بررسی ادعای جدید مالک فعلی مبنی بر صدور مجوز تخریب، علیرغم تماس ها و پیام های مکرر، به سراغ محسن سعادتی معاون میراث فرهنگی استان تهران می رویم. پاسخ نمی دهد.

از رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران درباره موضوع این بنا پرسیدیم که آیا شهرداری مجوز تخریب بقیه بنای توفیق را داده است و شهرداری چه تبعاتی در این زمینه داشته است؟ احمد علوی در پاسخ به سرگرمی برای همه به شرح زیر است. تاریخچه اموال روزنامه توفیق فرض بر این است که در سال 1394 یا 1395، مالک هزینه تخریب و تعمیر را پرداخت کند، اما زمانی که شهرداری از میراث درخواست مجوز می کند، پرداخت می کند: مشخص می شود که ملک دارای ارزش بوده و تخریب آن ممنوع است.

وی ادامه می دهد: شهرداری مجوز تخریب نمی دهد، اما مالک با مراجعه به دیوان عدالت، حکم ابطال ارزش ملک را برای ادامه تخریب، رای به ثبت ملی می دهد. فهرست میراث اما تا جایی که من می دانم بنای توفیق ثبت ملی نشده و همان رای شورا باقی مانده است.

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر درباره اقدامات اخیر مالک ساختمان «توفیق» نیز می گوید. در خرداد ماه سال جاری (1401) مجدداً مالک و شهرداری برای مکاتبه اقدام کردند. با به چالش کشیدن میراث فرهنگی و رای شورا، تخریب ممنوع است، اما مالک این بار بدون مجوز و بدون مجوز اقدام به تخریب ملک می کند که توسط همکاران ما در جامعه دوازدهم ممانعت می شود، حتی جلوگیری از این تخریب پایان می یابد. با دستگیری مالک

علوی می افزاید: مالک ساختمان «توفیق» چند روز پیش دوباره اقدام به جمع آوری سقف کرد که شرکای ما بار دیگر با رای دادگاه از این اقدام جلوگیری کردند و ملک پلمب شد. هفته گذشته جلسه ای در دادسرا با حضور مالک تشکیل شد و مقرر شد عدم امکان اعطای مجوز تخریب و نوسازی کتباً به مالک اطلاع داده شود تا مالک موضوع را پیگیری کند. دیوان عدالت اداری یا وزارت میراث فرهنگی. در عین حال، مالک تصور می کرد با توجه به مبلغی که پرداخت کرده، در صورتی که شهرداری در حین اجرای حکم وراثت از تخریب ملک جلوگیری کند، می تواند شهرداری را مجبور به اعطای مجوز اختیاری تخریب کند. .

مجله توفیق هفته نامه طنز و طنز کشور به زبان فارسی بود که حدود نیم قرن بین سال های 1302 تا 1350 فعالیت داشت. این مجله جمعه شب منتشر شد و به عنوان نامی معتبر و تاثیرگذار در تاریخ طنز مطبوعاتی ایران شناخته می شود.

انتهای پیام